reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej

MOj pojechal po cos tam do auta..

ja ogarnelam chatke..
Dzisiaj zaprosiz gosci na swoje ur,,no ale to ja musze w kuchni stac,,musze cos szybkiego wymyslec,bo nie chce caly dzien znowu kucharzyc....
ciasta toprta mam juz....

amaliee no popatrz babcia no,,ja tam mojej mamie kiedys powiedzialam,moje dziecko i wara...i ona wie..ze to ja wychowuje a nie ona...i sie nie wpitala..

as no masz..zdaj relacje z czym chamy znowu przegieli....wspolczuje tego latania...

aguska jak tam wolne?? e tam zima..ja nei chce zimy,ani tej jesieni,chce wiosny:)))

milego dnia ide rozejrzec sie po lodowce co mam zrobic hmmm na zagryche

heja :)

Amelie ja bym mame, tesciową, czy kogokolwiek tak zje..ła za tego wafelka ze by mi chyba morda spuchla.No mam alergie na coś takiego.
a co do 1 % i turnusów. My zbieramy dla F. taki prawdziwy turnus tez mi sie marzy. ale kosztuje jak dla nas kupe kasy. nie wyczaruje 5 tyś. lub i wiecej. Udalo nam sie fundacyjny. I jak zobaczylam jak tam pracują z autystami to normalnie Bialystok jest 1000 lat za murzynami w tej kwestii.

Ja napisalam juz do jednej fundacji w sprawie Filipa. Bo chcem z nim jechac do Instututu do Torunia. Jak mi ta fundacja odmówi wsparcia to bede pisac do kolejnych.Mam nadzieje ze uda nam sie jechac.

do jakiej fundacji zapisalas mlodego??

As a coż to znowu sie stalo ze az tak drastycznie jest??

i ten no, padam na sam nos. Mialam jechac do mamy na kilka godzin bylam poza domem caly dZIen. bo zajechalam do kuzynki. wysmialam sie, wyrzałam..

MAŁA PEŁZA JUŻ ŚWIADOMIE -WRESZCIE NAM SIĘ UDAŁO !!!!
Choinka pomogła i zmieniające kolor ledowe lampki na niej.:-D:-D:-D:-D

Co do Kuby to jedna wielka masakra w szkole !!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
We wtorek przyszedł ze śladami dosłownie 10 wbitych paznokci w przedramię -bo tak go kolega ścisnał .:angry::angry:
W środę znów kolega mu zalazł za skórę,bo kazał go odciągnąć komuś z pod sali komputerowej ,ponieważ tamten musi wejść pierwszy i zająć najlepszy komputer i młody nie wytrzymał ,więc dostało się również vice dyrektorce :szok::baffled::sorry2::sorry2:
Kopnął ją kilka razy i narobił siniaków .
Piszę szczerze -Kuba miał rację i dobrze zrobił !!!:-p
W czwartek na moich oczach ,gdy byłam w gabinecie dyrektorki pobił się z pedagog szkolną ,logopedą,psychologiem,reedukatorką i panią od biofeedbeku w 1 osobie :angry::angry:
To się kobieta ustawiła by tyle zawodów jednocześnie wykonywać w godzinach szkolnych nie? :angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I tu Kuba też miał rację ,więc mu nawet uwagi nie zwróciłam .:-p
Posłuchałam ,posłuchałam co szanowna dyrekcja ma mi do powiedzenia i wyszłam.A w domu podjęłam decyzję o zmianie szkoły .
Już znalazłam super szkołę i najprawdopodobniej od wtorku Kuba zostanie do niej zaproszony na okres próbny :tak::tak:
Szkoła prywatna dla takich dzieci jak Kubuś .
Klasa 8 osób i 2 wychowawców.
Cała kadra to specjaliści od pracy z trudnymi dziećmi.
Wszystkie zajęcia będzie miał w szkole ,a dowóz musi nam zapewnić gmina .
Tu link jak któraś ciekawa :-p

http://szkolawspierania.edu.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=30

reklama
aguśka to szkoła prywatna ,ale bezpłatna :tak:
Sama jestem w szoku :szok::szok::szok::szok:
Ta szkoła utrzymuje się tylko z subwencji oświatowej ,którą dostają dzieci .
Dla dzieci autystycznych jest to spora kwota miesięczna i dlatego wystarcza na wszystkie potrzeby .
Subwencja miesięczna na Kubusia jest ponad 4000 zł ,więc bez przesady .....
to ogromne pieniądze przecież mając na uwadze ,że każdym dzieckiem niepełnosprawnym idą podobne pieniądze .

hej

Moj niedlugo wyjezdza o 21..
teraz po kompa pojechal,bo kolega mu robil...

aguska byla udana,.,goscie od 21.30 do 2 w nocy siedzieli..
zarelka mam,mojemu zapakuje za granice salatki,mieska,krokieciki....bedzie mial...

as no i bardzo dobrze..od razu moglas po pierwszym problemie mlodego pzrepisac,bo tam horror mial w tamtej szkole..super ze taka znalazlas.....

As to super szkoła:tak:jak z Kubą pójdziesz na adaptacyjne spotkanie to napisz co i jak;-)
Koralikowa fajnie że impreza udana:tak:a co w związku z twoja umowa i nadgodzinami?

Ja was witam porannie z kawa:-)

dobryy

Co tak puso??

Ja z kaw.a.

aguska mam wiecej godzin,nawet troszku ponad etat,,ale dostalam te gdziny w innej filii,i musze do innej miejscowosci jezdzic,,jutro tam jade pierwszy raz..
a nadgodziny nie wyplacili mi jeszcze.,..zlozylam pismo oficjalne i czekam...

Kur...wa mac a mnie od rana zaatakowala durna podla wredna :wściekła/y: sasiadka za sobote,ze dzieci o 12 w nocy nie spaly , ona tez nie mogla zasnac,,sratattaa i mi *******i,na co jej,,przepraszam nie mam czasu na glupoty..i poszlam...
ja pikole 2 z gory sasiadow juz nie ma..a na dole 2 zostalo debilowo...ja pikolee

no wkurzli mnie od poniedzialku:angry:z ranaa

heja.

Koralikowa no wspolczuje.

tez czesto mialam nerwa przez nawiedzoną sąsiadke.Uwielbiala instruowac mnie we wszystkim. a najbardziej w podejsciu do meza i dzieci.
tu chwala bozi mam spokoj.

wczoraj apele drukowalam. Ł ma swoim znajomym sam porozdawac. w tamtym roku twierdzil ze to zebranie. w tym sie jakos naprawił.

jakby ktoras chętna byla to linkuje ( moje prywatne..nie reklama :D ) Podaruj Filipowi swoj 1 % Białystok • Tablica.pl

jutro pleban po koledzie. nie powiem ze zachwycona jestem..ale coz..

Hyhy nie marudz na sasiadke :D moi halasy po 22 rozwiazuja prosto - 997 :D i wsio jak policja przyjdzie :p

ale ze dziecko halasuje to oni po policje dzwonią?? oż kuźwa!! nie no hahahahahahahahahahahahahahahaha.

Moja byla sąsiadka kiedyś na policje zadzwonila bo ja zwierzeta katuje. pozwalam kotu miauczec. No a przeciez kot miauczec nie powinien. wtedy jej powiedzialam zeby to gdakac nauczyla :) bo ja nie umiem tak glosu zmieniac. Policjant prawie plakał ze smiechu jak powiedzial w jakiej sprawie przyszedł.

reklama
678240.png

Ja siedzę jeszcze w domu,
już mnie szlag trafia,
możliwe że od środy pójdę już do pracy,oby.

Ostatnio coś mi się dzieje z internetem,raz go mam raz nie mam.
W sobotę,zaczęłam wieczorem pisać posta na forum,i net mi zwiał.
Masakra jakaś,zgłosiłam to dziś do Vectry.

A w sobotę moi chłopcy mieli zabawy choinkowe.
Emilek miał na 12,a że przyjechał Adaś z Kielc to wzięliśmy go ze sobą.
Chłopcy się wyskakali,pojedli,przed 16 wróciliśmy do domu.
A Maciek poszedł na 16.
Miałam zawozić Adasia do moich rodziców,a on mi mówi ciocia ja chcę spać u ciebie,
więc został u nas na noc.

Gdy chłopcy chcieli pograć w grę na kompie,
okazało się że nasz monitor zakończył swój żywot.
I trzeba było jechać kupić nowy.
Dobrze że media expert nawet w soboty do 19 otwarty.

A dziś już chałupkę wysprzątałam,obiados podszykowany,
jak chłopcy wrócą ze szkoły to im zrobię jajko sadzone,i ziemniaczki.
M.poszedł do pracy na drugą zmianę,
więc urzęduję sama.

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Do góry