reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ojoj,nie ma nic gorszego niż myślenie nad prezentami na ostatnia chwilę:) Na szczęście mnie to ominie,chociaż przez ostatnie lata gdzie byśmy nie byli umawiamy się na święta bezprezentowe i nam to pasuje,dzieciom oczywiście obowiązkowo kupujemy;-).

Piszecie ile u was stopni,a ja mam termometr w kuchni za szybą,ale pokazuje albo 0,albo jakąś tam dodatnią,nigdy minusowej nawet późnym wieczorem więc śmiem twierdzić,że jest po prostu do wymiany:-p
Tak czy owak u mnie jest słońce,ale i cholernie zimno,nie wychodzę.

Hej! My już po zakupach :tak:. Zaraz coś do szamania muszę zrobić bo padnę z głodu :dry:. Wpadam tylko na chwilkę.
Krolciu, wszystkiego najlepszego dla Danielka!
Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
niech od dzisiaj radość gości,
lodów, ciastek i słodyczy
tego Ci e-ciocia życzy ;-)
Zobacz załącznik 525105 13376891-dzieciaki-na-przyjecie-urodzinowe.jpg
Dla reszty miłego dnia no i pa :-)

678240.png

U nas dzisiaj zimno jak cholera teraz jest -15.
8944087.gif

Emilka klasa dziś miała wycieczkę do tej fabryki bombek w Nowej Dębie.
I Pani jego zapytała czy może Maciuś miałby ochotę pojechać z nimi ,
bo zwolniły się 2 miejsca,bo jakieś dzieciaczki się rozchorowali.
No więc pojechał ,z Emila klasą Maciek.
393845.gif

I była też Maćka koleżanka z klasy,bo jej siostra chodzi z Emilem.
Wyjazd mieli o 10.30,planowany powrót 17.30.
W planie było:zwiedzanie fabryki bombek,i udział w warsztatach,
na których robili własnoręcznie bombki,które zabierali do domu,
i drugą bombkę dużą ze swoim imieniem dostawali w prezencie.
Drugi punkt dnia ,zwiedzanie muzeum Bombki.
W drodze powrotnej McDonald.
63360.gif

Emilka to był pierwszy dalszy wyjazd bez rodziców,wrócił cały szczęśliwy,
Maćkowi też się podobało.
3179469606.gif
3179469606.gif

Pani wychwaliła Maćka,że jest Bardzo opiekuńczym bratem,
206827.gif

pomagał Emilkowi jak była potrzeba.
I Pani była zaskoczona,że on tak zwraca uwagę na niego,
jak tylko zszedł mu z oczu od razu się rozglądał,i szukał gagatka.
Jak wracali w autobusie śpiewali karaoke,a potem oglądali jakąś bajeczkę.
Wrócili bardzo zadowoleni.
Zakupy świąteczne zrobione,Rafał bigos się gotuje,
jutro upiecze mięsko,leży w marynacie.
Mi pozostanie zrobić dwie sałatki,jedna tradycyjna jarzynowa,
a druga ze śledzików,jadłam na kolacji wigilijnej w pracy,i mi posmakowała.
Ciast nie piekę,bo u mnie nie jedzą ciasta.
Zawsze co roku mamuśka mi daje po kawałku do kawki.

Emilek po wrażeniach z wycieczki,po kąpieli już śpi od 30 minut.
2752390508.gif
2752390508.gif

Maciuś poszedł do dziadków,pochwalić się bombkami,i opowiedzieć wrażenia.

Ja już mam wolne do pracy idę 9 stycznia.

Koniec świata miał być,i nie było.
Trza czekać tylko 54lata.

Dobryyyy
Zarobiona byłam i sięnie odzywałam.
Ufff.Dziś jeszcze poszyje "dla domu" i do gotowania. Ale to juz inaczej się szyje. Choinka ubrana, prezenty czekają świąt.
A ja sie ichd oczekac nie moge. Prawdziwie spokojne,magiczne święta choć bez mena :-p

Hej

Padam na cyce.
Bylam na zakupach,6 toreb mialam,dzwonilam do mojego a ten nie odbíra
Rozwalily mi sie torby,ale mam nerwa-jakos
Sama dotarlam do domu,a ten mj
Szlaja sie gdzies zamiast mi
Pomoc.
No ale mam nerwa,lapy mnie
Tak bola ze hej.
Gr

Koralikowa WALCEM GO!!!!!
Aja mam super nastrój :-) Jak dobrze nie mieć chłopa :-p Coraz częściej sobie myśle, że chyba juz nie chce ;-)

Wyszłam dziś w południe z dziećmi na spacer,ale gdybym wiedziała,że taki ziąb to w życiu bym się z domu nie ruszyła,termometr pokazywał -2,ale chyba było dużo mniej.Pół godzinki i do domu:)
No i już prawie prawie kupiłabym sobie stroik na stół,ale były same takie podwójne,takie podłużne więc zrezygnowałam.
A dziś dzwonił A z miłą wiadomością,że 28.12 przypłyną do Gdańska i będzie wpadał do domu:-D.No,chociaż na sylwka nie będę sama.
Ja tam z mojego chłopa (jak to piszecie) jestem zadowolona mimo wad,ale kto ich nie ma;-)

Amaliee - ale żeś się obkupiła kobito:szok:!Pamiętam te czasy kiedy wpadało się w przedświąteczny wir i latało za prezentami.Na szczęście to przeszłość:)

Widzę,że nie tylko ja bez mena na święta.......

Koralikowa - no nie dziwie się tobie,żeś wkurzona,ja swojego to bym chyba wzrokiem spaliła w takiej sytuacji:crazy:

Wy szykujecie dania wigilijne,a ja szykuje rosołek,a co.......:-D

reklama
Heja.

Koralikowa ja bym swego chlopa za taką akcje to ubila. Ochrzan w domu gwarantowany i najpredzej tydzien chamowi wypominalabym ze nie pomaga :D

a ja dziś zalatwilam stope. a dokladniej palce. drzwi za szybko zamknelam i stopa zostala mniedzy drzwiami a futryną. prawie sie powylam z bolu. na boso malo boli, ale jak wkladam skarpete lub buta to normalnie mozna nieba liznąc.

ciasta 3 zrobilam. tzn dwa sie pieką a jedno zastyga w lodówce.

Do góry