reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguska to ci dopiero kompleks. F ma 7,5 roku i niektore bluzki ma na 116 cm. inne za to na 128 cm :)
kolezanki syn rok starszy od Filipa i nosi po nim ubrania. Najnizszy w klasie, najszczuplejszy i co z tego?? wazne zeby zdrowy był.F w swojej klasie ma tylko jednego nizszego kolege. I chyba dwie nizsze dziewczynki od niego są. Moi bracia tez takie karzelki chodzili a teraz calkiemwysocy sie porobili. jeden prawie 190 cm a dwaj ponad 170 cm. niezyjący tez mial 176 cm. tylko ja taka.. ładna zostalam :D hahaha

Amelie Filip mial takie akcje z niespaniem, i z robieniem wszystkiego na przekor mnie. no szalg mnie strzelał bo np widzialam ze zasypia na stojaco ale nie poszedł. bo skoro mama karze spac to on nie bedzie. i uwielbial mnie lizac. po zgieciach łokci, po dloniach, jak sie bluzka zachylila to po plecach. a co do mamy.. no ja bym chyba ją zrugala. nie jej dziecko. skąd ona wie czy on sie bedzie bawil lego czy nie?? a moze akurat bedzie. i to sam. boi sie ze polknie?? to i wykaka. no ja bym psychicznie nie wyrobila z kims takim pod jednym dachem. a z tymi sankami. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Ona by na zawal zeszla zeby zobaczyla jak F w samych skarpetach po sniegu zasowa, bo kota chcial poglaskac a zanim buty nalozy to kot ucieknie.

a co do podobienstwa. Widzi w nim wzor to sie bedzie upodabniał.

ja mialam sąsiadke. jest adoptowana. Ale kiedś dwie rece dalabym uciąc ze pani Irena ją urodzila. no kopia jej. i co?? i rąk bym nie miala.

Upieklam ciasto. wiewiorka. pierwszy raz. czekam az ostygnie.. jak wyszlo pycha ( a napewno wyszło :D ) to na swieta upieke kolejną blache.

Anulka patrze twoj Bartus taki sam "aniolek" jak Filipowski moj.Wszyscy sie dziwili jak ja daje rady z tym akumulatorkiem malym. wszedzie go bylo pelno, wszystko dotknął, przestawił, pogryzł, spac nie chcial, nigdy zmeczony nie był, wszystko bylo na nie.Nie wyrosł z tego! ale bardziej sie slucha. Bo wie ze moge dac kare na komputer i bajki :D

reklama
No więc pisałam,że do teściów nie chciało mi się jechać,bo tam najedzą się mięcha i potem pilot do ręki i dawaj z kanału na kanał:dlaczego ja,sędzia anna maria...,ukryta prawda,rozmowy w toku itd.itp.Nie znoszę tych programów:no:.Wole sama,uwierzcie:)

Mała znowu mało śpi,usypiałam ją przez półtorej godz. wydaje się,że w końcu mocniej usnęła choć nie liczę na cuda.

Renata T. - niezłe z tym lizaniem:-D,mój kuzyn jak był mały to uwielbiał stopy wszystkim wąchać,zwłaszcza kobietom i dziewczynom.....hehe....Jak któraś siedziała przy stole to wchodził pod stół,ściągał im kapcie i dawaj do dzieła.Normalnie nosa sobie wcierał w czyjeś stopy :szok:Czy wyrósł z tego to nie wiem,teraz ma ok.20 lat i się już nie kontaktujemy,a i pewnie nie przyznałby się do tego.....taki mały fetysz z niego był:-).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hahahahahahahaha padlam z tym wąchaniem stop :D

Mojej kolezanki syn mial taki etap ze obwąchiwal wszystkich.

F jeszcze mial fazy z przytulaniem sie do ludzi. do kogoś bardzo znajomego to jeszcze pol biedy, ale zdazalo sie ze on chcial do obcych np na przystanku. a mnie normalnie wtedy jakby ktoś w twarz dal rzucalo. Noi bo bog wie co ta osoba ma na sobie ;/
tak samo draznie mnie jak obcy mi glaszczą dziecko. ja gotowa po pazurze obca babe przywalić za dotykanie takie moich dzieci.

pycha to ciasto co zrobilam. juz pol blachy niema. a tylko probowalam :D

hej

Ja po pracy mała drzemka,potem filmek i wpadam do was..
Jutro wolne mam..ale nie wiem czy mlodego do szkoly puszczac...

amaliee i jak bylas patrzec czy jeszcze sa??? ja jutro ide...

renia bez nerwow....wez ty go powpieniaj czasem....

ekomama wow z tym wachaniem tez sie usmialam do monitora...

aguska no bylo w tv...masakraaa..

ekomama matko smaolotem z niunia,,jacie,,dobrze ze nie lecisz...

ide aaaa

dobranoc

Renia a widzisz jednak dla tego malucha to problem bo przy nim nie mówi sie nawet o wzroście:baffled:jak byam na wakacjach u rodziców to poszłyśmy z naszymi chopcami na plac zabaw mój bartuś taki jeszcze mały smerf 2,5 roku miał:-D i jakoś weszłyśmy na temat ciuchów i ja jakoś powiedziałam do niej że jej młody chyba za wysoki nie jest bo widziałam jak stoi przy moim Bartku a ta zaczęła mnie uciszać żeby jej synek nic nie słyszał:szok:bo on ma prawdziwy kompleks dla mnie to chore żeby tak małe dziecko przejmowało sie czymś takim ale cóż pewne rzeczy wynosi się z domu tj jak ktoś nie tłumaczy bądź źle tłumaczy to są potem konsekwencje:sorry2:

U nas -15:szok::szok::szok:
bezchmurnie ,mały został w domu bo pokasłuje

dzień dobry!!!
ostatnio jakoś nie zaglądałam...widzę ze watek żyje:-)
u nas tez dzisiaj mroźno..wczoraj odwilz dzisiaj mróz:rofl2: takki misz masz
dzieciaczki pojechały do szkoły ,mają Jasełka i po 10 wrócą!i labaaa ale sie cieszą z wolnego!!

jestem wkurzona bo do dzis nie przyszedł mi prezent dla Kai pod choinkę, dzis w sumie ostatnia szansa:-( ehh
ma maxa , czekam na listonosza wrrrr

piszecie o wzroście swoich dzieciaczków, pisałam tez ostatnio że mój Filip:-)(10 latek ) z tych niższych z klasy on ma ok 138 cm wzrostu (ubrania nosi na 140 ewent 146 niektóre bo to wiadomo jaki producent) teraz widzę ze cięgnie powoli do góry..ciesze sie i to bardzo!widze po portkach i rękawach:tak:

ide kawke zrobic

amaliee ja wiem ale jeśli sie okaże ze nie to co zrobię w pon po południu?nic juz nie kupię na zamianę..ehh
jak dzisiaj bedzie lipa to jutro musze jechac kupic cos innego:baffled:

hej

my pospalismy..ja juz bylam w szkole zaniesc uspr i zakupic prezenty dla chlopakow..jeszcze zostalo dla siostrzenicy 3 letniej i mojego syna:)
No i zakupy jedzeniowe..

amaliee wieszz ja dzisiaj rnao poszlam,chcialam mojemu kupic i nie maaaaa ich juz..aale u mnie sa jeszcze 2 lidle wiec potem jade...
Wpadlam na akwe,sniadanie zjesc i polece na zakupy , na ich reszte...
aaa i papier do pakowania musze zakupic....

aguska u mnie minus 6...

atfk pewnie ze watek zyje,,swietami:)))))) hee
a co do prezentu moja znajoma dwa tyg wczensiej zamowila i co,,i nie doszlo...wiec dobrze ze ja nie zamowilam....poprostu trzeba w listopadzie zamawiac na swieta.....
a moj jest najnizszy w klasie i nie ma kompleksow....

atfk no kupisz na pewno,,bo juz beda obnizki przedswiateczne na maksa w dzienw igilii...
moja znjaoma tak robi,,w dzienw igilii to upusty ze hohoh....ale ja nie lubie na ostatnia chwile...

reklama
Do góry