reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

koralikowa ja robie kapustę z grochem,rybę w pomidorach,śledzie w oleju, śledzie po tatarsku ,sałatke warzywna ,saatke z tuńczykiem i reszte podobnie co ty;-)to na wigilie:tak: a reszte to mięsko pieczone, ziemniaczki pieczone, klopsiki z pieczarkami,bigos no i ciasta:tak: my na wigilie idziemy do teściowej więc część biore z soba ale 1 dzień chyba idziemy do szwagierki a w 2 dzień do nas teściowa:tak:

reklama
heja. jestm, ledwie zyje, nogi w zad dawno weszly, mam dosc.

od rana poza domem.

na jaselkach bylam, O pieknie spiewal, głosno i wyraznie, dzieci w jego grupie cale 10 sztuk. na zebraniu bylo 4 rodziców. nic nie ustalilismy.

u lekarza w miare ok. na pierwszy rzut oka uszy Oskara wyglądaly zle. lekarz sądził ze ubutek w sluchu bedzie straszny. ale okazalo sie ze jest na dolnej granicy normu. na bardzo dolnej. aaaale do drenow na dzien dzisiejszy go kwalifikuje to. za to mogdal. wiekszy niz byl 5 tyg. temu. klucha taka ze szok. no i zdecydowalam ze wycinamy. jutro mam zadzwonić do szpitala umowić sie na termin. chce na ferie. i mają mu podciąc wedzidelko. bo logopedka wypatrzyla ze za krotkie dziś laryngolog tez zauwazył. a ze O straaaaasznie sepleni. jezyka doi gornej wargi za groma nie usniesie. a ze to przy " jednym spaniu" to bedzie git. No i nacinanie uszu, bo plyn mu zalega. to tak 3 rzeczy na raz.

zacznie mi latac z nerwow po zolądku jak dojdzie do mnie ze mi dzieciątko usypiac bedą.

a zawialo nas. tragedia. rano wyjechac maly klopot. ale do domu!! poł km z chlopcami w sneg po kolana ( dla mnie ) szlam do domu bo zakopalismy sie. Ł zostal odkopywac a ja z chlopcami piechotką. tzn Oskar u mnie na rkach. ja w koturnach, malo co kostki nie skrecilam. a bluzgi sadzilam na tą zime.. oj sadzilam.

a i w gminie mnie wkur...i dziś. oni naszej drogi tak szybko nie odsniezą bo czasu nie mają, muszą lokalne i glowne i ble ble ble. a ja kuźwa musze dzieci do autokaru dowiezc, bo raczej w taką zawieje 3 km nie bede prowadzic. a tym bardziej na rekach niesc. jutro Ł bedzie w miescie. wygnam go znowu. ch.. mnie obchodzi ich czas, kolejnosc drog. nawet karetka by w razie czego nie dojechala do nas. ani straz pozarna. jak widze burmistrza to mam ochote mu zasunąc z czola miedzy oczy i o!! no tak mi nerw skacze.Autokau on nie moze puscić dalej o 2 km. i wtedy ja bym musiala 400 metrow doprowadzić do glownej drogi, i odsniezyc tych 400 metrow tez nie mogą bo to droga ktorejs tam kategorii. a i ta glowna tez nie odniezona. aaaaaa!! ide sobie piwo chlupne.. moze zasne szybko.??
ide sie kapac i spac.

Renia to zes sie kobito nalatała nieźle....
no powiem ci te drogi to grrrr...kategoria taka sraka,,wszedzie ludzie mieszkaja,wiec powinny byc odsniezane wszedzie....masakra..totalna,,wiem co to znaczy bo jak mieszkalam na wsi,,,to sie nawku.rwialam. na te drogi i chodniki nieodsniezone...
o boze az 3 zabiegi jejciu,,ty wez sie psychicznie przygotuj..

MOj juz chyba lepiej,podalam mu nurofen...nie wiem co bedzie rano..ja jutro 1 lekcja,,wiec jakby co samz ostanie-no trudno..

Chodzi o to,że ja jestem właśnie mamą z dziećmi w domu:) niestety teraz w zimę częściej niż zwykle:( i chciałabym się przyłączyć do was.Można?

Fajnie:)
Napiszę więcej jutro,bo teraz muszę się zająć właśnie dziećmi:)
Mam tylko takie pytanie:czy wiecie jak zmienić login i czy w ogóle można?Bo taka ekomama to ze mnie raczej nie jest.
Dobrej nocki.

reklama
Eko nicki zmienia bestia głowna dowodzaca,ale po co chcesz zmieniac,daj spokoj dobrze jest. Nie masz powodu do zmian.Dobranoc,ide lulu,bo o 5.45 pobudka.Oby mlody nie mial goraczki rano.

Do góry