reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie;-)
Dawno pisalam ale jestem wykonczona, bartek od prawie 3 miesiecy budzi sie w nocy na 2-3 godz i nie ma sposobu na to zeby poszedl spac. Bylam tak zmeczona z siadajac na fotelu gdy sie bawil zasypialam, do tego pobudki zwykle o 6. A sa dni ze wstaje o 4 i nie spi az do 12. Z Ł wstajemy na zmiany w nocy bo nie wyrabialam. Mieszkanie wysprzatane, na swieta jedziemy najpierw do tesciow pozniej do moich wiec nic nie gotuje. Boje sie tylko pobutu u tesciow bo u nich dopiero od tyg jest cieplo, spoldzielnia musiala wybudowac nowa kotlownie i dopiero w grudniu skonczyli i to tak ze slaba grzeja:sorry:maly prawie nie je lubi tylko kilka rzeczy i w kolko to robie, chudy jest ale rosnie w gore osttanio kupilam mu dres na 92 i jest w sam raz
Aguska, a gdzie pracujesz?bo chyba cos ominelam:sorry:ja szukam ale nic nie wychodzi:angry:jak nie gadka ze brak doswiadczenia, to dziecko przeszkadza na w niektorych miejscach studia:wściekła/y:
Atfk, super choinka. My nie mamy miejsca i w tym roku nie bedzie ale i tak przez swieta nas nie bedzie. Moj brat zawsze byl najnizszy w klasie a teraz ruszyl ma jakies 175 do straszego brata mu daleko bo tamtem ma ponad 185
Justa, zdrowka dla chorowitkow, u nas odpukac zero chorob nawet kataru Bartek jeszcze nie mial

reklama
Atfk to cie zmotywowałam:-D dobrze że syncio rośnie a jaki jest duży tzn ile ma cm około?pamiętam że mój młodszy brat też do około 15 lat był jednym z niższych a teraz ma ponad 180cm:-D
Anula oj twój Bartuś to daje wam nie źle popalić z tymi pobudkami oby z tego jak najszybciej wyrósł;-)duży chłopak z niego:tak:

Ja ogarnęlam wysprzątałam bigos dogotowałam i dziś będę go mrozić:tak:
Mojego urwisa mierzyłam wczoraj i ma 97cm:tak: czyli nie za duży nie za mały:-D
Anula w sklepie pracuje;-)ale tylko na okres świąteczny umowe mam do końca roku i od razu powiedzieli że nie przedłużają:no:

atfk no piękna choinka i jaka duża a pierniczki smakowicie wyglądaja:tak:a kociak boski:-D
Justa dobrze że sie nie wywróciłaś ;-)
As oby Karolci szybko pomogła rehabilitacja a cio konkretnie jej dolega?napięcie ma mięśniowe czy cuś?a na basenie pewnie ma radochę:-D
Koralikowa aaaaaaaaaa no to oby ci szybko wypłacili te nadgodziny;-)
ja pokój Bartka ogarnęłam prawie pełny worek na śmieci wyrzuciłam z jego szczątkami zabawek i nie tylko:-D pranko wywiesiłam reszte pochowałam i zaraz biore sie za łazienke póki Bartka nie ma i tej chemii nie będzie wdychał;-)
Karolka ma tzw zespół ponospowy i też jest to zaburzenie napięcia mięśniowego ,ale wynikające z zaburzeń w CUN ,spowodowanym zbyt dużymi ilościami leków przyjmowanymi w ciąży głównie No-spy i Hydroksyzyny.
Karola ma wzmożone napięcie mieśniowe w obrębie obręczy barkowej,brak prawidłowych wzorców rozwojowych ,"schowaną" szyję ,nieprawidłowe napięcie w żuchwie (nie umie zagryzać tylko łapie i natychmiast puszcza jedzenie lub ssie) i zbyt niskie napięcie w w obrębie miednicy ,mała rotacja miednicy :sorry::sorry::sorry:
To by było na tyle i już naprawdę nam wystarczy :crazy::crazy::crazy:

Basen dla niej to sama radość.:tak::tak:

As no ja pamiętam jak pisałaś będąc jeszcze w ciąży że bardzo dużo nospy bierzesz szkoda że Karolcia ma teraz skutki uboczne tego ale pewnie nie długo wszystko wróci na dobry tor;-)

Ja znowu sie przeziębiłam normalnie szlag mnie trafia:crazy: katar mam :crazy:i jak ja mam w pracy ludzi obsługiwać:confused2::angry:
Mały już w domu jutro mamy jasełka:-)no ciekawa jestem jak sie będzie zachowywał:sorry:

Joł..ogarnełam pookoj moj,,choinka ubrana,mam złoto czerwona,,tylko dorabiam gwiZzdki i sopelki na szydelku do niej.....moje osobiste recznie robione:)))

As o prosze mowili ze nospa w ciazy nie szkodzi,,a tu masz ci los...oby reh pomogla jak najszybciej...

aguska nie sadze,ale pozostaje sad....obadamy...

atfk no to milego wyjazdu jutro...

aguska bedziesz mrozic?/ a w sumie jeszcze troche,,ja w piatek ugotuje i nie bede juz mrozic...

anula jaa wspolczuje takich pobudek,,ale jakos kiedys ogladalam,ze dziecko na dwor wymeczyc na maksa i w dzien nie dac spac,,to nie wstanie w nocy...

A wogole moj maly po szkole do wyra i padl,,mowi ze glowa go boli,wszystkie rece nogi czyt,kosci...ja mierze a on goraczka,rumience i normalnie bezsilny...musialam go karmic obiadem..
ja pikole dzisiaj mialam wolne i nic,a jutro do pracy i mlody goraczka...echh

aguska dzieki..
a moj chyba 2 dni moze postac co?? ja robie ze slodkiej kapusty,bo nie lubie z kiszonej....

Laski wypiszcie swoje menu na swieta:

Oto moje...jeszcze zmieniam..
barszcz z uszkami
bigos
łosioś w ciesice francuskim
ryba po grecku
pierogi
krokiety z pieczarkmai
paszteciki
sałatka jarzynowa
dorsz w pieczarkach
i....

Ostatnia edycja:
Odwilż przyniosła ze sobą choróbska. :confused2:
Zdrówka dla waszych pociech i dla was. Dla siebie też , bo normalnie oszaleć idzie. :confused2:
Koralikowa ja nic nie robię na święta , bo nas nie będzie w domu w sumie całe 3 dni.
Do mamy mam tylko w I dzień Świąt ( imieniny mamy i taty mam) zrobić sałatkę gyros a na Wigilię rybkę po grecku, teściowa nic nie mówiła...
Edit : W Piątek jedziemy siostrę zawieść na lotnisko do Modlina, w sobotę porządkowe sprawy a w niedzielę obiad u mamy. Czyli w sumie 6 dni nie będę gotowała. :-p

Ostatnia edycja:
Koralikowa nasza lekarka mowila i ja tez to zauwazylam ze im bardziej dziecko zmeczone tym bardziej nie moze zasnac i spi gorzej, do tego Bartek nie ma 1,5 roku nie wytrzyma calego dnia bez spania juz o 12 sam sie kladzie a na spacery wychodzimy. Poza tym w dzien spi od 12 do 13.30 a zasypia o 21:sorry:
co do Wigilii u moich rodzicow zawsze bez miesa, u tesciowej tak samo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry