reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

justa:-D:-D:-D ale fakt dziś taki przygnębiający dzień:sorry:
atfk ja tak jak pisałam zawsze chciałam mieć dwoje ale niestety chcieć a móc to dwie inne sprawy:sorry:ja zdrowa jestem ale finanse mi nie pozwalaja na powiekszenie rodziny i nawet gdy ja w końcu znajde prace to i tak mnie na to nie będzie stać:sorry:patrze na to wszystko realnie tylko wpadka by tu coś zmieniła bo w takiej sytuacji nie ma wyborów

My po przedszkolu mały był w miare grzeczny ładnie jadł ale oczywiście nie spał a mnie katar męczy zaraz z Bartkiem sobie po łyżce tranu weźmiemy:tak:

reklama
justa niezle z tymi ułamkami,alez sie usmialam,,dzieci same nowa matme tworza--zawsze mi sie to podobalo jako na-lowi:)))

atfk wspolczuje rozdraznionego syna..wiesz acxh te chlopy,czy duzy czy maly hee to samo...hihi...aaa ja chce drugie bardzo bardzo,,ale od 2 lat nic:((((..szkoda gadac..

aguska no to super,,jjutro bedzie przedszkolakiem pelna para-a idziesz na to pasowanie??

Bry :)

wypowiem sie na temat temperamenu dzieci. F chociaz nadpobudliwy to dosyc grzeczny, malo problemowy, nie pyskował, czasami kogoś tam zdzielil w p-lu. ale skarg jako takich na niego nie bylo. Strasznie placzliwy jest i taki hm.. panienkowaty. obraza sie za byle co,fochy jakies strzela, jak mu sie coś nie udaje to gotowy plakac. szkole go na twardego faceta.bo on ma byc meski... nie miekki jakis :D
a Oskar? ten to da sobie rade. 1000 odpowiedzi na jedno moje slowo. wykluci sie o wszystko. w p-lu aniol. nie bije sie nie przeklina. za to w domu nadrabia. tlucze sie z F non stop.
No i tu druga natura Filipa wychodzi. bo prz Oskarze to F terrorysta jest. leją sie non stop.przezywają sie po cichu, bo zapowiedzialam ze buzie pozaszywam jak brzydkie slowa uslysze.

u nas pasowania na przedszkolaka niema ;/ szkoda. za to F dziś mial slubowanie :) ach jak sobie przypomne ze ja 20 lat temu, w tej samej szkole, w tej samej klasie nawet F sie uczy co ja kiedys ( w poprzednim wieku ) aaaahh.. taka podniecona bylam :D F nawet wierszyk mowił. do mikrofonu. :)

a stal calą uroczystosc i lapał sie z kolezanka za rece. myslalam ze padne. jak nie ona go za paluszka to on ją pop dloni glaskal. hahahahahaha.. alvaro mi rosnie. nawet akie wazne uroczystosci jak slubowanie to dla niego okazja zeby laski wrywac :D

Zobacz załącznik 510360Zobacz załącznik 510361
Zobacz załącznik 510362

Witam;-)
U nas ciag dalszy okropnych nocy, maly wstal po 3 chwile zasnal o 21 w dzien spal 1,5 godz:dry:trwa to juz jakies 1,5 miesiaca
Renata jaki dumny synus;-)
Aguska u nas glownym powodem niechcenia dziecka jest brak kasy, nawet jesli kiedys bedzie lepiej trzeba bedzie kupic mieszkanie pozniej samochod itd na dziecko stac nas nie bedzie ale nie ubolewam nad tym

Renia super synuś :tak:
Anula rozumiem cie doskonale a ja dopiero jakiś czas temu po długiej rozmowie z Ł zdecydowałam że Bartek będzie jedynakiem bo jednak gdzieś tam w głebi duszy liczyłam jeszcze na jedno dziecko.Teraz już pogodziłam sie z tym bo zrobić to nie sztuka ale wychować i dać mu to na co zasługuje to już jest problem .Ja tam nie mówie że nigdy w życiu bo nie wiem może wygram w totka:-D:-D:-D i zmienię zdanie :-D w co jednak wątpie
Mały jeszcze śpi zaraz go musze obudzić kurcze osiusiał mi sie w nocy bo ja zaspałam i go nie wysadziłam i z tym mokrym tyłkiem spał pewnie troche:dry:ale że mu to nie przeszkadzało:confused:dobrze że tylko troszke zrobił i nie posikał całego łóżka

Hejka

U nas dziś poniżej zera. Zima zapierdziela wielkimi krokami.
Renata jejku jaki dumny młody!

Jak ja Was również dobrze rozumiem. Myśmy się zdecydowali na drugie bo wiedziałam, że damy radę finansowo. Kokosów nie będzie ale damy radę. Ja zawsze chciałam więcej dzieci i dlatego po Matim zostawiałam wszystko, WSZYSTKO:tak:. Z wyprawki nic nie musiałam dokupywać, dopiero od tego lata kilka rzeczy dokupiłam bo mi się rozminęli z rozmiarem. I nadal po Mateuszu zostawiam dla Daniela. Zawsze mi sie marzyła trójka dzieciaczków i nie ukrywam, ze fajnie by było mieć jeszcze dziewczynkę:-D, ale niestety finanse na to nie pozwalają.:no:

I gdyby politycy poczytali tak te fora to by wiedzieli że Polacy chcą mieć dzieci! Kobiety chcą rodzić! Tylko potrzebują do tego warunków!:-(

heja :)

dziekuje za zachwyty nad moim przystojniakiem :)

co do dzieci. powiem wam ze zeby nie wpadka to F byłby jedynakiem. bo niby wiecej niz 1 chcialam miec, ale zawsze bylo jakies ale. a to brak prac, a to F za maly, a to potem te problemy z nim.. no i chyba szczesciem bylo to ze o tym autyzmie dowiedzialam sie jak juz bylam w ciązy, bo w zyciu bm nie zaryzykowala i w ciąze nie zaszla. Bo ten strach ze drugie bejbi nbedzie chore. a teraz?? no bywa ciezko ale mam 2 wspanialych chlopców. 3 mi sie marzy. najchętniej zaraz bym robila, ale.... kasa kasa kasa! moze za kilka lat..? stara nie jestem, chlop dlugo moze, wiec mamy jeszcze troche czasu.

chociaz O juz mi od roku nawija o tym ze on by chcial miec bobaska w domu.. bo " Patlyka mama ba dzidziusia w bzuchu"

Snieg u nas pada, zimno jak cholera. ok 2 stopni ;/ a na tym moim wygwizdowiu to tak wieje, tak szumi..

dzień dobry!!
witam kobietki z rana...póki co z herbatka!
dzieciaczki w szkole,dzis mają basen...mam nadzieje ze sie dobrze ubiorą po nim bo u nas tez niewiele na temp...3st :szok:
mąż w pracy od 6,ja zupke wstawiłam i moze poprasuje..ehh ale nie wiem:-D bo tego nie cierpię:dry:
renata gratki do facecika...no no pełna klasa sokro juz teraz "koleżanki" po raczkach głaszcze a nie szczypie czy za warkocze ciąga...małe dżentelmen:-D
justa hihihi ojj ta mamtematyka:-D,liczy sie pomysłowość!!!
anula no współczuje wstawania w nocy...ehh wiem jak top meczy- moja Kajulka ma niemal 7 lat a ja praktycznie co noc wstaje do niej bo sie budzi...w środki nocy:-:)-:)-( i tak juz od 7 lat!Najpierw była mała to normalnie a potem około 3 roku zycia sie zaczęło...i tak sie ciągnie:cool:
aguska wygodnie mu bylo i chyba miał twardy sen...hihih
mój Filip wczoraj przez sen sie rozebrał z koszulki od piżam...i nie dał sie ubrac ...i tak spal a ja nadgorliwa ze 3 tazy wstawałam go przykrywac...ehh:-)
krolcia no fakt..rano faktycznie zimnica..:blink:
teraz trzeba sie ogrzac..chyba kawke zaparze

kobietki mlody dostał z dyktanda 3:sorry2:...hihihhi
wczoraj był dziwny wieczór...:dry:
wczoraj przytrafiło sie nam cos megadziwnego...fifi koło 19 cos tam rysował przy biurku nagle potworny krzyk...i płacz
shocked.gif
.przyszedł i strasznie płacze ze cos mu w łokciu strzeliło,ze boli ,ze ręki nie może wyprostować...ehhh polecieliśmy na pogotowie,zrobili rtg (wyszło bez zmian)...cóż to było?lekarz(pseuda raczej,staruch powykrzywiał mu rękę a on płakał
unhappy.gif
,i głupi tekst :z czego masz sprawdzian ze nie chcesz jutro do szkoły isc
realmad2.gif
) mówi ,że jakis skurcz może ...
poszedł spac jak wrócilismy bo z tego płaczu sie wymęczył,dzis wstal i jest oki
happy8se.gif

kolezanka która robi rtg podpowiedziała zebysmy mimo wszystko do ortopedy sie udali bo to moze byc oznaka jakiejs blokady
confused.gif
?
ehhhhhhhhhhh

reklama
Witam się piątkowo.
Za oknem mam -4 :szok::szok:, jakoś ciężko mi się dziś spało, a chłop do pracy prawie zaspał :-D:-D. Dziś też ma jazdy i wróci wieczorem... nudzi mi się już bez niego, bo nie mam się z kim pokłócić :-D:-D:-p. Kawkę siorbię i myślę nad obiadem, w nocy też myślałam bo spać nie mogłam :-D i nic ciekawego nie wymyśliłam. Jakieś zakupy trza będzie zrobić, wczoraj miałam zrobić ale ciągle lało. Dziś nie będzie padać <chyba, że śnieg :-D:-D.>
Anula, :-D:-D:-D ja się zapieram i to strasznie, a zdanie mam identyczne na ten temat :tak:.
Aguska, dobrze, że za marzenia nie karają :-p. Mój też się dziś oszczył :-D:-D, łóżko farelką suszę, prześcieradło i poduszka mokre... heh.
Koralikowa, chcieć a móc to co innego. Chłopa do łóżka przywiąż i go nie puszczaj dopóki efektów nie będzie :-D:-D:-D.
Renata, gratuluję przedszkolaka :tak:. Super fotki :-).
Krolcia, cwane, tylko co byś zrobiła jak byś urodziła dziewczynkę albo bliźniaki :-D:-D;-). Trzeba jakiemuś politykowi dać namiary na nasze BB :-D:-D;-) a nóż widelec ;-).
Atfk, co za palant z tego lekarza :dry:. Grunt, że młodemu przeszło ale lepiej mieć na to na uwadze i przejść się z nim do jakiegoś "normalnego" lekarza.

Do góry