reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No i my już w domu
Mały miał pobieraną krew z żyły(a myślałam że z paluszka będzie)i jakoś udało im sie pobrać ale był ryk eh...dziś po 16 wyniki
atfk gratki dla dzieciaków ja też lubie ciepełko:-Du nas już grzeją od kilku dni i jestem bardzo zadowolona:-D
Amalie szczerze to troche się pogubiłam w twoich postach:-Dpewnie dlatego że ostatnio brak czasu na dokładne czytanie.czyli teraz mieszkacie z twoimi rodzicami a remontujecie dom i będziecie mieszkać z teściami tak?a co do ślubu to i tak wszyscy będą się wtrącać i cię wkurzać to normalne niestety trzeba to przetrwać i ciągle powtarzać hello to mój ślub!!!!;-)
Fanta no prosze już grafik męża znasz super bo możecie sobie wszystko ustalić.Myślisz że teściowie dadzą wam spokój w święta?:-Da Bartek ma katar i dalej kaszle ale na szczęście już sie tak nie dusi
Anula mój też miał taki czas gdy sobie w nocy wstawał i daleko było mu do spania ten okres minie zobaczysz;-)
Krolcia Bodzia wy już o świętach:-Dja jakoś jeszcze o tym nie myślę choć chyba powinnam:eek:kase odkładać na prezenty:-D
Lena zdrówka dla Gai

reklama
Hej jestem i ja:)
U mnie wszystko do przodu jedynie Gaja się rochorowała z gorączką leży w łóżku!
Zdrówka !!!!

fanta już wyczytałam:-D
sorki za wcięcie hihihihi
no to nie dziwie sie bo co za duzo to i ....
no ja z mimo ze z moimi żyje super to nie chciałoby mi sie z nimi codziennie siedzieć,tak tez jak z moimi ukochanymi rodzicami:-) pare min lukne co u nich albo zadzwonię i wystarczy!nie potrzebne mi nasiadówki;-)

choc ci powiem ze w tamtym roku tesciowka tez focha strzeliła zazdrosna chyba o naszych przyjaciół bo potrafimy co najmniej 2-3 razy w tyg jeździć do siebie choćby po to zeby sie zobaczyć a ona cos tam dogadywała ale odpusciła:laugh2:
lena witaj i zdrówka dla Gai
as to ja po prosze sok z pietruszki mniammmm albo kawe mrozoną!!ewentualnie zupe z ogórków:-D
Zapraszam ,przyjeżdżaj .Nawet na to konto chleb i bułki wyprodukuję ;-):-):-)

As, mogła byś wrzucić jak to urządzenie wygląda? a suszy owoce też?
Atfk, właśnie co za dużo, to nie zdrowo ;-). Możliwe, że zazdrosna było, zresztą kto je tam wie. Powiem, Ci, że my też kiedyś będziemy teściówkami :-D:-D:-D, mam nadzieję, że zrzędzić nie będę ;-)
No właśnie nie suszy ,bo to robi piekarnik ,a tylko tej funkcji nie posiada
Miele,uciera,trze,ugniata,gotuje,sieka ,waży i bardzo szybko robi ,a to najważniejsze.
Thermomix wygląda tak:
Thermomix - Informacje ogólne

ooo as bułeczki powiadasz??skusze sie!!
to cudo ma moja siostra ehhh szkoda ze takie drogie!
amaliee duzo wytrwałosci Ci życzę!!mam nadzieję ze sie jakos wyciszysz i spokojnie minie czas do slubu

Śniadanko wcinam i uciekać będę do obowiązków :-).
Aguska, grunt, że macie już za sobą to całe pobranie krwi :tak:. Myślę, że dadzą, bo nie wiedzą, że do m-je nie jedziemy. Najwyżej wpadniemy 3 dni przed i złożymy życzenia i na tym się skończy :tak: :-p. Oby.
As, normalnie cudo! Nie miała pojęcia, że coś takiego istnieje. Bardzo fajna i przydatna rzecz :tak:. Szkoda, że mam tak małą kuchnię... Marzy mi się expres do kawy bosch ale nie miała bym gdzie go trzymać :dry:. U mnie miejsca na blacie jak na lekarstwo.
Filmy, multimedia, prezenty, książki, zabawki, kosmetyki - Merlin.pl
Amaliee oj tam, gadaj, gadaj do kogoś musisz, tylko nie zetrzyj liter na klawiaturze :-D

ooo as bułeczki powiadasz??skusze sie!!
to cudo ma moja siostra ehhh szkoda ze takie drogie!
amaliee duzo wytrwałosci Ci życzę!!mam nadzieję ze sie jakos wyciszysz i spokojnie minie czas do slubu
Teraz i tak są chyba sporo tańsze niż kiedyś .Ten thermo kupiła moja teściowa i na początku robiłam w nim dużo i praktycznie prawie wszystko od Vegety po chałkę ,pieczywo,drinki,zupy kremowe czy pyzy ,ale z czasem zbrzydło nam to jedzenie ;-)i wróciłam do tradycyjnego gotowania.
Teraz jak urodziła się Karola Thermomix wrócił do łask ,bo zupka dla niej w ilości ok 1 l do półtora to dosłownie 15-20 minut roboty od włożenia składników do zakręcania słoików ;-):-):-)
Darek też skorzystał już ,bo wczoraj ugotowałam mu jego ulubioną zupę kremową pieczarkową ;-):-):-) ,starłam bułkę tartą ,więc ma taką prawdziwą bułkę z bułki i zrobiłam Vegetę bez dodatków ;-):-):-)
A dziś chyba zrobię chleb ,na jutro planuję pasztet ,a co z tego wyjdzie to się okaże w najbliższym czasie;-):tak::-):-)

Śniadanko wcinam i uciekać będę do obowiązków :-).
Aguska, grunt, że macie już za sobą to całe pobranie krwi :tak:. Myślę, że dadzą, bo nie wiedzą, że do m-je nie jedziemy. Najwyżej wpadniemy 3 dni przed i złożymy życzenia i na tym się skończy :tak: :-p. Oby.
As, normalnie cudo! Nie miała pojęcia, że coś takiego istnieje. Bardzo fajna i przydatna rzecz :tak:. Szkoda, że mam tak małą kuchnię... Marzy mi się expres do kawy bosch ale nie miała bym gdzie go trzymać :dry:. U mnie miejsca na blacie jak na lekarstwo.
Filmy, multimedia, prezenty, książki, zabawki, kosmetyki - Merlin.pl
Amaliee oj tam, gadaj, gadaj do kogoś musisz, tylko nie zetrzyj liter na klawiaturze :-D
Dokładnie to cudo ,też jestem tego zdania .Zajmuje bardzo mało miejsca ,a w zasadzie tyle co ten expres do kawy .Kawę też robi i to prawdziwe cappucino .;-)
Cena jest powalająca ,ale zawsze można wziąć na raty w ramach jakiegoś prezentu dla siebie.
Rocznica? Gwiazdka ? No wymówka zawsze się znajdzie ;-):-):-)
Jego zaletą jest ,że wszystko tanio,szybko,wygodnie a przed wszystkim bez konserwantów .;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
fanta ten termomix to gabarytowo nie jest duży:tak: ale jak dla mnie...cena skresla na pierwszy strzał!
choc wiem ze jest wart tej kasy !
Jak cena kosmiczna to odpada :tak:. Ja jeszcze kilku szafek w kuchni nie mam :-D:-D:-D:-D, kuchnię mam małą pod oknem blat, a viza vi okna mam drzwi :-p, może 5 metrów ma :-D:-D.
As, przy małym dziecku i nawale obowiązków fajna sprawa :tak:. Kawę robi? :szok:. Normalnie wow! :-D. Wiesz co ja już pretekst wymyśliłam <pomyślałam o rocznicy ślubu, może nie za rok a za 2 na piątą :-D>. Normalnie aż zaraz poszukam jaka cena tego cuda.

moim ulubionym wynalazkiem z tej mądrej maszyny jest sok z pietruszki:-D i teraz wybieram sie na koniec października do rodzinki tj. siostrzyczek i braci na dłuższy weekend i na pewno sie bez tego nie obejdzie:-D!!!

reklama
Ale macie przekichane z tymi tesciowymi, rodzicami.
Moja tesciowa ( zyby nie wychwalić za bardzo jej ) jest ok. nie wtrąca sie, jak coś jej na wątrobie lezy to powie, ale nie zaczesto bo wie ze ja nie lubie umoralniania. duza dziewczynka jestem i wiem jak co mam robić, kogo mam zapraaszac i ile czasu z kim i gdzie spedzac.Odwiedzają nas rzadko bo mają gospodarke, nie mają swego auta, zeby jechac ponad 100 km muszą kogoś prosić, a wiadomo.. inni pracują. my jezdzimy srednio co 2 m-ce. czasami czesciej.
moi rodzice? mają na wychowaniu 3 moich braci wiec im sie do zycia wcinają :) mi kiedyś probowali to sie odcielam. potem okazalo sie ze jestemw ciązy z Filipem i jakos sie pogodzilismy.

Tesciowa moja tez powiedziala mi kiedyś ze dorosli jestesmy, zyjemy po swojemu. ona miala tesciową taką ze ja bym babsko w kosmos wystrzelila, wiec wie co to za miod miec takie czupiradlo w rodzinie. sama taką jedzą nie chce być :) no i za duzo dzieci ma zeby tak kazdemu cale zycie matkowac :)

Oczywiscie Filipek i Oskarek wychwalani przez obie babcie pod niebiosa. nie wazne co by zrobili, krzyczec na dzieci nie mozna, na glowe wchodzić pozwalają, no bo to dzieci przeciez są. ale kij.. od tego babcie są zeby rozpieszczac, nie :)

grochowe gotuje :) bedzie pierdząco dziś u nas w nocy :D

jutro F na basen pojedzie.. to on grochówki jesc nie bedzie. hahahahahaha..

Ameliee uzalaj sie uzalaj, ponarzekaj, popisz.. toć my tu od tego jestesmy :)

Do góry