reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dobry wieczór;)
Z dobrymi wieściami przybiegam do Was:):-D:-D:-D:-DZadzwonili z Urzędu ze w poniedziałek mam leciec do burmistrza na spotkanie, kolezanka która ze mna przeszła psychola do niej juz nie dzwonili, czyli tak myślę co to może oznaczać??Czyżbym odpadła czy jestem przyjęta??I to na 8,30 babka prosiła bym była!

reklama
hej;-)
nie udzielam sie bo u nas dalszy ciag chorowania, zapalenie gardla przeszlo ale przyszlo cos w zamian.Bylismy u lekarza bo malem krwawia dziasla wytsraczy lekko dotknac brodki, prawie nie je, i ma przykry zapach z ust. Jak sie okazalo zapalenie gardla przeszlo a zaczelo sie zapalenie jamy ustnej, na dziaslach ma bable z ropa i to przez ta rope taki zapach. Wystarczy ze wlozy smoczek do buzi ropa z krwia wycieka. Czopki nie pomagaja i tak placze z bolu przez sen. Wczoraj zasnal 20 wstal po 22 i uwaga do 3 nie spalismy...na dobre wstal o 8 bo szlismy do lekarza. Dzis dopiero zasnal...
Wspomagająco psikaj buzię Tantum Verde lub Septoluxem -oba preparaty są bakteriobójcze i ładnie znieczulają.:tak:
Zdrówka życzę.

Dobry wieczór;)
Z dobrymi wieściami przybiegam do Was:):-D:-D:-D:-DZadzwonili z Urzędu ze w poniedziałek mam leciec do burmistrza na spotkanie, kolezanka która ze mna przeszła psychola do niej juz nie dzwonili, czyli tak myślę co to może oznaczać??Czyżbym odpadła czy jestem przyjęta??I to na 8,30 babka prosiła bym była!
Kciuki &&&&&&&&&&&
I gratulacje 8000 posta :-D:-D:-D

Byłam dziś z małą u lekarza.
Najadłam się dziś strachu ,że hej.
Mała dostała mega biegunki,a w ośrodku nie chcieli nas przyjąc.
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif

Zadzwoniłam do naszego pediatry ,do którego ze starszakami chodziłam.Umówił nas n 19 .
Już przez tel.od lekarza dostałam wstępne wytyczne co jej podać ,a co odstawić i na co zwrócić szczególną uwagę .
Mogłam poczekać te kilka godzin bo kupy nie były częste ,ale w razie szybszej akcji miałam jechać z małą na IP wg jego zaleceń i z jego polecenia.
Udało nam się przetrwać jednak w domu ,bo mała zasnęła.

Cała akcja rozpoczęła się już rano ,ale jakoś przez myśl mi nie przeszło ,że z 2 luźniejszych kup rozwinie się taka biegunka.
Z małej zaczęło chlustać tuż przed 15 ,ale jak szybko zaczęło to i tak szybko skończyło na szczęście.
Ok 16 mała dostała cyca i usneła .Spała do 18.30 ,więc nie miała czasu na kupki
laugh.gif
laugh.gif

Przez ten czas uzupełniła już nieco niedobory
yes2.gif

Po wnikliwym badaniu okazało się ,że winowajcą są zęby ,a z osłabienia złapała katar ,który poszedł do żołądka powodując biegunkę.
Mała teraz ma się dobrze.Po powrocie zjadła kaszke na wodzie ,dostała cyca i poległa w łóżeczku.
Mamy oczywiście dietę tzn zupki bez mięsa i zakaz owoców na 7 dni.
Pan Michał powiedział,że na zwykłą biegunkę lekarstwa nie ma ,więc mamy brać probiotyki ,a lekarstwem jest cierpliwość.
Na wszelki wypadek dostaliśmy Nifuroksazyd ,ale to w momencie gdyby doszło do zakażenia bakteryjnego.
Uff trochę już nerwy ze mnie zeszły....

Witam porannie;-)
Kawka stygnie. Brzydko dzisiaj, więc na razie siedzimy w domku.
As szybkiego wybicia kiełków a co za tym idzie szybkiego zakończenia sranda!

Lena &&&&&. O której podadzą wyniki?
Kiedy Ty żeś napisała to wszystko!!!!!!!!:szok:

AS dzięki Bogu, że tylko tyle!
Krolcia to samo się pisze:-D:-D:-D:-Dczekam o 8 otwieraja urzad;)ehhhhhhhhhhh brzuch mnie boli, czekam jkbym miała wygrac w totolotka:-D:-D:-D

Hej!
W miarę nadrobiłam Wasze posty :-). Kawkę sobie siorbię, pogoda jako taka, całą noc lało, a teraz słonko wygląda zza chmur, będę musiała na pocztę skoczyć bo wczoraj udało mi się kilka ciuszków po młodym opchnąć, miło że grosz wpadł i miejsce w szafie się robi :tak:;-).
hej;-)
nie udzielam sie bo u nas dalszy ciag chorowania, zapalenie gardla przeszlo ale przyszlo cos w zamian.Bylismy u lekarza bo malem krwawia dziasla wytsraczy lekko dotknac brodki, prawie nie je, i ma przykry zapach z ust. Jak sie okazalo zapalenie gardla przeszlo a zaczelo sie zapalenie jamy ustnej, na dziaslach ma bable z ropa i to przez ta rope taki zapach. Wystarczy ze wlozy smoczek do buzi ropa z krwia wycieka. Czopki nie pomagaja i tak placze z bolu przez sen. Wczoraj zasnal 20 wstal po 22 i uwaga do 3 nie spalismy...na dobre wstal o 8 bo szlismy do lekarza. Dzis dopiero zasnal...

Anula, oby Bartkowi szybko przeszło. Zdrówka dla niego, a dla Ciebie dużo cierpliwości ;-). Zaglądaj jak znajdziesz chwilkę :-).
Dobry wieczór;)

No widzisz nasze kciuki jednak nie poszły na marne :-D:-D;-)

Mój 8000 post dedykuję mojej córeczce GAI, którą kocham nad życie:)
I love you my mouse:-D

Wariatka :-p, gratuluję tylu postów ;-).

Krolcia to samo się pisze:-D:-D:-D:-Dczekam o 8 otwieraja urzad;)ehhhhhhhhhhh brzuch mnie boli, czekam jkbym miała wygrac w totolotka:-D:-D:-D

oj tam dobrze będzie, zobaczysz. Dziwie się, że teraz masz nerwa :-D;-).
Krolcia, może pogoda się poprawi, w sz-n wczoraj do 14 lało i ot tak nagle przestało i już do wieczora było pięknie :-).

Gdzie reszta dziewczyn?

reklama
lena trzymam kciuki...tak mocno że ciekawe jak obiad ugotuję hihiih:-D
as76 na szczęście malutkiej przeszło..
ehhh mój Filip tez przy zębach miał biegunki zawsze wrr!
dobrze ze juz za Wami;-)

krolcia witam sie z kawką i ja!!
moje szkraby w szkole!
ja nastawiłam obiadek na gazie:happy: bo dzisiaj znów jade sprzątać:-(..na szczęście to juz ostatni dzionek!!:tak:
pogoda dziadowska:wściekła/y: zimno a moje skarby dzisiaj na basen jada ze szkołą i mam nadzieje ze sie dobrze potem ubiorą:sorry:

koralikowa ...ja nie posiadam zdolności robienia na drutach;-) i szczerze zazdroszczę!!!mam nadzieje ze sie pochwalisz swoim dziełem!!
ja kupilam wczoraj ten komin...jest super i taaaki wielki:-D w kolorze czekolady mniammm

fanta widzę,ze my ziomalki z jednego regionu;-)

Ostatnia edycja:
Do góry