reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a wiecie dlaczego tak jest??Bo MOPS nie ma wgladu do systemu ZUS i US dla mnie porazka!!!Ale w końcu zwiększyli rodzinne:)Z 68 na 77;)No u nas wypelniasz tylko wniosek +zaswiadczenie z US:)

Eeeeeeeeeeeeeee padłam..Nam wzrasta i jedno i drugie w takim razie ;-) Nosz nie moge w sumie 24 zeta więcej och!!!! no mnie to i tak nie urządza bo z mopsu mi się reszta pozmniejsza, choć zasiłki zmopsu też mają pójśc w góre od pażdziernika. jak dostane...Bo cholera wie ile zarobił mój JESZCZE mąż a składam z nim dopóki rozwodu nie będzie, separacja ich nic nie interesuje.

Bodzia no to fack :confused2:, tobie będą też brali pod uwagę zarobki męża mimo , iż nie dostajesz od niego wypłaty, jedynie alimenty. :baffled: Ale rozliczać razem się rozliczaliście w Urzędzie Skarbowym?
Mnie jutro znowu czeka bieganina po urzędzie.
Zaświadczenie z Zusu mąż mi nie przywiózł, pocztą mają przysłać w ciągu 10 dni, bo dużo zgłoszeń mają.
I dupa! :wściekła/y: Jak mi ciągiem zasiłku nie wypłacą ( bo termin jest do końca września ) to pozabijam.

Matko jedyna! Ile formalności! Współczuję! My się niestety nie łapiemy na nic:-(, bo m dostaje różne dodatki(m. in. rozłąkowe) przez to, że on tam a ja tu. Tylko co z tego skoro na dwa domy trzeba płacić i faktycznego pieniądza na życie jest mało....:-(

Justa jak nie wypłacą to nadpłacą ten jeden miesiąc..Wiem, marne pocieszenie, ale...Zazwyczaj jak składałam na początku pażdziernika, to miałam w listopadzie tylko, że pod koniec..Ale ja tez mam nadzieje, że ciągiem mi wypłacą....Justa no razem sie rozliczamy, razem, ale wiesz zawsze się łapaliśmy....a to dochód z 2011 więc mam nadzieje...Ale cholera go wie, czy czegos przedemna nie pochował...Na 504 się łapalismy to na ten zwiększony też pewnie ale zawsze mam stresa..
Dobrze, że licza tylko jego wypłate a nie wypłate i alimenty..wtedy by dopiero było!!!

U nas choroba przechodzi ale mamy kolejny problem. Mamy juz 12 zabkow, od tyg maly gorzej je myslalam ze przez chorobe chce tylko kasze ale jednak tak bolesnie 3 mu wychodza, przez sen placze, w nocy sie buzi. Dzis przy kapieli zaczelam jak zawsze mu myc zeby raz ruszylam na gorze szczoteczka i poleciala struga krwi leciala i leciala, cala broda i brzuch koloru czerwonego, maly piszczal. Na noc dalam mu czopek moze w miare pospi...;(

Jesuuuu przespoalam 3godziny..czuje sie gorzej niz przed pojsciem spac....noo masakra...:baffled:
Zreszta u mnie w pracy całe 14 stopni,,zyc nie umierac i pizga z okien,,wow...jak tu sie nie przeziebic,,jutro polara biore..
Nie wiem czy wstane do pracy,,chyba mnie anwet goraczka łapie....echh

Co wy z tym mopsem ząłatwiacie?? ja nie kumata chyba:eek:

krolcia ja tez sie na nic nie łapie....

amaliee masz synka z orzeczeniem?? mozna wiedziec jakim??( wiesz zboczenie zawodowe)...
i nie daj sie z tym slubem,,to wasza decyzja o swiadkach itp...

rozyczko daj arbuzaaa

Ale moj maly chyrla....jesuuuu..
nienawidze jesieniiii:no:

Oj ta jesien to mi się kojarzy z chorobami..ale u nas odpukać cisza...siedzęi wystawiam ciuchy na allegro moze coś pójdzie zawszeto jakiś grosz;)

reklama
Do góry