reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Lubię oglądać horrory , thillery, ale tylko wtedy ,gdy mąż jest obok mnie. :sorry:
Lena gratulacje i powodzenia u lekarza i psychologa!
Koralikowa ja mam dziś tak samo. :tak:Albo to przez jesień , albo dołek mnie łapie. :confused2: Wiesz już coś o przedłużeniu umowy?

Ja dziś pół dnia spędziłam w Urzędzie . :confused2: Ile teraz wymagają papierów do rodzinnego. :szok: Nawet zaświadczenie , gdy mąż zameldowany jest gdzie indziej niż żona, z Urzędu , w którym jest zameldowany , że nie pobiera tam zasiłku. :confused2:

reklama
U nas w tym roku jedyna nowością jest zaświadczenie z ZUSu...No i chyba w piątek pójde złożyć bo czekam na papiery od szanownego....Ale nie wiem czy złoże, bo rodzinny od 11 a cholera wie jaka będzie kolejka...Ech ostatecznie pójde 1, od 8 czynne i może się załapie, na listopad a nie od grudnia....

Amaliee tak i u nas było do tej pory. Po żadnych ZUSach jeździć nie trzeba było. :no: W tym roku nowe przepisy weszły i tak jak u Bodzi Mops już nie rozlicza z Zusu, trzeba bezpośrednio jechać do ZUSu po zaświadczenie o odprowadzanych składkach na ubezpieczenie zdrowotne. :confused2:
Mój chłop właśnie wyszedł z Zusu i mówi, że kolejki masakryczne. :szok: Rozmawiał z panią, gdzie wypisują wnioski i ona mówiła, że powariowali w tym roku w Mopsie. :rofl2:
Aga ja podejrzewam, że bardziej zaostrzyli przepisy, bo dużo osób ich oszukiwało. :rofl2:

Aaaaaa podwyższyli dochód na osobę z 504 zł na (nie pamiętam już) 539 zł czy 552.3 zł:-D

My juz w domku:tak:
Po obiadku najedzeni wiec szczesliwi:-D
Olo w przedszkolu zachowywał sie pieknie:-) uffff tylko sie zsiusiał.... trudno zdarza sie.
W pracy szybko zleciało:tak: siedziałam i pisałam faktury z całego tyg mojej nieobecnosci nazbierało sie tego ze hoho!! Ale to dobrze:tak: lubie taka prace;-)

Justa Ja złozyłam dokumenty w Mopsie na poczatku wrzesnia juz:-D u mnie zawsze były takie wymogi jak piszesz:tak: w tym roku tez cos dołozyli ale to od reki sie wypisuje... nie pamietam co to było:confused2:

lena super!!!!!!!!!!!!!!

Ja dalej smarcze i nie moge sie wyleczyc:baffled: taka pogoda...

aguska a co dajesz Bartkowi na alergie? Olo bierze Clemastin i mi po nim starsznie spi, teraz przy przeziebieniu brał go regularnie i mi w dzien spał po 4.5h a potem na noc normalnie o 21 zasypiał:szok: U nas dzis w przedszkolu była zupa neapolitańska... hehe i tak sie zastaniawiałam co do za zupa a okazało sie ze ja ją gotuje czesto bo Olo uwielbia! :-D

różyczka Aerius mu daje z zalecenie pediatry ale na nodze już my wyszły suchości więc posmarowałam maścią z antybiotykiem bo on tak ma jak idzie okres jesienno -zimowy:sorry: mam nadzieje że mu szybko przejdzie acha!!!i ograniczam mu czekolade bo myślę że te zmiany skórne to za dużo czekolady a katar hm...któż to wie od czego:confused2:dziś prawie mu nie leci z noska
Justa no słyszałam że podnieśli:-D:-D:-D

Justa świetna wiadomość!!! Oszukiwali, ale czasem to ja się nie dziwie..ludzie ledwo wiążą koniec z koniec o troche im przekroczy i nawet tych ochłapów nie dostaną:no::no:

Bodzia noooo, wystarczy , że ci 1 zł przekroczy i nie dostaniesz. :no:
Amaliee , może u ciebie jeszcze " po staremu " w Mopsie.

Uciekam z młodymi i psiakiem po kasztany.

Amelie ja jestem zarejestrowana w UP i nie musze z ZUSu brac, jutro ide zlozyc
Rózyczka nie slyszlalam o tej zupie
Maly wstal jeszcze jesc nie moze, dobrze ze kasze pije

reklama
aguska i Olo ma takie suche plamy... czerwone pod kolanami szczegolnie i na łokciach i kurcze cały czas zapominam pediatrze powiedziec zeby spojzała:baffled: Nabiału juz mało spozywa... czekolade sporadycznie bo ma zaparcia... trzeba pewnie testy robic jak podrosnie...

justa miłego spacerku:tak:

Ja dzis zerwałam moje arbuzt bo najwyzsza pora i najwiekszy wazy 10kg!!!!!!!!!!!!! Mniejsze 8kg, 5kg, 3kg i sa pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha!:-D:-D

anula zdrowak dla Bartka! Tj zupa z zielonego groszku, z makaronem, na rosole i z parmezanem:) my ja uwielbiamy!!!!!!!!

Do góry