reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Tak ta szkola to zwykla taka publiczna. Filipa klasa akurat integracyjna, bo 4 niepełnosprawnych jest.
i ZE powinien być dodatkowy nauczyciel to ja wiem tylko chodzi mi o to co ja musze zrobić do kogo isc zeby dostac takiego. jedna pani wspomagająca bedzie u Filipa na lekcjach. na caly tydzien zajec ma 18 godzin w tej klasie.

no i ta swietlica to mi sen z oczu spedza.Juz w tamtym roku byla jedna akcja gdzie pani ktora sie opiekowala dziecmi twierdzila ze nic nie widziala ( miala tylko ok 15 osob do przypilnowania ). Niewiem czy napewno widzial czy nie ale po jednej akcji bylo głosno w szkole. I standardowo ja wyolbrzymiam, dzieci to tylko dzieci, obcą babe g...o obchodZi to ze akurat ja sie onnymi dziecmi nie przejmuje tylko Filipem.No i nie chcialabym zeby był jakims popychadlem i zeby napewno trafił do autokaru którym ma wracac. tym bardziej ze w niektóre dni moze byc tak ze on bedzie wracał kursem ze starszymi dziecmi, bo zajecia dodatkowe bedzie mial.

cała noc mnie mdłoło. zołądek mi boli strasznie, czuje ze i bedzie biegunowo ;/ znowu sie zaczyna.

reklama
Po 7 mam nadzieje że do dzwonie sie do przychodni i z małym lecimy do lekarza.Wstał oczywiście z zaklejonymi oczami z nosa leci on nie da oczyścić fridą masakra mówie wam!!!!Oczy przemywam mu siłą ale póki co tej ropy już tyle nie ma co wczoraj biedactwo moje kochane ma takie spuchnięte oczka:-(marudny jest a i w dodatku zaczął kaszleć więc flegamina poszła w ruch:-(ciekawe co pediatra powie
A mnie brzuch boli!!!jakieś skurcze mam pewnie troche od stresu bo sie małym przejmuje :-(
sorki że tak tylko o sobie ale nic mi innego w głowie teraz

Aguska kciuki za Bartusia :) i jego oczka.

ja juz kilka razy na kibelku bylam. no niewiem co sie dzieje , ale gania mnie non stop. z nerwow przed wyjazdem??
A wypadałoby pochodzić popytac o sale na komunie Filipa. Niby mam prawie 2 lata, ale u nas niewiele lokali do wynajecia jest, a ja bede robić na ok 40 osób ( najblizsza rodzina ) wiec niema bata ze ich wszystkich na raz do domu wpuszcze :D

ide dzieciowi kanapki do szkoły zrobie..

Hej.
Jak to po weekendzie nie wiem w co najpierw ręce włożyć. :confused2:

Renatka jak ja się cieszę , że minął mi już okres komunijny. Co prawda następna za 4 czy 5 lat, ale bardzo cieszę się. W życiu nie zapomnę tego całego galimatiasu rok po rok. :sorry2:
Aguś ojej, współczucia dla Bartusia. Koniecznie napisz co lekarz powiedział.
Fanta zabiegana kobito. Mąż w pracy?
Lena szalejesz. Ale super , że humor ci dopisuje. :tak:Mężuś już wyjechał?

I nie wiem co to ja jeszcze chciałam, o dopiero co zaczynam budzić się do życia.
W sobotę byliśmy na ślubie mojej psiapsiółki a potem pojechaliśmy na parapetówkę do znajomych. Byłam kierowcą, nauganiałam się trochę z facetami po alkoholu , bo mi się rozłazili, a poodwozić musiałam do domu, ale fajnie było. :tak::-)
Niedzielę błogo spędziłam z mężem w łóżku.;-)
O i pora powrócić do codziennych obowiązków. :dry:

hej my po lekarzu.
Bartek ma ropne zapalenie i oczek i noska:dry::-(dostaliśmy antybiotyk krople do oczu maść do oczu i jeszcze syrop na alergie bo powiedziała że podejrzane to jest że aż tyle ropy mu wychodzi.Od razu wracając od lekarza pojechałam z małym do apteki obok nas jest tańsza i co nie mieli tego antybiotyku:dry:na jutro dopiero więc musiałam iść do innej i zapłaciłam 80zł za leki:dry:mam nadzieje że szybko zadziałaja już mu dałam dawke.
ja się coś ch..wo czuje też mnie coś łapie:dry:
na 16,30 jade na zebranie do przedszkola

Wpadam na chwilkę, znów z kawką :-). Zmywara furczy, pranie wstawione, odkurzone,
Justa, taak w pracy, a po pracy na jazdy leci... a ja na zakupy, bo w lodówce echo :-p:-D:-D. Dobrze, że dziś matki pieniężnej ;-), bo jakimś dziwnym zbiegiem wszystko się kończy :confused:.
Aguska, jak antybiotyk dostał, to mu szybko przejdzie :tak:. Zdrówka dla małego :-).
Różyczk@, spokojnej pracy ;-).
Asienka, a trzymam, się trzymam ;-)

reklama
Dobry laski.
ale mnie od soboty głowa boli i kręgosłup. Nadzwigałam się Młodego i stawiam , że od tego bo nie głowa rzadko boli. Ewentualnie w chorobie i przy zatokach. Ewentualnie stresowo...
Ja rano musiałam na cito fryca szukac bo Potwór to przy mnie był okaz piękna :-p I musiałam adidasy sobie kupić:dry::confused2: Taaa nie ma to jak wypstrykać się z kasy przy poniedziałku....

Do góry