reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dziewczyny proszę o pomoc!!!!!!czy wasze dzieci miały kiedyś zapalenie spojówek albo coś takiego?że ropa szła zielona aż tak baaaaardzo mocno z oczu?jutro idziemy do lekarza ale on ma całe spuchnięte oczy i ropa okropnie idzie.Przemywamy rumiankiem(nie daje ale staramy się)jak któraś zna coś skutecznego to plis czekam na wieści

ja na moje slepia Polcrom stosuje. ropieją mi srednio co 2-3 dni. bolą jak diabli a polcrom mi w sekundzie ulge przynosi. bez recepty. I alergolozka mowila mi ze np dla Oskara na jego ropienie oczek tez moge stosowac. I szalwia. Rumianek nigdy w zyciu!

Wywiadówka byla, ofkors glowny temat to kasa, potem nowina ze zmieniają nauczyciela wsppomagającego bo dojrzeli sie ze ta pani co jest niema "pozwolenia" do pracy z autystami. No a z racji ze F ma autyzm, pani wredna idzie do innej klasy a do F przychodzi milsza, z ponoc super podejsciem do nadpobudliwych dzieci.

troche mi nerw skoczył, bo kurde, dyrekcja daje na etat kogoś i nie sprawdzi kwalifikacji??ciekawe czy na wszystkoie etaty tak sprawdzają. np kierowca autokaru bez prawa jazdy.
no ale ciul tam..wazne ze ją zmienią.

od wczoraj rodzina ma bogatsza o Fikoła. Fikoł to zwierz czterolapny, z ogonem, krotkosiersciowy, ubarwienie czarne z bialymi elementami. Bylismy wczoraj u Ł brata, no i tam dzieci me zobaczyly ze gromada psiaków biega. najpierw zapytali czy chcemy.. no ja mowie ze tak.., na wioche nam bo tam dzicz i glusza musi byc dog do ujadania. Ale mowie ze w pazdzierniku, jak wroce z warszawy. Ale do nich nie docierało, głusi jakby byli.. kazali dla F wybrac teraz, i F wybrał.No i Fikoł przyjechal z nami do domu.
aLE PSIAK JEST REWELACYJNY. JAK GANIAL oSKARA DZIŚ. MALO CO SIE NIE ZSIKALAM ZE SMIECHU JAK MI W OGORKACH ZABLĄDZIŁ HAHAHAHAHA.

asienka af kors..ja chcee...ja bede na piatek robila jak moj zjedzie,,,tylko nie wiem jaka??
a jaka robilas??

lena spoko dodam,,jest pychaaaaa..juz 3 raz te ciasto robie....
w sumie to zrobilam z tego przepisu:)
Kruche ciasto z truskawkami, rabarbarem i lekką budyniową ...

aguska moze do lekarza jutro idx>.a od czego on ma to??

renia ja tez pracuje z autystykami.....
Ja na wczoraj robiłam z gyrosem, warzywną oraz z łososiem:)
Wszystko pięknie poszło a zabawa była nieziemska;)Nawet tańce były;)

lena to super,ze imprezka udana...
Ja mysle wlasnie nad gyrosem..albo z zupek chinskich....hmm pomysle...

ide sie wypluskac w wanniee...

Koralikowa a powiedz mi orientujesz sie np, czy dla dziecka autystycznego przebywającego na swietlicy szkolnej bo jest z wioski i dojezdza autokarem szkonym potrzebny jest opiekun jakiś dodatkowy czy wystarczy jedna pani na grande dzieci ( w naszej szkole w tym czasie przebywa na swietlicy ok 40 dzieci.. bywa wiecej ).

Pytalam w szkole. ale u nas podejscie do Filipa autyzmu to jest 100 lat za murzynami. teraz i tak jest lepiej jak 2-3 lata temu. Ale i tak mnie traktują jakbym ja niewiem co chciala.

reklama
Renia rozumiem,ze to masówka-musi byc drugi nauczyciel,powinien byc i na lekcji i na swietlicy tzw. Nauczyciel wspomagajacy.
U nas ja na swietlicy jak bylam,mialam dwoch n-li wspomagajacych.

Do góry