reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Fanta u nas po staremu nic nowego :-) koleżanka jest w trzeciej ciąży mają 46m2 mieszkanie i ostatnio dostali propozycję na 3 pokojowe i taki sam metraż hehe paranoja :eek:
Asiulka tyle za książki :szok: to ja chyba zacznę puszki zbierać i sprzedawać :eek:

Witajcie ja wpadam tylko na chwilę, korzystam póki wszyscy jeszcze śpią :-) pogoda się ładna zrobiła więc może pójdziemy na jakiś piknik nad rzekę :tak: wczoraj prawie wszystko załatwiliśmy, najważniejsze to w banku było :tak: ja sobie wczoraj posprzątałam więc mam spokój, dzisiaj tylko pranie i obiad :-) wczoraj przyszedł do nas znajomy, jego żona z synkiem miesięcznym w szpitalu w zielonej, bo mały miał skręt kiszek i operowali, teraz czekają co i jak, a wiadomo jak lekarze żeby się coś dowiedzieć to trzeba krzyknąć :confused2: może na przyszły tydzień wyjdą i oby wszystko było dobrze :-) kapusta czerwona się zaczęła a ja chce do słoików zrobić taka jak jest ze sklepu, tylko nie mam kurcze słoików :eek: na przyszły tydzień pojadę na weekend do mamy bo będzie otwarcie tesco więc skoczę też na targ i kupię kapustę i słoiki :-) no uciekam na spokojnie zjeść coś, bo mnie dzisiaj dusi coś przez tą pogodę :sorry:

reklama
Dobry
Wiktoria ja NIGDY kasy na chrzciny nie dawałam :-p Jakąś pamiętke, plus jakiś drobiazg. Jak się komus nie podoba, to niech mi doope obrabia do woli :-p
Młoda zabrana do domu, po południu po nią jade.
cisza i spokój. dostałam od mojej mamy fantastyczny materiał!! Będe z niego szyła torebke- worek przez ramie. Zaraz ide do szmatek poszukać czegoś na podszewke bo materiał jest tak piękny, że aż mi go szkoda na podszewke brać. szyłam sukienke ostatnio i ją zepsułanm :-( Nic zostawie ją, może jakoś znaje pomysł jak ją uratować...Ostatecznie będzie na przyszłe lato. Teraz myśle, żeby sobie spódnice uszyć ale to juz wykrój z BURDY dla pań XXL..

678240.png

Się witam kobietki.

U nas piękna pogoda.
393845.gif

Zakupy porobione,chałupka posprzątana,pranko się robi.
Maciek ujrzał śliczną pogodę,
wziął naszego sierściuszka
i poszedł na ogródek do moich rodziców.
R.w pracy,a my z Emilkiem urzędujemy w domciu.
Jeden spacerek już zaliczyliśmy,
jak tylko powiesimy pranie chyba mykniemy,i my na ogródek,
może moja sister przyjedzie z dziewuszkami,
to pobrykają dzieciaki razem.

Obiadek zrobiłam,już zjedliśmy dziś było spagetti,
Maciuś się upomniał bo dawno nie było.

A i powiem Wam laski,że ten mój mniejszy niejadek
przez ostatnie dwa tygodnie zjada normalnie obiadki,
z małym sprzeciwem na początku,ale zje.
Czasami jak przychodziła pora obiadu to było
2560322263.gif

I z tego się chyba najbardziej cieszę,
bo ostatnimi czasy to jakby mógł to żyłby samym powietrzem.

I nawet troszkę przytył,bo waży już 18,200.
A tak to waga stała w miejscu długo długo na 16-17kg.

Renata,no powiem Ci że ja tak samo w najtańszej księgarni u nas robiłam zakupy,bo porównując z koleżanką to to jej wyszło ponad 500zł,za książki do 4 klasy.

Beata,zacznij odkładać kaskę do skarbonki :):):)
ja wyprawkę dla Emila,to po trochu już od lipca skupuję,
rak kredki,a to bloki,zeszyty,papiery kolorowe itd.
Co byliśmy na zakupach w biedronce,czy indziej to Emilek sobie wybierał 1 lub 2 rzeczy.
I takim sposobem mamy prawie wszystko.
Tylko dokupię takie jak mydło,w płynie,serwetki itd.I będziemy mieli wszystko.
We wrześni znowu będzie wołanie o kasę na ubezpieczenia,składki itd.
I znowu trzeba będzie sięgać po portfele.

Miłego dnia laseczki.

Młodzież dzis wyjątkowow do rzeczy, Junior był u taty, a ja się napałiłam jak szczerbaty na suchary na worek sako. Moje pufy do wywalenia. Jak tylko materiał znajde to....Ach...

hej baby :)

Paulawawa witaj :)

mnie prawie na kompie niema. impreza coroczna u nas w parku, chlopców samych nie puszcze wiec silą rzeczy chodze z nimi.

reklama
Witam popołudniowo.
Dla mnie dzisiaj stanowczo za gorąco, dlatego siedzimy w domku pod wiatrakiem, jednak ciąża nie sprzyja w takie upały :/
Bodzinka świetna sprawa ten worek Sako
aguska2017 Heh, ja narazie nie mam tego szczęścia, bo ja słomiana wdowa :/

Do góry