reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Klaudia na 5 miesięcy to już polędwicę jadła i udka z kurczaka.
Ma prawie 16 lat i ma się świetnie. ;-):-):-):-)
Na 2 miesiące Klaudia już jadła zupę warzywną przeze mnie gotowaną i Karolcia też tak będzie.
Każde dziecko to odrębna historia ,ale jak jednemu nic nie jest to może drugie też przeżyje . :rofl2::rofl2::rofl2:

Tu Klauduśka ma równiutkie 5 miesięcy ,a to co w rączce trzyma to właśnie polędwica Sopocka :-D:-D:-D

reklama
Klaudia na 5 miesięcy to już polędwicę jadła i udka z kurczaka.
Ma prawie 16 lat i ma się świetnie. ;-):-):-):-)
Na 2 miesiące Klaudia już jadła zupę warzywną przeze mnie gotowaną i Karolcia też tak będzie.
Każde dziecko to odrębna historia ,ale jak jednemu nic nie jest to może drugie też przeżyje . :rofl2::rofl2::rofl2:

Tu Klauduśka ma równiutkie 5 miesięcy ,a to co w rączce trzyma to właśnie polędwica Sopocka :-D:-D:-D
ale Karolinka nie ma jeszcze 2 msc,chyba za wcześnie dla niej (bez względu czy na mm czy an piersi bo niby co to za różnica)

sawi Klauduśka jabłko zjadła pierwszy raz jak miała 6 tygodni ,a do 2 miesięcy to już zupki jadała.:-p:-p
Karolisia i tak później dostała jabłuszko.;-):-p:-p
A znam dziewczynę z BB ,która dała swojej małej pierwszy posiłek ,jak mała miała 4 tygodnie.
Teraz już ma ponad rok i ma się świetnie.
Wszystko zależy od rodzica i od dziecka...
Dobrze,że mamy wybór.:tak::-):-)

As Klaudia zdolna bestia gratulacje:-)
jednak zadam Ci jedno pytanie po co już mała futrujesz innym pokarmem?wiesz nie porównuj co było 16 lat temu bo wtedy żywność była o wiele wiele zdrowsza....
Fajnie że nic jej na razie nie jest i oby nigdy nie było ale zastanawia mnie po co sie tak spieszysz?Nie lepiej robić to tak jak wszyscy zalecaja?dla dobra dziecka?wiesz oczywiście to twój wybór owszem zgodzę sie ale dziwi mnie to że jeśli twoje dzieci miały alergię to w ten sposób postępujesz z Karolinka.Przecież jej enzymy trawienne ,jej cały układ pokarmowy nie jest na tyle rozwinięty aby przyswajać nawet jabłko.A porównywanie że Klaudii nic nie było to no chyba bezsensu.
Ale to moja opinia;-)i tak zrobisz jak uważasz;-)

As jak dla mnie to dużo za wcześnie..Sorry ale nawet ssaczki zwierzat są na mleku mamy okreslony czas bo mają niedojrzały układ pokarmowy...
A nawet 14 lat temu moja mama mojego brata karmiła wyłącznie piersią do pół roku..Ale zrobisz jak uważasz....A to, że inna dziewczyna dawała jak miała 4 tygodnie do mnie nie przemawia :-p
Sol teraz sa opinie, że i na cycu rozszerza się diete po 4 miesiącu ale nie wcześniej. Moi obaj do pół roku cyc i mają się świetnie.
Ale nikt nie chce dla swojego dziecka żle, więc kończe temat :-p

Krolcia próba :-p
Rękoczyny Bodzi

reklama
Hej!
My dzisiaj wychodzimy na rodzinny spacerek do Starym Miescie.
Co do jedzenia to ja sie nie udzielam, bo poprostu wiedzy nie mam. Karmiłam jak tam były zalecenia. Z tego co pamietam co chyba zaczelam wczesniej, ale o tydzien czy dwa.
Bodzia - super!!!

Do góry