reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dobry
U nas za oknem sloneczko ale widze, że wieje i zimno. Lolo rano wyszedl na podworko z pieskiem. Serce w gardle, ale podwórko nie wychodzi na ulice, trawka jest, więc pozwoliłam. Młoda na razie za często nie wychodzi bo czeka na szczepienia. Lolo zachwycony i bardzo grzeczny, tak chodził, że go widziałam.

reklama
Martusia możesz mu dawać spokojnie syrop prawoślazowy :tak: a na katar są tanie zwykłe krople :tak: ja Kubie je daje, a mają taki sam skład jak nasivin czy coś innego :tak:
Bodzinka to fajnie że piesek grzeczny i synek też :-)

Witam, pogoda brrrr wieje i pochmurno :sorry: Kuba się bawi z M, a ja siedzę :-) zaraz trzeba iść do kuchni posprzątać i obiadek przyszykować :tak: Kuba katar załapał, ale dzisiaj już trochę lepiej więc może do środy mu przejdzie i do przedszkola pójdzie :tak:

witam dziewczyny;)a co to takiego ten syrop prawoślazowy?:eek:zastanawiam sie czy moge go tez na noc troszke wikiem posmarowac na piersiulkach i pleckach.
u nas pogoda brzydka;/zimno,pochmurno i od czasu do czasu popada;/:crazy:

Martusia to jest syrop z prawoślazu na kaszel, chroni gardło i błonę śluzową jamy ustnej :tak: syrop jest słodki w smaku więc bez problemu dziecku można podawać :-) ja go zawsze podaje, mi pomaga i Kubie też :tak: kupisz go w aptece do 3zł :tak:

Hejka
U nas pochmurno i pada. Przed chwilą laaało!

M już wyjechał. Sami przez dwa tygodnie teraz będziemy.:-(

Udanego popołudnia

U Wrublik wszystko oki. Jutro wychodzą:tak:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki!
U nas weekend minął bardzo intensywnie, w Piątek byliśmy wyrabiać małym obywatelom paszporty:) Oczywiście cyrk był, więc Mąż tylko szybko podpisy i zgarnął towarzystwo do domu, a ja zostałam.

Dzisiaj wyszliśmy na chwilę ale nas przegonił deszcz, pogoda okropna jest, w mieszkaniu przez to zimno, blech.

Ostatnio chodzę strasznie śpiąca, jak nie zaliczę jednej drzemki po południu to jest święto, dziwne to jakieś, nie wiem czy to przez spadek ciśnienia, czy po prostu nie wysypiam się rano dobrze, bo dzieci wstają teraz wcześniej niż w zimie...
Czekam w każdym bądź razie na @ :/:)

A, i potwierdzam z syropem prawoślazowym, też taki podawałam Erykowi, może już taki roczniak mógłby też syropu z cebuli własnej produkcji, ale tutaj pewności nie mam, bo nigdy z tego nie korzystałam.

Pogodowo u nas piąteczek bardzo udany, sobota ziąb, deszcz, a niedziela taka sobie. :confused2:
laila ja też pomyślałam o tym syropie z cebuli. :tak:Ale nie wiem czy taki maluszek może...Trzeba by gdzieś poczytać. :tak:

Dziś, jak to po weekendzie czeka mnie kupa roboty. Potem szybkie odrabianie lekcji i Julii próba. Muszę wyciągnąć suknię Julii i zaprać dół.

A co u was po weekendzie?

Uuuu puściutko.

Witam z kawką.
Dziś zrobiłam sobie wypas zes śmietanką:tak:! Nie mlekiem, zes śmietanką:-p

Pobudka nastawiona dziś na 6.30 jak zwykle kiedy jesteśmy sami a tu mały gnom wstał o 6! Nosz myślałam, że uduszę! No nic, przynajmniej wcześniej pójdzie spać. Mam nadzieję:crazy:

reklama
witam w tak pieknym dniu;)bo u nas pieknie slonko swieci;)
krolcia nie przejmuj sie bo mi maly obudzil sie dzis o 5:32;/ale to dlatego ze wczoraj poszeld szybciej spac bo bidulek jest chory i tak sie juz wczoraj meczyl ze szybciej go polozylam.ale za to teraz juz sobie drzemie;)heheh a potem jade z nim do lekarza bo ten katar i kaszel go wykonczy.a jakby tego bylo malo to jescze dostal biegunki i juz cala pupcie w okolicy odbytu ma czerwona;/

bylam wczoraj w aptece po ten syrop co mi poradzilyscie to babka do mnie:''jaki syrop?z prawoślazu?pierwsze słysze o takim syropie!'' czaicie to?myslalam ze wyjde z siebie i stane obok.wyszlam z apteki i stwierdzilam ze olewam narazie ten syrop skoro dzis ide z nim do lekarza bo pewnie ona mi cos przepisze.;)

Do góry