reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Beata to się nastaw, że wejście do Zoo we Wrocławiu kosztuje 25 zł od dorosłego....To był powód, że nie poszliśmy.
Zwłaszcza, że dla mnie to żaden hit, Zoo po nosem i za 25 zł to ja wejde tam z dwoma dzieciakami a tu dla Lolka ulgowy wiec 40 zł...
Lolo w przedszkolu ma rytmike i panią(przedszkolanke swoją), która ich uczy tańczyć ale od września, jak mi sie uda, chce go do MDKu posłać na zajęcia.

reklama
to chorzowskie zoo jest troszke tansze bo jest 15 zl od doroslego a dzieci do 3 roku zycia wchodza za darmo.ale z pewnoscia chorzowskie zoo sie nawet nie umywa do waszego wroclawskiego;)hehe ale prawie 3 dyszki za os;/;/troszke drogo...;/;/

My nareszcie w domu,dzisiaj cały dzień w terenie, rano zaprowadziłam Eryśka do babci, później z Radkiem na zajęcia. 2 godz. czekania:), powrót po Eryka, zahaczyliśmy o bankomat jeszcze, małe zakupy, apteka na koniec (kurcze, syrop i krople do nosa na receptę i 70 zł poszło:/) i nareszcie w domu:)
Teraz czas na kawkę i trzeba się brać za ogarnięcie mieszkania.

Bodzinka- strasznie drogo we Wrocławiu to Zoo, my czasem jeździmy do Opola, wejściówka coś ok. 12 zł za dorosłego, dzieci do 4 roku za darmo.
krolcia- no nie? Nie wiem co to za siła nas pcha w dziecięce działy;)
Nieźle zabłysłaś z tymi cebulami:)hehe, może będziesz chodzić ze mną na zakupy?:D:D
Martusia- witaj, jesteś moją imienniczką:)
różyczka- biedaczek, ale najważniejsze, że pić chce, bo jeszcze takie upały teraz

Ostatnia edycja:
To myśmy poszli do Poznańskiego zoo będąc na wyjeździe. Bardziej się opłacało wziąć rodzinny bilet i 50zł poszło, do tego parking obowiązkowo płatny 12 zł i tak wejście kosztowało nas 62 zł. Dobrze, ze choć starszaka udało się udobruchać, żeby nie kupować dziadowskiej zabawki "prawdziwej pamiątki z zoo" dinozaura np.:dry:

======
Duszno się zrobiło i chmurnie. Czuć burzę w powietrzu.

Ostatnia edycja:
No ja wiem.
W tygodniu w Chorzowie kosztuje 12 zł od dorosłego :-)W weekendy i świeta drozej.
Martusia ja na to Zoo nie narzekam. Co roku w nim jestem bo ja ze Górnego Śląska :-p No i kotlina dinozaurów :-) A byłam we Wrocławiu w Zoo kiedyś dawno, ceny tak w tym roku podobno skoczyły..Pewnie z okazji euro :-p
Wiecie co??? Życie to dziwne jest.....
Szlam dzisija parkiem i stal pijaczyna z kartonem...W kartonie szczeniak...Normalnie jak moja Żaba. Pijak się mnie pyta czy chce..Ja, ze nie a on, że miał 3 tamte poszły ta nie to ja utopi!!! No i co miałam zrobić???? Leży teraz w moich nogach.....Fifek jak na razie żadnej reakcji. Zresztą odkad Pan Mąż sie wyprowadził to dziecko na nic nie reaguje...Choć niby wyszły mu trawy i pyłki...Dwa razy mial normalny dzieciowy katar i wsio...A po trawie ganiamy często i to nawet świezo koszonej..Wniosek??? Uczulenie to on miał...na papierochy!!! Oby mu nie wyszło na młodą...Grupowe kciuki plisss.
Nie miala baba kłopotu to się nad psem ulitowala.....Mam niepoprawnie dobre serce:zawstydzona/y::-(

Witam się!
Wróciliśmy z grilla. Było świetnie. Koleżanki rok nie widziałam i w sobotę jeszcze się umówiliśmy na małe co nieco ;-). Mam tylko nadzieję, że dziadki przygarną młodego i u niej też wypali wszystko.
Plany na jutro mam, bo małż na II część badań jedzie więc już sobie wszytko ustaliłam, weekend też zaplanowany więc wracam do Was od poniedziałku.
Bodzia, to czekamy na foty z dnia mamy :tak:. Szkoda, że Pani nie cykała... ale do kolejnego razu :-). O psiaka przygarnęłaś? Super! No to teraz weselej o jakieś kolejne 150% będzie w domu :-D. Wstaw fotkę jak będziesz mogła. Czekamy! :-)
Beata, no mnie też teraz od południa głowa boli ale nie wiem czy przez @ czy przez ciśnienie, bo mnie z reguły rzadko kiedy boli.
Martusia, witam.
Krolcia, nas deszczyk lekki złapał i też na burzę się zapowiada, bo niemiłosiernie duszno...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny u nas w Płocku Zoo nie jest jakaś super może i nie jest wielkie ale jest:-):-D u nas kosztuje 8 zł od dorosłego a dzieci do 4 lat za darmo

Bodzia no to macie psiaka:-D ja pewnie też bym tak postąpiła;-)
&&&&& za brak alergii na pieska;-)
fanta no to super oby weekend wypalił;-)

Mój m jutro wyjeżdża w delegacje a ja z Bartkiem .....do rodziców:tak:szybka decyzja tylko jeszcze nie wiem czy jutro czy w sobote
będę jechała z małym autobusem więc czeka mnie wyprawa plus wielka torba hm...nie wiem jak to ogarnę ale dam radę:-D;-)
pewnie jeszcze jutro napiszę co postanowiłam

Paczka ukończona i już wysłana :-)
O to efekty :-)

Zobacz załącznik 463742Taką wagę zasponsorowałyśmy, bo dzieciaczek to wcześniak z 31 tygodnia, a mamusia chciała wagę kupić, a to fajna waga, do 30 kg, gdzie można ważyć małe dzieci, a gdy potem stoją zdjąć można tackę i na stojąco.
Zobacz załącznik 463743To pani Wiosenka od Justy, w ogóle na żywo króliki Justy są super :-)
Zobacz załącznik 463744Zobacz załącznik 463745Zobacz załącznik 463746Zobacz załącznik 463747Zobacz załącznik 463748No i torcik pieluchy, w formie schodkowej, z parą miśków.

Mała dostała też zabawki oraz ubranka :-)

reklama
Ael ależ te torciki są śliczne. :tak:

Ja też mam pracowity cały tydzień. A wszystko związane z jutrzejszą 18-stką mojego brata, którą sami mu organizujemy , jako niespodziankę. :tak:
Zaprosiliśmy kilku jego znajomych , szykujemy grilla.
Wymyśliłam kosz , ale nie z różami , tylko z 18 piwami różnego rodzaju. :-) Wczoraj wyplotłam, dziś malowałam i przystrajałam. Jutro tylko załadować ekwipunkiem i zawinąć w folię. :tak:
Upiekłam tez tort. Mam nadzieję , że bratu się spodoba. :-D
Ale będzie miał niespodziankę. :-D
No i planujemy zabawę do białego rana . :tak:
Tak więc i ja pewnie wrócę w okolicach poniedziałku. :-D

Ostatnia edycja:
Do góry