reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Jestem choraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Łaże po blogach i choruje.....Juz pamiętam czemu został krawcową...
Polecam zabawki jako prezent na Dzień Dziecka. Będe szyła kostki edukacyjne :-)
Patrze na te cuda i WIEM, że spokojnie dałabym rade je uszyć...Jedyne co mnie ogranicza to kasa...Ile bym dała, zeby otworzyc jakąs małą firme czy sklepik i szyć, szyć, szyć....

Laseczki kasa???
Ja mam 300zł alimentów na dwoje dzieci....reszty ok 600 zł w miare pewnej...Także wychodzi mi ok. 900-1000 zł..Na WSZYSTKO...rachunki, jedzenie, chemie, leki, ubrania....
Głowa boli ale ile mi satysfakcji daje to, że DAJE RADE!!
Marzy mi się rozkręcic coś dzięki czemu mogłabym siedzieć w domu. Bo w domu się czuje bezpieczna...Caly czas się boje, ze powrót do pracy akutkowałby pogorszeniem mojego zdrowia ...A wiadomo z taka kasą czeka mnie to jak Fifi podrośnie i tropche mu astma odpuści...
Ciesze, się, że troche te moje kolczyki i świeczniki idą...Jeszcze bardziej by mnie cieszył zbyt na zabawki...Zobaczymy...
Do wtorku 50 zł w portfelu a jeszcze bomboniere musze kupić na Komunie. Ale staram się nie narzekac. Mam na chleb i mleko dla dzieci??? To nie jestem biedna.
Zresztą jak patrze na bogatą częśc jeszcze mojej rodziny to mi ich żal...Stac ich na wiele ale wiecznie stękaja, że nie mają kasy i ciągle patrza jak tu zarobić...A ja potrafie docenic głupie 10 zł ;-)

Bodzia a ty już miałaś sprawe o alimenty?czemu tylko 300zł na dwoje?przecież to na jedno sie tyle dostaje no chyba że to z Mopsu dostajesz

Ja dziś sprzątam
Bartka pokój wypucowany ciekawe na jak długo?:sorry:

Aguska własnie sprawy nie mialam jeszcze. On na tyle sie zgodził do sprawy. A na sprawe to się czeka od 3 - 6 miesięcy. Także tyle mi daje, oświadczenie na tyle napisał i co mu zrobie??? Czekam na sprawe a do tego czasu..DAJE RADE :-p W MOPS jak to powiedział to facet go z góry na dół obejrzał he he he.

Bodzinka - uwierz w siebie i dalej do dzieła! W końcu masz dla kogo rozwinąć skrzydła, dzieci to paliwo, które nas napędza!
krolcia - mój to chodzi czy nie i tak spać nie chce! Bu...

Wieści od Wrublika
Została przyjęta na odział. Z usg waga maluszka 3700 +/- 500gram. Zaraz jedzie na ktg. Płci jej nie powiedzieli. I śle pozdrowienia
yes2.gif

reklama
Bodzinka- dzielna z Ciebie kobitka, a nie myślałaś o dotacji z Unii na założenie własnej firmy? Byłabyś brana pod uwagę w pierwszej kolejności, bo masz dzieci i trudność w wejściu na rynek pracy. Tylko dobry biznesplan potrzebny jest. Ja dostałam taką (ok.20.000 zł.) i chociaż firmę mieliśmy tylko ten obowiązkowy rok, to zostało nam dużo super sprzętu, Mężu ma dobry komputer i tablet, dzięki temu możemy też coś dorabiać czasem. Jakbyś była zainteresowana to mogę Ci przesłać biznesplan...
krolcia- fajnie masz, mój gałgan się buntuje ostatnio na spanie, a jak już to chce zasypiać w huśtawce/hamaku, tak to wygląda mniej więcej: DSCF3009.jpg
od samego patrzenia kark boli:)

Do góry