reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa zamiast organizmu ja będę na razie wariować. Chyba jutro na dzień mężczyzny sprezentuje mojemu P 100 sztuk prezerwatyw...
Jutro dzień męczenników, dzień mężczyzn. :tak:

I nowe wieści o As.

Po kolei, bo teraz mogłyśmy troszkę dłużej pogadać, choć to As76 mówiła, a mi brakowało słów wielokrotnie, bo co tu mówić. :zawstydzona/y:

Miała rozmowę z lekarką, jak już wcześniej pisałam As ma to łożysko przodujące brzeżnie. I urok z tym typem łożyska jest taki, że pojawia się to krwawienie co jakiś czas i jest to normalne przy tym łożysku aczkolwiek komplikuje całą sprawę.

Krwawienie ustąpiło, ale na pewno powróci i to niestety silniejsze, za jakieś 5-6-7 dni. Teraz różnica między tym pierwszy a tym wczorajszym jest 5 dni, więc następne pojawi się ok. wtorku wieczora/środa rano i jest to nie uniknione. To nie uniknione krwawienie mocno wpływa na psychikę As – negatywnie.

Wielka nadzieja jest w Karolince, która podnosi się do góry i wtedy łożysko nie uwiera na szyjkę. Im wyżej się podniesie tym lepiej, wtedy krwawienie może ustąpić – szanse 10%, niby mało, ale zawsze, więc Karolcia hop do góry i siedź wysoko na żebrach u mamusi.

Będą Je tak długo przetrzymywać aż pozwoli na to morfologia As. Jak wyniki zaczną spadać, będą je uzupełniać m. in. żelazem w zastrzykach, ale jak będą kiepski to cięcie.

Dostała dzisiaj śniadanie, więc na chwilę obecną jest lepiej.

Tez już pisałam, że Karolinka dostała sterydy na płucka, dostała te dwie duże dawki, więc więcej już nie dostanie, liczy się każda chwila w brzuszku.

Pytałam jaki jest sens wożenia Jej co chwilę patologia/porodówka, ale mówi, że to praktycznie ok. 25m, więc za rogiem. Więc nie jest to jakieś jeżdżenie po piętrach.

Opieka cudowna. Wszyscy przejęci i pomoc od razu.

Sprawdzali jeszcze czy łożysko się rozdwaja, póki co nie, ale kontrolują to, bo jak tylko zacznie to CC od razu.

Pojawia się problem ze znieczuleniem przy problemach krwi, bo może nastąpić krwotok, więc znieczulenie raczej podpajęczynówkowe.

Wszystkie Was pozdrawia i dziękuje za to, że jesteście.

reklama
justa ja z Bartkiem dziś nie wychodzę tak bardzo mnie głowa boli że ledwo co w domu wytrzymuje:dry: w domu miałam apap to sobie wzięłam ale póki co nie pomaga za bardzo
dziewczyny przeczytałam was ale nie będę pisała za wiele:-p
Ael wyluzuj @ ma prawo sie spóźniać a nawet chwile zaniknąć tym bardziej że karmiłaś i nie dawno przestałaś;-)jak nie będzie za tydzień dwa to wtedy szybciutko do lekarza a tak nie myśl o tym;-)
wy już o jakiś jajkach:-D ja o świętach jeszcze nie myśle
później zajrzę
Dla As &&&&&&&&&&

Ja juz sie obrobiłam całkowicie:) Olo spi:-) zaraz wstanie.
No to teraz trzymamy kciuki zeby sie Karolinka ułozyła wyzej &&&&&&&&&&&
justa dzieki za wiesci. A to ja w sprawie jaj nie wtajemniczona ale chetnie obejze efekt koncowy:-D:-D
beata u mnie w dalszym ciagu brak telewizora (od listopada) ale widze ze i tak nic nie trace bo filmiki na kompie ogladamy. Teraz czekamy az sie pokaze "Kac wawa"
aguska a co Cie tak głowka boli? biedactwo! Tulam mocno! A moze jakis zimny okładzik by pomógł?
Ael juz doczytałam:tak: fajnie wiedziec ze jutro dzien mezczyzny to i ja cos wymysle.... :tak:

No tak pomarudziłam wam, że nie mam jeszcze @....
Jajnik lewy się zbuntował...matko boska to ja chce już rodzić! Ależ bóóóóóóól!

Ael marudź marudź;-)ja nie zapomnę mojej pierwszej @ po cesarce myślałam że umieram!!!!!!!!!!!
różyczka no już troche przeszło ale jeszcze boli nie wiem co mi sie stało to chyba przez pogode.Mnie zazwyczaj głowa nie boli:no:Oluś śpi to masz chwile dla siebie:-)

A Bartek je właśnie jabłuszko ja robie obiad dla m
mały dziś ślicznie malował farbkami jak ja przygotowywałam w kuchni obiad :-)

justa dzieki za wiesci. A to ja w sprawie jaj nie wtajemniczona ale chetnie obejze efekt koncowy:-D:-D
Efekt końcowy, ten o którym piszemy możesz zobaczyć na moim blogu. link do bloga znajdziesz w mojej sygnaturce, obok suwaczków. :tak:
Justa co to za farba rustykalna???? Ja lece akrylem bo na to daje decu.
Ja różnie. :tak: malując papierową wiklinę możesz eksperymentować.:tak: Świetny efekt daje właśnie bejca rustykalna , tylko potem trzeba pociągnąć wiklinę lakierem jeszcze. :tak: No a akrylową białą pomalować tylko tam, gdzie będziesz przyklejała deco.:tak:
Widziałam szkatułkę, cudna .:tak::-)

bejca-rustykalna-02l-palisander-187950.jpg

No tak pomarudziłam wam, że nie mam jeszcze @....
Jajnik lewy się zbuntował...matko boska to ja chce już rodzić! Ależ bóóóóóóól!
Mnie zwykle jajnik pobolewa przed @.:tak:

A ja drzemkę złapałam z Amelką i dopiero mi przeszło. :baffled:

Ael weź coś rozkurczowego mnie jajniki bolą przed i po a w trakcie aż na nerki mi idzie :sorry2:
Justa wszystko leci mniej więcej w tym samym czasie, kung fu panda o 20, bridget jones o 20.20 ale ostatni samuraj po kung fu panda :tak:
As trzymaj się Kochana, oby wszystko było dobrze :tak:

My po obiadku, Kuba sobie rysuję a ja zaraz muszę iść garki pozmywać :tak: zaraz przyjaciele potem wieczór nastanie, kolacja, kąpiel i dzień zleciał :tak: a tu coś na uśmiech, mnie to rozwala :-D Zawsze na coś co wydaje się niesamowite – Demotywatory.pl

reklama
Do góry