reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja myślę, ze jak brzuszek miękki, dziecko nie wykazuje oznak, że coś się dzieje(bóle brzuszka czy coś w tym stylu), to należy jeszcze poczekać z takimi drastyczniejszymi metodami.

Mój Mateusz miał takie przyblokowanie kiedyś. Miał niespełna 3 lata. Potrafił kilka dni nie robić, szału dostawałam, ale nic takiego się nie działo. Brzuszek był miękki, nic mu nie dokuczało. W sumie chyba 4 razy tak powstrzymywał się(około 2-3 tygodni to wszystko trwało) i przeszło.

reklama
Fanta może nie lewatywę a czopki glicerynowe? tylko pamiętaj że jedno i drugie nie można zbyt często, bo jelitka na tym ucierpią czasem zwykły paracetamol w czopku pomaga, ale nie wiem jak to się ma do leczenia z lactulosum
Oo. Mam czopki :tak:. Zaraz zerknę jakie. Nurofen :eek: może być?
on jest jeszcze malutki to możesz mu też doraźnie termometrem pomóc.
bierzesz zwykły termometr tak jak domierzenia temp w odbycie.
odrobina kremu na nakońcówkę i w pupę wkładasz .
Jak ma mocne zatwardzenie to pomaga też rozciągnięcie lekkie odbytu tym termometrem ruchem okręznym.
Działa natychmiast .
zwykle jest tak duże parcie ,że maluch sika od razu ,więc trzeba siusiaka pieluszką nakryć :-D:-D:-D

piszę z doświadczenia nie raz zasiusianej mamy .:-):-):-)

Dla nas czopki glicerynowe to była osteczność ;-)
As, nie mam termometru zwykłego :zawstydzona/y:. Więc odpada, a w sprzedaży ich nie ma. Wiesz może jak się ma zaaplikowanie czopku do tego syropku? Można czy raczej nie?
Ja myślę, ze jak brzuszek miękki, dziecko nie wykazuje oznak, że coś się dzieje(bóle brzuszka czy coś w tym stylu), to należy jeszcze poczekać z takimi drastyczniejszymi metodami.

Mój Mateusz miał takie przyblokowanie kiedyś. Miał niespełna 3 lata. Potrafił kilka dni nie robić, szału dostawałam, ale nic takiego się nie działo. Brzuszek był miękki, nic mu nie dokuczało. W sumie chyba 4 razy tak powstrzymywał się(około 2-3 tygodni to wszystko trwało) i przeszło.
Krolcia, niby nic takiego, a człowiek się martwi :sorry:. Teraz T poszedł się z nim kąpać i może się chłopak rozluźni jak tata go w wodzie wymasuje. Normalnie pomysły mi się kończą... :sad:

Spokojnie. (wiem łatwo mówić) będzie dobrze. Wszystko razem zadziała. A może pielucha z powrotem? To chyba lepsze w tej sytuacji...
Krolcia, właśnie ja mu założyłam pieluchę i biega w niej :tak:. Jak woła siku, to ściągam <bo się denerwuje jak nie ściągnę i krzyczy> i robi na nocnik. A kupy dalej niet :no:. Uciekam małego z wanny wydobyć ;-)

można i czopek i syropek.

a masz termometr elektroniczny?
bo on też mo,ze być .
Po prostu chodzi by nie był zbyt gruby na końcówce.
Daj mu czas do rana jak nic go boli.
A często macie takie akcje??

Zdrówko chorowitkom, a zmartwionym mamom siły!:-)
Wczoraj sie dowiedzialam, ze u nas rowniez jest punkt przedszkolny. Czyli 4 godzinki za darmoche, wiec musze isc po feriach dowiedziec sie co i jak! Moze Go na kilka godzin przyjmą do tego punktu. Pobędzie troche z rówieśnikami, nauczy sie czegoś itd. Same korzysci!:tak:
Nawet gdyby chodzil w przyszlym roku, a w kolejnym przeszedl do normalnego przedszola to same korzysci z tegoo wynikają!:tak:

Witam;-)
Gorąca kawka już mi pachnie pod nosem.
Cały bielusi śnieg zamienił sie w bliżej nieokreśloną breję:confused2:! Jest strasznie!!! Z drugiej strony zaraz marzec więc moze coś nie coś się zazieleni w najbliższym czasie...Już mam dość tej szarości:angry:.

Fanta
jak młody dzisiaj? Urodził już coś?

Asienka to naprawdę fajnie! Taki punkt to genialna sprawa przed przedszkolem:tak:. Nie będzie potem taki wystraszony, że hałas, dużo dzieci itd.

reklama
Fanta i co , ruszyło Kubusia?

A ja chciałam Wam bardzo podziękować za wszystkie głosiki oddane na mnie w konkursie "Kapelusz" . :tak: Wygrałam zestaw biżuterii. :-) Anna Moja Pasja Rękodzieło

DSCF2357.jpg

Do góry