reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kobitki,
Zasypało nas prawie.Dziś wieje ,i sypie nadal.
Chłopaki urzędują,a ja kawka.
Mąż śpi po nocce.

Aaaaa Asiulka czy u was ksiądz, siostra , katechetka z religii w III klasie dała coś do zaliczenia dzieciom ?:confused:
W II klasie była cała pacierzówka i spowiedż Św. A w tym roku przygotowując dzieci do rocznicy I komunii Św. najpierw mięli zaliczyć 10 modlitw, a teraz w II semestrze 2 strony kartki A4 pytań z odpowiedziami np. Kto to jest Bóg, dlaczego Pana Boga nie widzimy, dlaczego nazywamy go Stworzycielem ? Itd.

JUSTA,coś ty u nas nic nie mają do zaliczania,A u Was ma Kacper coś.
Mój Maciuś w zeszłym roku miał do zaliczeń modlitwy z końca katechizmu + spowiedź.
No i to co ma mówić na komunii św.

reklama
Agusiu dziękuję bardzo za zaproszenie :-)

U nas też znów sypie, na razie ociupinkę, ale pewnie się rozkręci. Ja w ogóle lubię zimą wieczór, to wtedy światło lamp, śnieg rozjaśnia wszystko i niebo ma taki fioletowy kolor. Jak znajdę zdjęcie to pokażę wam jak w tamtym roku w nocy fajnie napadało i był niesamowity klimat :-)

Ale Fifi mi zrobił dzisiaj taki myk, że mało na zawał nie zeszłam!!! Szlam do przedszkola i tam zakret, ide, ide i tak jakoś latwo mi sie sanki prowadzi, skreciłam, przeszlam kawalek ja do tyłu a sanki PUSTE!!! Dziewczyny serce mi malo nie staneło!! Od razu zaczełam biec z powrotem a on se lezy na brzuchu na srodku ulicy i grzeie w śniegu!!! Starsza babka za mna biegła już... A ten nawet nie jęknał, nie zapłakal..Ledwo do przedszkola doszłam, tak mi miekko w kolanach było...

Justa to ja się piszę na szarlotkę :-)
As super że nie masz cukrzycy :-)
Ael koty super :-) miałam podobnego do czarnego ale miał biały krawat i też warczał hehe :tak:
Bodzinka to miałaś stracha dobrze że się nic mu nie stało :tak: mi Kuba ostatnio na sankach zasnął i nie chciał z nich zejść tak mu się dobrze spało :sorry:

My po obiedzie, oglądam sobie przyjaciół a Kuba się bawi znakami :tak: faworki wyszły pyszne więc jutro ich nie będzie :-p na M jestem zła, bo mi nawet nie przypomniał ani nie powiedział że dzisiaj znowu ma służbę a ja jak głupia przez półtorej godziny wszystko co chwilę grzałam itd :crazy: niech spada k**** na szczaw :crazy: wściekła jestem jak osa :crazy: no ale cóż faceci :eek:

JUSTA,coś ty u nas nic nie mają do zaliczania,A u Was ma Kacper coś.
Mój Maciuś w zeszłym roku miał do zaliczeń modlitwy z końca katechizmu + spowiedź.
No i to co ma mówić na komunii św.
Kacper jest w IV klasie. :tak: To Julka jest w III. :tak:
Julka ma zestaw pytań i odpowiedzi m.in: Kto to jest Bóg? Kim są aniołowie? Coś o człowieku... 2 kartki A4 do nauczenia się i zaliczenia do końca kwietnia. :tak: A w I semestrze miała 10 modlitw.:tak:
Kacper też ma na końcu zeszytu 10 modlitw do zaliczenia, ale on to ma na to cały rok szkolny. :-D

U nas też znów sypie, na razie ociupinkę, ale pewnie się rozkręci. Ja w ogóle lubię zimą wieczór, to wtedy światło lamp, śnieg rozjaśnia wszystko i niebo ma taki fioletowy kolor. Jak znajdę zdjęcie to pokażę wam jak w tamtym roku w nocy fajnie napadało i był niesamowity klimat :-)
Oooo no to super! :tak: Czekam na fotki. :tak:
Justa i co byłaś z Amelka na sankach?
Na sankach nie, ale pobiegała trochę po podwórku. :tak:
Z rana Wam wrzucę fotki. :tak:

Ale Fifi mi zrobił dzisiaj taki myk, że mało na zawał nie zeszłam!!! Szlam do przedszkola i tam zakret, ide, ide i tak jakoś latwo mi sie sanki prowadzi, skreciłam, przeszlam kawalek ja do tyłu a sanki PUSTE!!! Dziewczyny serce mi malo nie staneło!! Od razu zaczełam biec z powrotem a on se lezy na brzuchu na srodku ulicy i grzeie w śniegu!!! Starsza babka za mna biegła już... A ten nawet nie jęknał, nie zapłakal..Ledwo do przedszkola doszłam, tak mi miekko w kolanach było...
O kurcze, ale miałaś stresa. :no: Teraz pewnie się śmiejecie z tego.
Justa to ja się piszę na szarlotkę :-)
Jeszcze nie zrobiłam, bo miałam kilka spraw w mieście do załatwienia. :tak:;-)

Ale paszteciki już prawie gotowe.:sorry:

"Powiedział Bartek,że dzisiaj tłusty czwartek"
Częstujcie się laski.

Ja,wypiłam tylko szybko kawkę,i na dwór z młodymi.
Emil się wybuszował,na czworaka latał po śniegu.
A teraz już sobie smacznie śpi,i mam go z głowy.
Maciek czyta sobie książkę,a m.drzemie.
Jeszcze z godzinkę i trzeba go budzić na nockę.

Bodzinko ,to nieźle młody Ci stracha napędził.

Kacper jest w IV klasie. :tak: To Julka jest w III. :tak:
Julka ma zestaw pytań i odpowiedzi m.in: Kto to jest Bóg? Kim są aniołowie? Coś o człowieku... 2 kartki A4 do nauczenia się i zaliczenia do końca kwietnia. :tak: A w I semestrze miała 10 modlitw.:tak:
Kacper też ma na końcu zeszytu 10 modlitw do zaliczenia, ale on to ma na to cały rok szkolny. :-D

O ja pierdziu,no to nieźle buraka zasiałam,co mi się pomerdało,że on jest w 3 a Jula w 2.
No to u nas Maciuś nie ma żadnych zaliczeń,jak na razie.

Ostatnia edycja:
reklama
Justa a ja nie moge znależc ankiety ani dodac komentarza:eek:
Ja sie nie potrafie z tego smiać..Ciagle widze te puste sanki i ten koszmarny strach....:no::no:Ale wiem, ze pewnie neidługo stanie sie to zabawna anegdotką :-p
Przewiało mnie Wrrrrrrrrrrr. Maz w samych bokserkach a ja poubierana i mi jeszcze zimno:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry