reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Asienka sto lat dla synka!!!!!!!!!!!!
Ael witaj:) dobrze ze z uchem juz lepiej, tylko zeby to nie było zapalenie tfu tfu boli jak cholera! wiem bo miałam! nie polecam.... hehehe... Twój maluszek to sie raczej interesuje tv ze wzgledu na kolorowy i skaczacy obraz:-)
beata zdrówka dla synka! ojjojoj a coz to Cie takie bóle złapały?? Biedactwo....
aguska gratulacje dla synka! My tez sie uczymy pic z normalnego kubka:tak:Jak ja mu daje to jest ok ale jak juz sam chce sie napic to jest powódz... hehe

My juz po spacerku. Krótko bylismy bo zimno dzis i nieprzyjemnie jakos. Smyk spi:-) padł jak długi... Ja zmyłam podłoge w kuchni i czekam az wyschnie.
Zaraz sie biore za obiadek bo sobie wymysliłam kopytka i sosik wiec troszke roboty bedzie ale Olo uwielbia to wiec bedzie zadowolony. Zreszta on prawie wszystko lubi:) odrzucił mi tylko ostatnio kaszki ryzowe a jadł je na kolacje i teraz nie mam pomysłu co mu dac w zamian.... samego mleka pic nie chce.... wczoraj zjadł tylko serek homo i mu to wystraczyło.

Cos jeszcze miałam napisac i zapomniałam....

krolcia jak zdrówko synka starszego? wiesz juz na co choruje?

Ostatnia edycja:
reklama
asienka
Sto Lat dla Ksawcia niech uśmiech z jego twarzy nigdy nie znika
dużo zdrówka dla niego i
tysiąc buziaków
xWQr5DyhjEmIL95yrAAAAAElFTkSuQmCC

Zobacz załącznik 426420

Różyczko pojęcia nie mam:no:. Nie wygląda mi to jednak na szkarlatynę:no:. Jezyka malinowego brak na pewno. Staliśmy specjalnie przed lustrem, żeby ze swoim porównać:-D he he. No czekam czy ewentualnie skórka będzie z rączek schodzić.
Bardziej szkarlatynę bym obstawiała w tej sytuacji tę chorobę, którą przeszedł rok temu:tak:. Wtedy były wszystkie objawy oprócz wysypki i schodzącej skóry.

Ael współczuję bólu. Ale ketonal, jak Ty piersią karmisz...

I tu niespodzianka!!! Przeczytaj co pisze na opakowaniu apapu(ja znalazłam to na apapie ekstra)! Nie wolno podczas karmienia piersią:eek:! He he. Paranoja, podczas ciąży można a karmienia już nie? Dziwne dla mnie. Za to na jakimś środku z ibufenem(chyba ibum) jest informacja, ze jednorazowo, czy krótko można. Przerabiałam to jak miałam atak rwy i co przeciw bólowego można było wziąć a też karmiłam piersią wtedy.

Krolcia na ulotce ketonalu jest że, w szczególnych przypadkach w ciąży i podczas karmienia można zażyć tabletkę. Niestety ja już nie dawałam rady i byłabym nawet skłonna jechać na ostry gdyby nie podbite ubezpieczenie i to, że mój Paweł do pracy dziś szedł. Sam mówił gdyby wiedział, że mnie tak boli to by dziś nie wziął dodatkowej służby. Ketonal wzięłam po 1 w nocy a karmiłam małego dopiero koło 12, jak się obudził, więc lek miał czas by się wchłonąć zadziałać i zniknąć.
A co do apapu, apap zawiera 500 mg paracetamolu, w aptece można kupić lek przeciwbólowy o tej samej dawce o nazwie...paracetamol. Taki dostawałam w szpitalu na ból związany z cięciem. Powiedzieli mi, że przy karmieniu paracetamol mogę, a na ulotce od apapu, że uważać. No to ktoś tu kogoś ewidentnie w konia robi. Takie same leki jednego nie można podawać drugiego można...

Różyczko tak tak, Wiktor interesuje się raczej błyskami i hałasami niż całą resztą hihi :-D

Ja też wyjątkowo słucham muzyczki teraz, po cichutki bo mały przysypia, ale bardzo mi poprawia humor ta piosenka (z resztą dziewczę z mojego ulubionego zespołu :-) )

[video=youtube;HN39CQW3Tqw]http://www.youtube.com/watch?v=HN39CQW3Tqw&ob=av2e[/video]

Dziewczyny mam prośbę, znajoma pokazała nam stronę o synku jej znajomej. Chłopczyk choruje na wiele chorób ale jak same zobaczycie na zdjęciach jest bardzo pogodny. Proszę w jej imieniu i przekazanie 1% na konto małego. Bardzo dziękuję.
Tutaj macie stronę
http://www.maxymilianbuczkowskistepinski.pl/

Ostatnia edycja:
My po spacerku!
Ael - zdrówka życzę!
krolcia - Nemo ciekawy wzorek. Taka żółta rybka! zazdroszcze Ci czasu i cierpliwosci!
Jutro raczej nie idziemy na wystawe, bo nasza kolezanka ma kolede!
Mamy na piatek to przelozyc. Jeszcze w piatek kumpela do mnie z corcia wpada, wiec bede miala zajecie.
Sobotke mnie raczej tutaj nie spotkacie, bo chalupe bede ogruzowala!Hehhe znajac mnie to i tak wpadne na chwile! :-D

reklama
Asieńko to jak będziesz odgruzowywać w sobotę dom, to tak z koparką zajedź do nas XD, ja mogę w zamian dobry obiad zrobić :-D

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, na szczęście i odpukać ucho nie boli, odetkało się i jest ok.:happy:

Do góry