reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kawka już pachnie czyli czas na bb.:-D
Witam.;-)

Ael a ja myślałam, że maluch Ci daje.
Ja nie lubię Andrzejewicz:no:.
Mala_czarna a co się działo, że w ogóle musieliście z maluśka ganiać po lekarzach?

Justa autoportret chłopaków :-Dhe he. Na większym swetrze dałoby radę ale na takim malutkim to nie bardzo. Wczoraj już się dogadaliśmy w tej sprawie, ma być Nemo.:-)
Obrazek już znalazłam, dzisiaj będę go rozrysowywać.

reklama
Witam sie i ja z kawulcem w reku...:tak:
Ale widze ze nikt tu za mna nie tesknił:-p

krolcia tez planowałam małemu jakis sweterek wydziergac ale jakos weny brak... i checi... a i za bardzo to nie ma po co bo Olo ma duuuuuzo sweterków, bluz itp po moim braciszku. Ale jak był jeszcze w moim brzuszku tp mu zrobiłam czapeczke i szaliczek! Cudo! Tylko z czapeczki wyrósł juz na wiosne.... moze by zrobic druga:-D

Mala_czarna u nas tv zepsute wiec mały sporadycznie obejzy bajke na laptopie i tyle:-D zaakceptował ten stan bez problemu i wcale sie o bajke nie dopomina, woli jak mu czytamy! :-D Super ze u neurologa wszystko ok:tak: A moj brat ma 10lat wiec takie lezenie jest dla niego jak kara! Gips ma na cała noge bo mu kosc pekła od kolana wzdłuz.... 6-7 tyg przypuszczalnie potrwa zrastanie- choc mi sie wydaje ze powinno sie zrosnac szybciej. Ale brat jest szczesliwy ze do szkoły nie chodzi:-p

Bry!
Krolcia, no widzę, że kolejna ma zdolności do dziergania :tak:, to i ja sweterek poproszę z duuużym słoniem :-D:-D. Uwielbiam słonie, mój T to szału dostaje, bo wszędzie stoją jakieś figurki i inne pierdoły :-D. A jak się przeprowadzaliśmy, to nie wziął mojego kartonu z nimi :dry:.
Justa, bardzo kurczę śmieszne :-D:-D:-D.
Aelreda, weź pogadaj ze ślimaczkiem może skapituluje i da sobie spokój ;-), tak na serio to współczuję, raz bolało mnie ucho i chciałam umrzeć :-D:-D:-D.
Aguska, :-) czis pliz :-D:-D:-D. Jak coś to wiesz gdzie jestem ;-).
Asienka, ostatnio tylko wpadasz i wypadasz :-D szybka jesteś :-p.
Mała czarna witam i tu ;-).
Różyczk@ :-D, tak tak na pewno ;-). Jak tam Wasze zdrówko?

Witajcie!:-)
Znow conieco sniezku napadalo, wiec niedlugo idziemy na dwórek!:-)
fancia - wpadam, wpadam i nawet udaje mi sie coraz czesciej! Yupiiiii!:-D:-D
Lece ubierać sie, bo obiad mam już zrobiony. Taka szybka dzisiaj jestem!:szok::-D:-D

Asienka wszystkiego naj naj dla synka z okazji urodzin :-D

Witam, wybaczcie że mnie ostatnio nie było ale laptop mi się zrąbał i M musiał mi nowy system wgrać :sorry: no ale już jestem i postaram się na nowo wbić w rytm :tak: M w pracy, Kuba w domu bo znowu przeziębiony :confused2: na 13.00 idziemy do lekarza żeby się upewnić czy nic na oskrzela się nie rzuca :tak: ja coś od weekendu się źle czuję :no: serce, wątroba i trzustka boli, masakra :baffled: żyć nie umierać po prostu :sorry: dobrze że mam obiad i nie muszę w kuchni siedzieć :tak: śnieg spadł i super, w końcu jakaś zima :-) ale dzisiaj powyżej zera więc pomału się topi :sorry: idę włoski umyć o już po 10.00 :sorry:

Hej mamusie.

Asieńko wszystkiego najlepszego dla synka :-)

Mała czarna cieszę się, że wszystko wyszło dobrze po wizycie u neurolog, oby tak dalej :-)

Krolcia pewnie zgadałabyś się z moją mamą i siostrą przy dzierganiu swetrów, one to miłośniki drutów. Ja tam wolę szydełko :-D

Różyczko witam i współczuje sprawy ząbków. Ostatnio Lena pisała o wstawieniu zęba, to jej lekarz zaśpiewał chyba 500 zł a drugi 1400 zł :szok:

Co do bajek to mój tam coś obejrzy, ale wiadomo w tym wieku to jeszcze nie skupi tak uwagi, ale bardziej interesują go filmy sensacyjne XD

Ja wieczór miałam masakryczny, by trochę odwrócić myśli od bólu ucha zrobiłam tort pieluchowy dla koleżanki, ale to i tak nic nie dało. Już płakałam przez ból.
Brałam po 2 apapy i dupa.
W końcu przed 1 w nocy nie wytrzymałam i poprosiłam Pawła mojego by poszedł do apteki bo ocipieje z bólu.
Znaleźliśmy aptekę co ma dyżur ale na totalnym zadupiu, na obrzeżach miasta i dodatku tak zbunkrowana, że mój zadzwonił jak szukał apteki i przez 15 minut klął mi w słuchawkę. A na dodatek padający śnieg dodatkowo pogłębiał jego wnerw.
Kupił mi krople jak był w pracy ale w domu patrzę że to zwykłe rozpuszczające woskowinę więc dupa...
Poszedł to wziął mi przeciwbólowe i przeciwzapalny. W domu mi zakropił i dupa, ogłuchłam na to ucho, musiałam jeszcze ketonal wziąć bo bym nie zasnęła.
Dopiero niedawno udało mi się odetkać ucho. Na szczęście nie boli.

U nas tak fajnie śnieg pada, że żałuje że mały nie jest starszy co bym mogła z nim na śnieg wyjść i się pobawić.

witam się słonecznie!
Krolcia dla mnie to takie wzornictwo na sweterkach to czarna magia jakaś... bo pamiętam jak mnie kuzynka uczyła te niteczki łączyć a u mnie i tak pomiędzy 2 kolorami powstawały dziury :-D, chyba szybciej by mi było zrobić jednym kolorkiem a potem wyszyć krzyżykiem :-D:-D:-D, a ty to normalnie cudeńka tworzysz (jak zresztą jeszcze kilka tu obecnych dziewczyn)
różyczko podłużne złamanie :baffled: straszne!!! no a z tym leżeniem dla 10 latka to masakra, mimo że nie będzie chodził do budy (i tu jego radość) ale trzeba będzie potem trochę nadgonić i tu już nie jest znowu wesoło...
Asienko sto latek dla syncia!!! zdróweczka i dużo prezentów mu życzę!!!
Ael, Beatko współczuję bólu! oby jak najszybciej minęło!
zdrówka zresztą dla wszystkich życzę, no i żadnych smuteczków~!!!
sio! gonimy smuteczki!

Ostatnia edycja:
reklama
Asienka najlepsze życzenia dla Twojego loczka!:-D

Ael współczuję bólu. Ale ketonal, jak Ty piersią karmisz...

I tu niespodzianka!!! Przeczytaj co pisze na opakowaniu apapu(ja znalazłam to na apapie ekstra)! Nie wolno podczas karmienia piersią:eek:! He he. Paranoja, podczas ciąży można a karmienia już nie? Dziwne dla mnie. Za to na jakimś środku z ibufenem(chyba ibum) jest informacja, ze jednorazowo, czy krótko można. Przerabiałam to jak miałam atak rwy i co przeciw bólowego można było wziąć a też karmiłam piersią wtedy.

Nemo rozrysowany:tak:. Tylko muszę to teraz przerysować z kompa na kartkę:dry:, bo tuszu brak. W przyszłym tygodniu będzie trzeba ruszyć po potrzebną wełnę i wtedy zabiorę się za robotę.:happy:

Ostatnia edycja:
Do góry