reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam mamusie :)

Aguśka mój Wiktor znacznie młodszy ale ostatnio właśnie też zaczął budzić z takim płaczem. Uspokajamy go chwilę po czym znów zasypia

hej laseczki:)

ja mogę dojechac do Was to mozemy gdzies wyjsc, a jest w Olesnicy jakas sala zabaw czy ogólnie miejsce gdzie bysmy sie mogły spotkać??

Coś przy mokisie jest ale musiałabym się zorientować. Sala zabaw jest na mojej ulicy tylko nie wiem na jakiej zasadzie działa, że idzie płaci się za parę godzin czy to jest sala wynajmowana.

reklama
Ael kochana u was to całkiem co innego;-):-Dtwój jest jeszcze maleńki i ma prawo sie budzić z wielu przyczyn a mój to już prawie dwulatek to już inna sytuacja:tak:;-)
krolcia no właśnie ogląda bajki ale bez przemocy i nie te głupie:no: też mi sie wydaje że on przeżywa w ten sposób ale to chwilami takie niepokojące:sorry2:będę obserwowała:tak: mam nadzieje że mu to przejdzie bo nie dość że w ciągu dnia szaleje to jeszcze w nocy:dry:

dobra a my uciekamy na spacerek;-)

Witam mamusie :)

Aguśka mój Wiktor znacznie młodszy ale ostatnio właśnie też zaczął budzić z takim płaczem. Uspokajamy go chwilę po czym znów zasypia

Coś przy mokisie jest ale musiałabym się zorientować. Sala zabaw jest na mojej ulicy tylko nie wiem na jakiej zasadzie działa, że idzie płaci się za parę godzin czy to jest sala wynajmowana.

jeżeli masz ochotę na spotkanie to daj znać!!

Aguska u nas tak jest jak Gaja ma za duzo wrazen ale nie drze się w niebogłosy tylko płacze i tez nie da sie jej uspokoic;(

Dzień Dobry
Normalnie nie wyrabiam z nadrabianiem. Sanki wcdoraj zaliczone, Fifi snieg zaakceptował. Dzisiaj w planach bałwanek :-)

Lenko jak dowiem się z tymi salami zabaw to dam Ci znać :-)

Bodzinka witaj. Tak patrzę na Twoje suwaczki i widzę, że Twoje dzieci przy porodach się zgrały z wymiarami, super :-)

Aguska tu nawet nie chodzi o przemoc. Wystarczy, ze bajka jest typu: bohater chłopczyk zgubił misia i strasznie jest mu przykro i smutno. I już młody może się przejąć jaki biedny chłopczyk i przeżywać.

Nie zabronisz mu przecież oglądania bajek, ale trzeba chyba przyuwarzyć jak on na to reaguje...

Ja pamiętam jak mój Mati beczał pół dnia po tym jak oglądaliśmy film disneya, familijny, o psach(nie pamiętam tytułu, ale to było o husky'ich zostawionych na północy na śniegu i one musiały sobie jakoś radzić...)

On tak się zanosił, że pan zostawił pieski, ze nie szło go uspokoić:szok::no:. Byliśmy z m w szoku. No nic strasznego, film dobrze się kończy a mimo to wpłynął na niego strasznie.:tak:

aha a u nas Anula popłakała się na bajce "Baby Jake" tam dzidziuś najpierw coś tam robi w obłokach a potem leciutko spada do domku na swoje łóżeczko i przytula się do braciszka, to córcia mi się popłakała że dzidziuś spadł

dzięki dziewczyny no muszę przyuważyć jak sie zachowuje ale głównie to on sie śmieje z bajek ale faktycznie może za bardzo przeżywa......
to nie będę już panikować;-)czyli to normalne

my już ze spacerku szybko wróciliśmy bo mały po 5 minutach na dworzu wyglądał jak kulka śniegu:-D:-D:-D nie chciał oczywiście wracać do domu więc musiałam go troche nieść ale byliśmy koło domu więc spoko

właśnie nastawiłam obiadzik:-)

Bry!
Z kawką zasiadam :tak:.
Rano był u nas śnieg, ale teraz po nim ani śladu :dry:, a już marzyło mi się wyjście na sanki. Na marzeniach się skończyło :sorry2:.
Już wszytko rano porobiłam, zostało mi tylko mycie podłóg i niewdzięczne prasowanie ale nad tym to się jeszcze zastanowię :tak:. Teściu wpadł do mnie rano na kawkę, bo ma urlop <też nie wykorzystany :confused:> i nie chciało mu się samemu siedzieć :-D.
Miłego dnia :-) i pogodnego ;-)

reklama
mały zjadł obiad miał przymułka ale nie zasnął:no:
teraz sie bawi ale nie dawno oberwał ode mnie dałam mu klapsa w rączke bo złapał znowu za palniki na kuchence:crazy: dobrze że nie były gorące
ale po chwili go przeprosiłam:zawstydzona/y:a on nawet nie poczuł:sorry2:

tak sobie myśle że pora na druga kawke

Ostatnia edycja:
Do góry