reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My się zaraz zbieramy na krótki spacer, młody mi właśnie przysypia, w końcu się przewietrzymy.

No synek koleżanki duży, bo ona ma cukrzycę ciążową.

Idę bo ten durny na mnie wrzeszczy bym się zebrała...

reklama
Bry!
Dziś też z doskoku ale już po zakupkach i przed obiadkiem :-). Ni w gruszkę ni w pietruszke :-D.
Skoro jestem to:
Krolcia jak dzisiaj???
Al a gdzie Twoja kolezanka rodzi??
Aguśka a jak mąż ma pracę???
AS jak Twój imprezowicz??
Fanta to kiedy wpadasz na kawę w wiaderku???
Justa a Ty gdzie???
Asienka dobre:)
Lenka, gdzie moja kawka?!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl:.
Pozdrawiam wszystkie i uciekam :tak:.
Życząc miłego dnia i spokojnego popołudnia!! :-)

hej dziewczyny długo nie popiszę, bo idę do łózia pospać póki mała śpi, wróciłąm z wizyty, dzięki za kciuki, wszystko ok, ale nadal leżenie (chyba już tak do końca będzie) no ale dla synka warto postarać się :-D
nie doczytałam co u was, ale później wrócę nadrobić :tak: buźka miłego dzionka!

Trafiony!!!!:-D A muszę, przyznać, ze miałam chwilę zwątpienia he he:-D

Skończyłam.:dry:Julia sobie wymyśliła, że chce być Królową kwiatów . To teraz muszę Amelii jeszcze coś wykombinować. :-DKapelusz i różdżkę zrobiłam sama , od podstaw. :tak:A do sukienki komunijnej mojej siostry doczepiłam tylko różyczki.

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 26
  • 4.jpg
    4.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
hej dziewczyny długo nie popiszę, bo idę do łózia pospać póki mała śpi, wróciłąm z wizyty, dzięki za kciuki, wszystko ok, ale nadal leżenie (chyba już tak do końca będzie) no ale dla synka warto postarać się :-D
nie doczytałam co u was, ale później wrócę nadrobić :tak: buźka miłego dzionka!
GRATULACJE !!!!

Ael - to super! Ojjj duze dziecko, tylko pogratulowac!:-)
Justa - czekamy na foto Twojego dzieła!:-)
To czekamy na forumowe dzieciaczki!:-D
Oj trochę sobie poczekacie :-D:-D:-D:-D

Skończyłam.:dry:

Julia sobie wymyśliła, że chce być Królową kwiatów . To teraz muszę Amelii jeszcze coś wykombinować. :-D

Kapelusz i różdżkę zrobiłam sama , od podstaw. :tak:
A do sukienki komunijnej mojej siostry doczepiłam tylko różyczki.
śliczne :tak::tak::tak:

Witam się dopiero od rana do domu dotarłam.

Wczorajszy dzień ...szkoda gadać ...
Ale nerwy z tego powodu nadal są ... i prędko nie miną :no::no:

Dziś od rana w rozjazdach.:baffled::baffled:
Byłam z małym na badaniach w poradni psychologiczno -pedagogicznej .
Testy ogólne na inteligencję wyszły dużo ,dużo powyżej normy :tak::tak::-):-)
Natomiast wszelkie zachowania społeczne ,rysowanie,mówienie na temat,skupianie uwagi i wiadomości ogólne typu :co zrobić w danym momencie? -leżą i kwiczą ...
Niby się w normach mieści ,ale ledwo co ledwo...
Ogólnie deficytów nie ma ,ale jest absorbujący ,że psycholog sama stwierdziła :
"Współczuję pani i jego nauczycielom -ja bym nie dała rady :szok::szok::-D:-D:-D
No cóż -my jakoś dajemy radę ,bo innego wyjścia nie mamy .:baffled::baffled::-D:-D:-D

Test kompetencji trzecioklasisty Kubuś napisał na 3 miejscu w klasie ,więc mamusia pęka z dumy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Zostało nam 17 lutego zrobić testy pedagogiczne , a pod koniec marca testy psychiatryczne i diagnozę zaburzeń .
Po koniec roku szkolnego dostaniemy na pewno orzeczenie o kształceniu specjalnym zgodnym z dysfunkcjami społecznymi , motoryką małą Kubusia i program pracy na przyszłe 3 lata.

Wycofali spektrum autystyczne z orzecznictwa ,więc aby młody miał dalej niepełnosprawność to muszę go wpędzić w Zespół Aspergera lub pełen autyzm :angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ech cholerne przepisy ....
Jak tego nie zrobią Kuba straci prawa do wszystkich terapii :baffled::baffled::baffled:

Tyle u mnie na teraz .
Uciekam ,bo czas goni.

Miłego popołudnia dziewczynki.

Justa świetny strój i te kwiaty z bibuły :-) aż mi się przypomniało jak mój tatko robił mi z bibuły stroje do przedszkola. Świetna pamiątka :-)

As współczuje, że taka sytuacja jest z Kubusiem. To fakt są takie durnowate przepisy, że trzeba naprawdę nakombinować by dziecko mogło z pewnych rzeczy skorzystać. Przepisy są sztywne jak pal a nikt nie zakłada dużej elastyczności.
Ale ciesz się, jak testy na inteligencję wyszły bardzo dobrze, tylko się cieszyć. Masz fajnego i mądrego dzieciaczka. Zobaczysz zaskoczysz się nie raz.
Dacie radę i trzymam kciuki za was :-)

Mogę do kogoś się wprosić na gorącą herbatkę. Niedawno wróciliśmy ze spaceru, młody dawno na spacerku nie był i kilka minut jechał z wytrzeszczem, tyle nowych rzeczy widział. A jak weszliśmy do centrum handlowego do ciepełka odleciał. Jeszcze w piekarni, ekspedientka się z nas śmiała, bo mój P nie mógł zdecydować się jakie chce ciastko XD
Opowiedziała jak przychodzą do niej chudzi faceci i pytają o uwaga - chleb fitness, to mówiła że biedna ledwo co wytrzymywała co by się nie roześmiać.
No i weź dogódź facetowi....a nie czekajcie mój dogadza w łóżku, ledwo połóg przeczekał. XD

As współczuję Kochana, no niestety taki nasz kraj :dry:
Justa super stroje :-) zdolniacha z Ciebie ;-)

Witam wieczorem :-) nie dawno wróciłam od sąsiadki, Kuba się trochę pobawił ale muszę stwierdzić że ma dzieci bardzo rozpieszczone :no: młodsza Amelka o rok od Kuby co chwilę go biła i nic do niej nie docierło, zawracanie uwagi, krzyki a nawet klapsa w tyłek dostała i nic :no: ach no cóż :sorry2: Kuba teraz je kolację, M nadal w polu i chyba będą tam siedzieć do 24 :dry: ja zaraz idę się wykąpać i coś zjeść bo kiszki marsza grają :-) jutro nie wiem o której zajrzę bo muszę w chacie posprzątać no i M będzie w domu więc trzeba obiad wymyślić :sorry2: spokojnej nocki życzę :tak:

reklama
beata widzę że częsciej zaglądasz fajnie;-)
mój w pracy Bartek na szczęście już śpi a ja nie wiem co robić:-D musze chalupke troche ogarnąć;-)
co do bicia to mój Bartuś mimo że łobuz, nie robi tego no chyba że mnie:zawstydzona/y: ale to inna bajka jeszcze nie zdarzyło mu sie uderzyć innego dziecka tak po złości ciesze sie z tego bardzo:tak:

Do góry