reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

bo na podłodze to jakoś za twardo:-D:-D:-D
zaraz biore tego swojego mężusia i też sie kłade bo jutro rano trzeba wstać a znając mnie to jeszcze coś w tv będę oglądać:-D
i chyba dziś za długo już na kompie siedze prawie cały dzień!

reklama
Aeurolcia - mojemu przy kolkach nic nie pomagalo. Musialam przejsc na pepti!

Ja karmię piersią.

Aerleda (kurcze trudny nick)ja na kolki stosowałam infacol i mojemu pomagał;-)

Stosowałam wpierw Infacol. Potem dostałam receptę na Debridat, ale to było tak klejące, że młody często się krztusił jak mu podawałam. Potem prześliśmy na Bobotic.

Aerleda jesli to kolki moze kup cos innego u nas infacol nie dzialal ale bobotic tak jednak bez rewelacji a jak cos mozesz sprowadzic z Niemiec sab simplex jest niezawodny i nos malego na swojej rece brzuchem do podlogi poloz go na czesci od lokcia do dloni tak ze glowka bedzie przy twoim lokciu a nogi na dloni, zawsze dziadzla. Mam nadzieje ze wiesz o co chodzi;-)u nas po ponad 3 mies przeszlo

Sab Simplex to to samo co Bobotic, zawierają taką samą dawkę symetikonu.
A w pozycji na leniwca Wiktor nie lubi być noszony. On płacze bo chce spać. Teraz sam przysypia.

Aguska, no podłoga jakoś nie wygląda zbyt komfortowo. Ja też dziś troszkę za dużo :zawstydzona/y::-(. Obiecuję poprawę, a rano na kawie nie będę...:dry:.
Aerleda, oby smyk szybko Ci usnoł:tak:;-).
Dobranoc :tak:

Dobranoc Fanta i Aguska :-)

Młodego zawinę w kocyk chwila mi odleci.

Dziewczyny, jak macie problemy z moim nickiem to piszcie w skrócie Ael. Najlepiej jakbyście nie pytały skąd taki nick XD

Ostatnia edycja:
fanta - a dziekuje swietnie! Jutro mam mam zajecia o naszych inspiracjach. Wczoraj i dzisiaj szukalam ciekawych fotek, ktore mi sie podobaja.:-D
Oto link do jutrzejszego wydarzenia:
http://www.facebook.com/events/335796093104906/

Jutro bede dopiero wieczorkiem, bo jeszcze do UP musze isc!
Ael. - Synuś w kocyku poczuje sie,tak ciasno jak w brzuszku u mamy i napewno zasnie od razu!
Co do masazu to As ma racje. Sprobuj!
Dobranoc babeczki!
Lece Spac!

Ostatnia edycja:
Ael ja na sab simplex nie stosowalam kolezanki zachwalaly u nas w sumie bobotic byl w miare i takie ;-)oczywiscie kapiel pomagala, ciepla pielucha ale najbradziej takie noszenie zasypial i bylo ok;-)a probowalas dzwieku suszarki?u nas od razu usypial. a tez karmilam piersia, jadlam krupnik, wedline drobiowa i bulki a i tak jazdy byly. Gdy przestalam slodzic bylo o niebo lepiej;-)
Co do esputiconu u nas nic nie pomogl
Jutro gdy wroce od lekarza dam znac moze w koncu ktos nam pomoze
Dobranoc;)

reklama
Dziewczyny gdyby Wiktor miał kolkę to by mi się na rękach nie uspokoił, a on się uspokaja. Przysypiał przy cycu, przy odbiciu oczywiście płakał, ale odbił i był spokój. Trzymałam go na rękach to już powoli odpływał, jak przysypiał zawinęłam go w kocyk, pobujałam na rączkach i dopiero co odłożyłam do łóżeczka.
Czasami myślę, że młody chciałby więcej zrobić ale jeszcze nie może do końca i się denerwuje, już chce mi się podnosić do siedzenia, turla mi się na plecy, raz przy odbijaniu oparł się rączkami i siedział sam kilka sekund. Czasem siedząc w foteliku tam wyma****e girami jakby chciał biegać. Jak zacznie nam chodzić to będę go ze ścian ściągać.

Anula, mojego nie wciąga odgłos suszarki czy pralki, jest jedna piosenka z Muzyki Bobasa, którą lubi. Powodzenia u lekarza z małym :-)

No nic, widzę kobitki pouciekały to i ja dobranoc mówię :-)

Do góry