Witam sie!
Przepraszam, że ostatnio tak Was zaniedbuję ale jakoś brak weny na pisanie miałam, długi weekend, to wiadomo chłop w domu, rodzinne spotkania
i inne bzdety.
Wczoraj u teściów byliśmy na obiedzie jakimś tam rocznicowym, bo rocznica śmierci jakiegoś tam wujka, stryjka czyjegoś 10 była. Normalnie jak w rodzinie Adamsów się czułam
. Posiedzieliśmy, w sumie, to jak głodna przyszłam tak głodna wyszłam
. Oczywiście zakupy w Leroy Merlin też zaliczyliśmy <weekendowe>, no i moja kuchnia żyrandola się doczekała :-);-).
Wszyscy już zdrowi, tylko mnie coś teraz rozkłada
. Mały szaleje jak 150, coś też przestaje mi już w dzień spać...
.
Wybaczcie, że tak nie poczytam, tylko pierwszą stronę, bo dużo nakrobałyście
zresztą jak zawsze:-).
Chciałam przestrzec tych, którzy kupują coś na raty i dostają te karty z jakiegoś tam konkretnego banku. My wzięliśmy tv na raty w media markt. Dostaliśmy kartę z ge banku, który potem został przejęty przez bph. Po spłaceniu wszystkiego, po pół roku okazało się, że mamy zadłużenie na karcie!(zadzwonili do m) Zdziwieni o co chodzi, przecież spłaciliśmy 10 rat. Okazało się, że trzeba zapłacić za prowadzenie karty niecałe 50 zł. No więc zapłaciliśmy a m poszedł do banku złożyć rezygnację z karty. I znowu nowość
, w między czasie wysłali list informujący o potrzebie tej wpłaty i za ten list musieliśmy zapłacić jeszcze 16zł!!!!
Także jak coś bierzecie na raty, po spłacie natychmiast rezygnujcie z tej karty! Nie wiem czy inne banki tak robią ale bph tak
. Nie odwołujemy się bo pewnie w regulaminie był taki zapis ale kto czyta te kilka stron małym druczkiem...:-(
Karolcia, my braliśmy w tamtym roku na raty pralkę i powiem Ci, że nam też wcisnęli kartę PBH. Dobrze, że braliśmy kredyt, bo byśmy się nie dowiedzieli pewnych rzeczy o tym banku no i mając kartę debetową <kurczę nie wiedzieliśmy, że ona taka była> byśmy kredytu mogli nie dostać, bo to obniżało naszą zdolność
, później jeszcze rozmawiałam z naszym radcą prawnym <prywatnie rodzina ale nikt nie musi wiedzieć
> i biegiem poszliśmy zlikwidować. Okazało się że zaczęli nam problemy robić. Więc wujek się przeszedł zrobił rabanu i powiedzieli, że zlikwidują ale pod warunkiem, że w całości spłacimy, no i spłaciliśmy.
Także potwierdzam NIGDY NIC NA RATY W MEDIA, a jak już to nie dajcie sobie karty wcisnąć
.
Asienka, my też wsparliśmy WOŚP, tak symbolicznie jak co roku
.
Wrublik, widzę że mamy fankę seriali
;-).
Aguska, nasi chłopcy tak mają, że raz jedzą, a raz nie
. Mój Kuba teraz je
.
As, Ty tak nie szalej kobito. Zapomniałaś że w ciąży jesteś
. Się uśmiałam
. Grunt, że dzieciaki zadowolone no i psiaki
.