reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się :-)

Tak przeglądając forum, wpadłam na ten wątek i chciałam do was dołączyć.
Też jestem mamuśką siedzącą w domu, tatuś pracuje w ochronie, więc wiadomo służby całodniowe i często :-) więc fajnie byłoby "otworzyć" do kogoś buzię.
Jestem Asia, jestem mamą Wiktora, którego urodziłam przez cc 31 października ubiegłego roku. Mieszkam w Oleśnicy.
W obecnej chwili czekam aż mój dziabąąg w końcu się obudzi :-)
Pozdrawiam wszystkie mamy!

reklama
Witam sie!
Przepraszam, że ostatnio tak Was zaniedbuję ale jakoś brak weny na pisanie miałam, długi weekend, to wiadomo chłop w domu, rodzinne spotkania :sorry: i inne bzdety.
Wczoraj u teściów byliśmy na obiedzie jakimś tam rocznicowym, bo rocznica śmierci jakiegoś tam wujka, stryjka czyjegoś 10 była. Normalnie jak w rodzinie Adamsów się czułam :eek::dry:. Posiedzieliśmy, w sumie, to jak głodna przyszłam tak głodna wyszłam :sorry:. Oczywiście zakupy w Leroy Merlin też zaliczyliśmy <weekendowe>, no i moja kuchnia żyrandola się doczekała :-);-).
Wszyscy już zdrowi, tylko mnie coś teraz rozkłada :cool:. Mały szaleje jak 150, coś też przestaje mi już w dzień spać... :dry:.
Wybaczcie, że tak nie poczytam, tylko pierwszą stronę, bo dużo nakrobałyście :tak: zresztą jak zawsze:-).
Chciałam przestrzec tych, którzy kupują coś na raty i dostają te karty z jakiegoś tam konkretnego banku. My wzięliśmy tv na raty w media markt. Dostaliśmy kartę z ge banku, który potem został przejęty przez bph. Po spłaceniu wszystkiego, po pół roku okazało się, że mamy zadłużenie na karcie!(zadzwonili do m) Zdziwieni o co chodzi, przecież spłaciliśmy 10 rat. Okazało się, że trzeba zapłacić za prowadzenie karty niecałe 50 zł. No więc zapłaciliśmy a m poszedł do banku złożyć rezygnację z karty. I znowu nowość:wściekła/y:, w między czasie wysłali list informujący o potrzebie tej wpłaty i za ten list musieliśmy zapłacić jeszcze 16zł!!!! :wściekła/y:

Także jak coś bierzecie na raty, po spłacie natychmiast rezygnujcie z tej karty! Nie wiem czy inne banki tak robią ale bph tak:crazy:. Nie odwołujemy się bo pewnie w regulaminie był taki zapis ale kto czyta te kilka stron małym druczkiem...:-(
Karolcia, my braliśmy w tamtym roku na raty pralkę i powiem Ci, że nam też wcisnęli kartę PBH. Dobrze, że braliśmy kredyt, bo byśmy się nie dowiedzieli pewnych rzeczy o tym banku no i mając kartę debetową <kurczę nie wiedzieliśmy, że ona taka była> byśmy kredytu mogli nie dostać, bo to obniżało naszą zdolność :crazy:, później jeszcze rozmawiałam z naszym radcą prawnym <prywatnie rodzina ale nikt nie musi wiedzieć :tak:> i biegiem poszliśmy zlikwidować. Okazało się że zaczęli nam problemy robić. Więc wujek się przeszedł zrobił rabanu i powiedzieli, że zlikwidują ale pod warunkiem, że w całości spłacimy, no i spłaciliśmy.
Także potwierdzam NIGDY NIC NA RATY W MEDIA, a jak już to nie dajcie sobie karty wcisnąć :tak:.
Asienka, my też wsparliśmy WOŚP, tak symbolicznie jak co roku :tak:.
Wrublik, widzę że mamy fankę seriali :-D;-).
Aguska, nasi chłopcy tak mają, że raz jedzą, a raz nie :shocked2:. Mój Kuba teraz je :-D.
As, Ty tak nie szalej kobito. Zapomniałaś że w ciąży jesteś :-D. Się uśmiałam :tak:. Grunt, że dzieciaki zadowolone no i psiaki :tak:.
Aelreda, witamy nową mamuśkę :tak:

Witajcie!:-)
U nas zmiany. Ksawek nie chce juz spac, za to z uwielbieniem oglada baje. Ulubione to Noddy oraz Miś Uszatek. Moj malz, gdy byl maly zawsze na koncu Uszatka plakal. K robi tak samo! Niezle płaczki z tych moich chłopaków!:-D:-D:-D
aguska - u nas rowniez apetytu brak! Bu....:eek:
krolcia - niezle z tymi kartami! Precz z wszelkim plastikiem, zwlaszcza kredytowym!:crazy:
As - aktywny dzionek!:-DZ tego co czytam samopoczucie dobre Ci dopisuje! Super!!!:-D
Aelreda - witak wsrod nas! Zapraszamy serdecznie!:-)
Milego dnia!

Oj nie mówcie, jak wasze dzieci starsze to znajdujecie dużo czasu! :szok:
Mój to synek mamusi, nawet z pokoju wyjść nie mogę bo płacze, a jak już rozmawiam przez telefon i nim się nie zajmuje to się weźmie rozgada tak, że mnie przegada.

As przyznaj się Ty gdzieś tam sobie duracell'ki wkładasz!
Ot zwykły spokojny dzień ciężarnej!:-D
Dobrze, że samopoczucie dopisuje.

Witam również nową mamuśkę z synkiem.:-)

Nie zauważyłyście, że więcej chłopców ostatnio(kilka lat) się rodzi? Wszędzie trąbią, że więcej dziewczynek a w moim otoczeniu to 90% dziewczyn chłopców rodzi:tak:. Tutaj też na "mamuśkach" chyba przewaga chłopców mimo wszystko.

Dziewczynki nie pisałam wcześniej ,żebyście się zbytnio nie denerwowały ,wystarczy ,że ja to robię ...:-D:-D:-D
Dziś o 14.40 mam USG połówkowe ,więc proszę o trzymanie kciuków.:tak::tak:

As przyznaj się Ty gdzieś tam sobie duracell'ki wkładasz!
Ot zwykły spokojny dzień ciężarnej!:-D
Dobrze, że samopoczucie dopisuje.

Witam również nową mamuśkę z synkiem.:-)

Nie zauważyłyście, że więcej chłopców ostatnio(kilka lat) się rodzi? Wszędzie trąbią, że więcej dziewczynek a w moim otoczeniu to 90% dziewczyn chłopców rodzi:tak:. Tutaj też na "mamuśkach" chyba przewaga chłopców mimo wszystko.

ha! a ja mam wokół same dziurki! moje dwie (i najszybciej że trzecie to też, no bo jak to tak nie wdać się w rodzinkę) mój brat - córa, kuzynka - córy dwie, szwagierka starsza - córy dwie, szwagierka młodsza córa... koleżanka - córa, hmmm Krolcia a u ciebie mówisz same chłopiska?:confused2:

As kciuki zagwarantowane!
witam nową mamusię, im młodsze dziecko według mnie tym mniej miałam czasu, później chyba domyśliłam się uczyć dziecko żeby choć chwilę potrafiło się zająć sama sobą

No u mnie same chłopy. Po jednym albo po dwóch. W rodzinie i znajomych bliższych i dalszych to jest pełno chłopców a dziewczynki tylko trzy.:confused2:

As kciuki zaciśnięte:tak:. No i za tego chłopaczka!:-p;-)

reklama
Do góry