reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wyborne te paszteciki, moze i ja je zrobie. Kurcze pomysle, bo jeszcze kilka potrawa przede mna!
Lece do ukladania ubran i zabawek malca. Myslalam, ze sprzatne salon, ale chyba do jutro poczeka.

reklama
Ja z grubsza zaczynam sprzątać to co jest sprzątane rzadziej typu kurze z roślin czy z górnych części szaf. Podłogi nie ma co, bo codziennie na nowo zabawki są rozwalane, szafki na wysokości dziecia też na ostatnią chwilę pójdą w ruch, bo co chwilę są czymś wytytłane.

a nam tesciu ma przywieć choinke;)
wiec teraz wstawiam pranie za pranirem oswiezam szafy i po mału bede coraz wiecej robic by na piatek miec gotowe jak mezus przyjedzie;)

a my już ubraliśmy choinke nie było łatwo ale Bartuś nawet kilka bombek założył a jaki przy tym był słodki eh... ale potem zaczął głupieć ciągać łańcuch turlać bombki itp:sorry: więc ja skończyłam narazie postawiłam ją na komodzie żeby mały jej nie zmasakrował:-D a jak m przyjdzie to wymyślimy gdzie ja postawić;-)
ja też pranie za praniem na dodatek dziś Bartuś wybrudził mi kupa koc!który leżał na łóżku!bez komentarza:no:
no i przed chwila zwalił sobie swojego brum bruma na stópke i paznokieć mu lekko pękł:sorry: ja to z nim mam oczywiście nie spał:no:

Fanta "winko na bigosie" super hehe :-D myślałam że bios na winie :-D
Wiki to teraz jak M przyjedzie to już Cię nie będzie ;-)
Asia sałatka prosta i smaczna :tak: makaron kolorowy, papryka, kukurydza, pieczarki, szynki kawałek, brokuł, sosy do sałatek ze 2-3szt co się robi na wodzie i oleju. Makaron gotujesz, niech wystygnie, brokuł na małe różyczki, pieczarki w kostkę szynkę i paprykę też, wszystko wymieszać z sosem i gotowe :tak: najlepiej smakuje na drugi dzień jak przejdzie sosem, chociaż moja mama zawsze sos robi sama i robi bardziej pikantny :tak:

Ale mnie gardło drapie :confused2: wzięłam sobie już acc max oby pomógł, a jak nie to mam jeszcze kilka leków na gardło :tak: zupka już się gotuje, dzisiaj pomidorowa, sosik z mięsem jeszcze mam więc wolne od kuchni :tak: Kuba sobie rysuje i ogląda dorę więc spokój :-) pranie się kręci a mi się spać chce :confused2:
Na pewno będzie mnie mniej ale w miare możliwości będę :)

Ja posprzątałam trochę posprzątałam w autach bo masakra jak by to m zobaczył :cool2::szok: ale już czyściutkie :-D

Wpadłam zajrzeć co u Was ale tyle nadrukowałyście, że :szok:.
Bigosik już gotowy zostało mi tylko poprzekładać, go do słoiczków i zawekować. Widzę, że Wy mrozicie...kurczę zastanawiam się nad tym :confused2:, bo ja nigdy nie mroziłam...
Małż znów pojechał po choinkę, bo rano niby kolejka "emerytów" była i nie chciało mu się czekać :dry:.
Beata, no pomyliło mi się :-D, zdrówka kochana dla Ciebie dużo :-):tak: miejmy nadzieję, że szybko Ci przejdzie.
Aguska, no to super, że już choinkę ubraliście :tak:. Jak Bartuś reagował?
Karolcia, grunt za pomysłowość jeśli chodzi o sprzątanie :tak:. Ja też z grubsza mam ogarnięte <tam gdzie, się rzadko zagląda> ;-) resztę zrobie w piątek :-p

fancia no ubierał na początku ze mna kilka bombek sam założył ale potem zaczął szaleć jak to on:sorry:
no i postawiłam ja na komodzie bo młody ciągle za nia ciąga :sorry: może do jutra mu sie znudzi chociaż wątpie najbardziej podobaja mu sie światełka haha ale bombki też sa ciekawe:-D

reklama
Do góry