reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam sie i ja mam dopiero na 15:)
wiec bigosik juz zamrozony jest :)sprzatam i sprzatam i kocna nie widac:)
mysle jakie ciasta upiec na swieta??

reklama
asia dzisiaj powinnaś dostać
krolciaextra!!!!!!!
a ja już kupiłam choinke za 16 zł 92 cm oczywiście sztuczna jak dla nas idealna może nie jest piękna ale będzie śliczna jak Bartuś ja ubierze:-D;-):-)
u nas nadal wieje

asia dużo?no co ty jak ja tu wszędzie szukałam to już ubrana malusieńka kosztowała 25zł
może i sa gdzieś tańsze ale ja z maluchem to nie mam jak szukać ale w nomi to dopiero ceny:szok:
ja mam wszystkie ozdoby;-)

Lena ja robię już od kilku lat te ze strony Kuronia te: Maciej Kuroń, Jan Kuroń, Jakub Kuroń - Sprawdzone Przepisy / Przepisy

Tylko ja robię z nadzieniem z kapusty z grzybami. Jakoś tak lubię.

W ogóle lubię jego przepisy. Sprawdzają się. Pierwsza udana drożdżówka też od niego była:tak:. Tylko trzeba patrzeć kto jest autorem przepisu, bo dodają tu też inni użytkownicy. Ja robię rzeczy tylko z jego przepisów.

Lena ja robię już od kilku lat te ze strony Kuronia te: Maciej Kuroń, Jan Kuroń, Jakub Kuroń - Sprawdzone Przepisy / Przepisy

Tylko ja robię z nadzieniem z kapusty z grzybami. Jakoś tak lubię.

W ogóle lubię jego przepisy. Sprawdzają się. Pierwsza udana drożdżówka też od niego była:tak:. Tylko trzeba patrzeć kto jest autorem przepisu, bo dodają tu też inni użytkownicy. Ja robię rzeczy tylko z jego przepisów.

a jak robisz?tzn jak wałkujesz ciasto i jak kroisz bo dla mnie troche nie zrozumiałe!:(

reklama
Wałkuję i robię właśnie taki pasek szerokości 10 cm mniej więcej. Czasem dłuższy, czasem krótszy to już jak tam wyjdzie. Pasek leży poziomo i na całej długości nakładam pasek farszu. Zawijam i wygląda to tak jak taki dłuuuugi jeden pasztecik i potem tnę go na takie długie paszteciki jak chcę(jak kluski leniwe, z długiego rulonu tniesz na kilka). Zamiast pierdzielić się z każdym pojedynczo to masz kilka za jednym zamachem. Wtedy delikatnie spłaszczam i już.

Jak potniesz na drobniej to będziesz miała takie malutkie paszteciki na raz do buzi jak dłuższe to takie fajne prostokąty do wzięcia do ręki.

Do góry