reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Aguska najciężej w nocy nauczyć wstawać i siku zrobić tym bardziej że ma ciężki sen :sorry2:
Asia tak, pampers tylko na noc :sorry2:

Witam, niemożliwe że druga hehe :-) M w pracy, Kubek śpi a mnie katar i gardło męczy, pół nocy nie spałam masakra jakaś :sorry2:dobrze że mam leki to oby do soboty się wykurować :tak: pogoda okropna, przymrozek był a ciemno jak nie wiem, może śnieg z tych chmur spadnie ;-)

Hejka;-)
U nas noc bez ani jednej pobudki:tak:! Fajnie się wyspać.:-)

Ja przy Matim to pampka na noc zakładałam do czasu jak miał jakoś 2,5 roku(z lenistwa, bo mogłam to wcześniej załatwić). Wysadzałam go w nocy. Najpierw czatowałam przez około dwa tygodnie i macałam pampersa w jakim czasie robi siusiu. To było około 1 w nocy.
Jak już wyczaiłam kwestię to było tak:Idziemy siusiu przed spaniem, zakładałam pieluchomajtki, nastawiałam budzik na 0.30 i sadzałam na śpiku na nocnik. Nocnik stał w pokoju przy łóżku, żeby go nie targać do łazienki.
Mniej więcej w dwa tygodnie pożegnaliśmy pieluchę. Na początku jednak na wszelki wypadek była folia pod kocem i prześcieradłem bo wpadki są nieuniknione.

krolcia to szybko wam sie udało;-)
a ja chciałam nastawić pranie a tu patrze proszku mi zabrakło!:crazy: a dopiero co umyłam włosy więc później wyjdziemy z małym do sklepu pranie nie ucieknie:-D

Aguska najciężej w nocy nauczyć wstawać i siku zrobić tym bardziej że ma ciężki sen :sorry2:
Asia tak, pampers tylko na noc :sorry2:

Witam, niemożliwe że druga hehe :-) M w pracy, Kubek śpi a mnie katar i gardło męczy, pół nocy nie spałam masakra jakaś :sorry2:dobrze że mam leki to oby do soboty się wykurować :tak: pogoda okropna, przymrozek był a ciemno jak nie wiem, może śnieg z tych chmur spadnie ;-)
Ja Kamilkowi też pampersa zakładam na noc ale teraz już nie sika tak jak wcześniej :-)

Witam i ja z kawką śniega pełno słoneczko świeci to pewnie stopnieje :tak:

No jakoś tak zgrabnie poszło:tak:. Ja myślę, ze to był jego czas. W dzień tak samo zajarzył w dwa dni o co chodzi. Jejku jaka byłam z niego dumna. Miał wtedy niespełna 2 lata. Wcześniejsze próby kończyły się niepowodzeniem.

Mam nadzieję, że Daniel równie szybko załapie o co chodzi. Chociaż on będzie młodszy, bo pierwsze próby mam zamiar robić latem jak będzie na tyle ciepło, żeby mógł po domu w majteczkach biegać.

reklama
Do góry