reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam wieczorkowo dzieciaczki spią mężuś bedzie gdzieś za 30 minut wdomu a ja już zasypiam na siedząco a czemu krolcia oglądając porodówke się popłakałąś
a ja już wziełąm tabletki nasenne bo mam je brać 30 minut przed snem

Ostatnia edycja:
reklama
As u Ciebie jak zawsze pełno ludzi będzie :-D to ja też się wbijam hehe :-D a za rok o jedną osóbkę będzie więcej ;-)

Witam, spać mi się dzisiaj chce jak nie wiem :confused2: rano poszłam do lekarza z Kubą, bo za bardzo znowu kaszle ale pediatra będzie dopiero o 14,00 więc idziemy po południu :tak: chyba w grudniu go nie puszczę do przedszkola bo był w poniedziałek i znowu kaszel i katar no masakra, wolę żeby na święta był zdrowy :tak: ale kupiłam mu dzisiaj tran i mam nadzieję że to zadziała na niego :tak: rosołek już prawie gotowy jeszcze tylko makaron ugotować i ryż do warzyw i wolne ;-) muszę się wziąć za robienie ciastek na święta, ale znając dwóch facetów w domu długo nie wytrzymają :-) w sobotę sobie robimy przemeblowanie żeby było więcej miejsca w pokoju i oby się udało :tak:

Jasne wbijaj się kilka osób więcej różnicy nie robi :-D:-D:-D
Tran jest dobry ,ale nie wszystkie dzieci chcą go pić .:no:
My juz po spacerku:tak:bardzo dzis u nas ciepło, nawet rekawiczki nie były potrzebne....
Olo padł dopiero co.... pranie sie pierze a ja sie zaraz zabieram za prasowanie ciuszków malucha czyli sama przyjemność:tak:

As widze ze u ciecie tak samo duzo ludzi na wigilie jak u nas.... a jak radzisz sobie z gotowaniem? bo to sporo tego trzeba nagotować. My sie dzielimy zawsze i kazda rodzina przygotowuje dwie lub jedna potrawe:tak: a jak tam sie czujesz? Brzuszek nie dokucza?
Lena jak zdrówko dziś?
aguska miłego spaceru:) ja zamiatam i myje podłogi jak Olo spi inaczej sie nie da.... a jak musze zrobic cos pilnie i smyk bardzo przeszkadza to go do kojca myk i sporo zabawek daje :)
U nas też było bardzo ciepło.
W tym roku wyjątkowo był zjazd rodzinny w niedzielę .
Specjalnie wszyscy goście wigilijni przyjechali by ustalić menu i kto co robi.;-):tak::-D:-D
Mamy już wszystko obgadane i jak chcesz to Ci napiszę menu wigilijne .
Trochę tego jest :-D:-D:-D
U nas każdej rodzinie po 3 potrawy przypadło ;-):-):-)
Z brzuchem jest o tyle lepiej ,że ustąpiły skurcze ,już nie biorę nawet nospy ,ale muszę dużo leżeć .
Jak tylko pochodzę ,to skurcze i twardnienia zaraz wracają i nospa w ruch...:sorry:

aguska no tak Bartuś starszy jest to i cwańszy.... hehe.... to jak pada deszcz to mały miś wogóle nie śpi? i nie marudzi? Co do buntu to mi sie przypomniało ze jak Olo miał gdzierś koło roczku to była masakra!!! Ciagle coś wymuszał napadami płaczu złosci i tym podobnymi.... ale przeszło... mam nadzieje ze buntu dwulatka nie bedzie... hehe....
Oj będzie ,będzie .
To naturalna kolej rzeczy .
Dziecko sprawdza na ile rodzice pozwolą ,buduje sobie grunt i strefę bezpieczeństwa ;-):-D:-D:-D

Różyczka całkowicie mowę mi odebrało masakra:(

Raz tak miałam, że mi mowę odjęło. Pół dnia płukania i mogłam znowu nawyzywać chłopa he he:tak::-D
Płucz wodą z solą .
Na 1 szklankę łyżka stołowa ,wodą z wodą utlenioną -to działa natychmiast .
Też dość konkretny roztwór 1/4 i mija szybko ,lub wodą z dentoseptem ,on odkaża całą jamę ustną .
Do tego Tantum Verde lub septolux ,ale niekoniecznie.;-)

Ja dopiero teraz się dobiłam do kompa
u nas dziś święto.
A u mnie wreszcie dziś weselej :tak::tak:
Po prawie 27 tygodniach pobytu w szpitalu wypuścili dziś teściową do domu :tak::tak::tak::-):-):-)
Nasza radość jest ogromna :-D:-D:-D:-D:-D
Wszyscy jesteśmy w komplecie :tak::tak::tak:

witam z kawka
krolcia ja też oglądałam porodówke i jak ona oddawała te bliźniaki to nie mogłam i łezka sie zakeciła
as fajnie że terściową wypuścili czyli święta spędzi z wami;-)
Beata ja swojemu też podaje tran smakowy i mój na początku tylko wypluwał a teraz już sie przyzwyczaił:tak:
a ja może dziś na miasto pójde z koleżanka

Witam się i ja:)
Dziś pospaliśmy do 8 wow:tak: zadko sie to zdarza!

Czemu to moje dzziecko jest takie szkudne.... nie wyrabiam już.... tylko go z oka spuszcze i cos zbroi. Własnie was czytałam a Olo urwał w kuchni szyflade z rzeczamie do pieczenia:( super.... musze isc to posprzatac! Jakas melisa by sie przydała albo neospazmina.... Jestem oaza spokoju.... hmmmm.....

Pózniej popisze jak Olo pójdzie spac bo tak to nie da rady....
Zaraz mykamy na spacerek:) u nas pogoda pikna dzis!

Ostatnia edycja:
witam ja też już kawke pije dziewczynki się bawią :tak:a mi się pralka zepsóła tz pasek się urwał już któryś raz z żedu ostatnio jak pamiętam urwał się w pazdzierniku tylko najgorsze ze pasek bedzie dopiero we wtorek:no:
rózyczk@ wiem jak to jest moje też takie są potrafią wszystko zniszczyć ostatnio zniszczyły dolne łóżko od łóżka piętrowego więc spały na jedny we dwie a wczoraj zniszczyły dolne rozłożyły na elementy i dziś w nocy spały na podłodze na materacu mąż ma dzisiaj kupić jakieś wielkie śruby żeby je skręcić:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
As to ja się wbijam :-D to super że teściową wypuścili i oby więcej tam nie wróciła :tak: Kuba pije na szczęście tran :tak:
Krolcia mi też się nie chce ostatnio wstawać rano, ale mi do tego dochodzi że się w nocy budzę i nie mogę potem zasnąć dopiero nad ranem mi się udaje :sorry2: i to takie spanie do d*** :dry:

Witam, u mnie piękne słoneczko świeci :-) zaraz pranie wyrzucę na balkon żeby jeszcze przeschło :tak: obiadek mam w połowie ze wczoraj, tylko muszę kurczaka upiec i frytki zrobić :tak: Kuba się bawi i ogląda bajkę i ooo czkawka znowu hehe :-D trzeba się wziąć za odkurzanie bo pełno ciastek na mieszkaniu ;-) dzisiaj trzeba skoczyć chyba na lekkie zakupy i na pocztę :tak:mam tylko nadzieję że M dostanie jeszcze przed świętami jakieś pieniądze bo jak nie to będzie bardzo krucho :dry:

Do góry