reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Znów do Was zaglądam. Myślałam, że nie znajdę czasu jednak wszystko już porobiłam, a czas jak na złość leci mi wolno. Teściowie wracają dziś z długiego weekendu który sobie zrobili więc mały znów będzie "małym diabełkiem" :hmm:. Nie pozostaje mi nic innego jak być cierpliwą i myśleć "już niedługo" ;-). Przez tą pogodę pobolewa mnie głowa, myśl o kolejnej kawie odrzucam, bo będę później chodziła nabuzowana kofeiną :dry:. Wtedy jak mi coś tłukło w pokoju, to mój Kuba wyciągał szczebelki z łóżeczka :baffled:. Teraz ma nową zabawę siedząc w łóżeczku :laugh2:.
Aguska, lista potrzebnych rzeczy jest dłuuugaśna ale od czego jest parapetówa :-D. Każdy coś tam przyniesie i mam nadzieję, że lista w ten sposób się choć troszkę skróci ;-).
As, w szoku jestem że zabrakło biletów na mecz. Pokazywali w tv przepełnione trybuny, cel szczytny więc nie ma się co dziwić :tak:. Sama poszła bym popatrzeć :-D. Mam nadzieję, że wzroku sobie nie popsujesz przez wyszywanie, bo było nie było męczy to oczy. Swoją drogą trzeba mieć duuuuuuuuuuuuuuuuużo cierpliwości do takiech rzeczy :tak:. Gratulację dla Kubusia! :tak:. Jego samo zaparcia, dyscypliny i wytrwałości :-). Fajnie, że tak ładnie wychodzi mu kolorowanie. Przy Twojej pomocy robi coraz większe postępy. Duże gratulacje dla Waszej dwójki :tak: :-). Docztyałam też o Abrze. Biedna psinka, najgorsze jest to, że człowiek nie może pomóc jak się zwierzę męczy.
Asienka, udanego spacerku :tak:. Co do pieska to nie wiem czy znalazł dom ale mam taką nadzieję.

reklama
As gratki dla Syna, piękne rysunki, a jak wiadomo trening czyni mistrza :-)
Mały pospał 2h, zjadł trochę jogurtu i chyba będziemy się zbierać do sklepu na rowerku :-) właśnie poszła kupa do nocnika, więc teraz możemy się spokojnie wybrać na rowerek :-)

Hej:]

fanta my też myślimy o psiaku, ale moi rodzice nie są zdecydowani, mieliśmy juz kiedys psa, ale mama się nim zajmowała bo my mielimy na mało lat i nie bylismy jeszcze tak obowiazkowi. Moze powiemy komus zeby kupił Wojtkowi na roczek;] Będzie tak podchwytliwie:) A jak juz bedzie pies to dziadkowie nie wyrzucą przecież:D

aguska
u nas gril wczoraj skromniejszy bo taki spontaniczny, zapytałam mamy czy ma jakies kiełbaski w zamrazalce, miała kilka, ja tez, sałate lodową miałam, ogórki pomidory, to jakas sałatka wyszła, ciasto tez miałam i cos tam sie nazbierało na grila, siedzielismy do 22. Jak na spontanicznego grila to nawet sie najedlismy:)

as, ekstra pokolorowane, jak od linijki, nie wyjechane ani troche. Nie dosc ze ręka dobra to jeszcze cierpliwosc ma, inne dzieci zaczynają ładne a potem im się nudzi i lecą byle jak. Szacun:]

Mojemu kuzynkowi urodził sie dzisiaj synek, kolejny w rodzinie:] A teraz na topie u nas w rodzinie jest wymyslanie imienia dla córki mojego brata, która urodzi się w listopadzie. Nasówamy mojemu bratu imiona, ale nie narzucamy, on sam ma wybrac, tylko ze (jak twierdzi) nie ma czasu myslec to my mu szykujemy liste a on cos wybierze:D

Gimpelka, ja sobie zarzyczyłam psa na urodziny :-D i teraz T się śmieje, że jak każdy mi przyniesie zwierzaka, to będę miała zoo w domu. Na szczęście urodziny mam dopiero za rok i już będziemy na swoim, wiec zwierzątko mile widziane :tak:. Pomysł jak najbardziej chwytliwy :tak:, bp jak Wojtuś dostanie pieska, to wiadomo, że dziadkowie już nie będą mieli nic do powiedzenia :-). Gratki zostania ciocią :tak:. Niby chłopców miało się mniej rodzić, a tu proszę do okoła sami mężczyźni :-). Brata masz cffanego :-D.
Agulek, udanego wypadu na zakupy :tak:. Ja czekam aż mi mały zaśnie, to się za niewdzięczne prasowanie wezmę.

hejka dziewcvzyny wpadam na chwilke powiedzieć że mój syn znowu nie śpi!!!!!!!!!!!!
zrezygnował z drzemki w ciągu dnia tylko leży około godzinki w łóżeczku najpierw sie miazia a później żąda bajek.
zaraz zjemy obiadek i ruszamy na plac zabaw
miłego dnia kochane
as zdolny twój synuś;-)

hejka my po spacerku Bartuś dał popis na placu zabaw ale ja dzielnie stawiłam czoła jego furii.tylko jedna baba sie na mnie patrzyła jakbym dziecku krzywde robiła ale wisiało mi to
.moje dziecko nie chciało iść kiedy bya pora powrotu do domku. po 15 minutach namowy przekonań usłyszałam tylko pisk i nerwy synka.więc wzięłam go wbrew jego woli kawałek a on zaczął ryczeć drzeć sie na cały plac po czym położył sie na ziemie a ja stałam obok niego i tylko powiedziałam:Bartuś jak ci przejdzie daj znać.minęło kilka sekund a Bartek zaryczany podniósł sie i wtedy ja go wzięłam odeszłam kilka kroków i tyle było jego płaczu.więc sposób jakiś na niego mam.tylko ta baba spojrzała sie na mnie tak jakbym specjalnie doprowadziła moje dziecko do płaczu nawet coś tam powiedziała ale nie usłyszałam bo moim obiektem był Bartek.
ach ten bunt...

fanta chłopaków coraz mnie? Uf u mnie to jest brak dziewczyn, pisałam chyba juz kiedys o tym. U nas na pokolenie rodzi sie jedna dziewczyna. Z pokolenia mojego taty sami wujkowie tylko jedna ciocia, z mojego pokolenia sami kuzyni i bracie tylko ja jedna a z pokolenia mojego Otka to jest juz trzech chłopakow i w końcu dzewczynka u mojego brata bedzie. Smiejemy sie ze u nas juz córki nie bedzie bo limit wyczerpany:] Ale teraz tyle tych sposobów na obliczenia płci. My stosowalismy dwa na raz zeby na chłopaka trafić i się udało:]

aguska fajnie ze nie szaprałas sie z synkiem, tylko wzięłaś go na sposób, tak jest najlepiej, tak było chyba w programach SuperNiani nie? A baba niech się patrzy, Twoje dziecko wiec stosujesz swoje metody, a jak mu sie krzywda nie dzieje to babki nie moge niczego Ci zazucic:] Chociaz taka jedna z druga pewnie by zaraz lodami przekupywały:)

gimpelka u nas pełno dziewczyn!!!!!!!!!!!a Bartuś jeden orzeszek:-D
co do sposobu to jakoś sobie na razie z nim daje radę i nie obchodzą mnie inne baby wolę być stanowcza żeby mały z czasem sie nauczył dobrych zachowań choć długa droga przede mna.nie martw sie u Ciebie za rok będzie podobnie:-D;-);-);-):-D

Witajcie!
My juz po spacerku. Maly latal po placy zabaw jak sprytna malpa, a ja bidna nie moglam nadazyc za moim syneczkiem.:-D
fanta - jak tam prasowanko? :p niezly majsterkowicz z Twojego synusia!:-D
gimpelka - gratki dla ciotuni! Jakie macie propozycje imienia dla synka kuzyna?:-)
aguska - Ksawcia, jak mu sie cos nie podoba identycznie sie zachowuje! Maly wiele razy kladl sie na chodnik i tak sobie lezal. Jak mowilam, ze juz ide to on odpowiedzial pa pa i mi kiwal!:laugh2:

reklama
Do góry