reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

beata super mieszkanko
ja się przeprowadzam za 3 tyg to też wam cyknę fotki naszej chatki:-)
100 lat dla Synka
gimpelka gratuluję przebytej pielgrzymki:tak:
super zdjecie
aguska mysle ze w tym wieku kazde dziecko zainteresowana sprzataniem i odkurzaniem:-)
moja mała ciągle myje wszytsko chusteczkami nawilżonymi:-p a odkurzacze ma 2 jeden z zestawu
o takiego:My Cleaning Trolley With Vacuum Cleaner – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
i też ciągle albo zmiana albo mopuje albo chodzi i odkurza:-p hihih
justa wow.. pewnie mieliście frajdę.. super fotki :-)
fanta super ta cała laguna.. szkoda że u nas to sam badziew z tymi basenami:sorry2:
asienka pl jakie fajne zdjęcie.. :-D
krolcia slicznego masz pieska :-)
as śliczne te obrazki :-)
co do insuliny trzeba trzymać dietę , nie jeść tłustych potraw , ani słodyczy
as lekarze mogli niekazać trzymać diety żeby sprawdzić wyniki jaki rodzaj insuliny podać co do wyników ale nie jestem pewna
fanta 100 lat kochana :*:*:*
moja mała mówi jak najeta.. część słów po swojemu ale ładnie jujż mówi zdaniami albo półzdaniami ;-) ale zawsze idzie ja zrozumiec , a nowe słowa chłonie jak gąbka:-p
ale znam własnie 3,5 letniego chłopca co mówi po swojemu do tego mało i nikt go nie rozumie a rodzice nic z tym nie robią:sorry2:

reklama
as, krolcia, asienka Wojtus siedzi juz od bardzo dawna, pełza do tyłu po pokoju od około miesiąca, bez problemu z siadu umie klęknąć. Ogólnie to jest bardzo ruchliwy. Tylko z tym raczkowaniem jets problem. Widze, ze to z powodu stópki, bo jak z siadu obraca sie na brzuch to jedna stopa zawsze mu się podwija, a jak uda mi się ją wyjąć to jest raczej wyszarpnięcie, a jak juz wyszarpnie to z siłą leci na brzuch:) Ale nie martwię się.

Dobra, a teraz lece spać, bo strasznie jestem dzisiaj śpiaca;/
Dobrej nocy:)

gimpelka nie masz sie czym martwić.. moja starsza córa najpierw chodziła a dopiero późnije raczkowala sobie tak do zabawy bo chodzenie - to początkowe ale już bez trzymania , samodzielnie zajmowało jej więcej czasu ;-)
więc wzięła się na sposób i jk miała blisko to szła a jak miała daleko to zaczęła soboe raczkować
i tak samo jej się nóżka podwijała :-p

edit tak wogóle to As gratuluje awansu na moda..
a czemu medeuska już nie jest??

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Witam się niedzielnie :tak:.
Wpadłam na chwilkę pokazać się że żyję :-D. Pogoda u nas prześliczna więc zaraz zbieramy się naszą trójeczką na piknik no ewentualnie jakieś ognisko :tak: :-). Miłego, spokojnego i udanego dnia!

Witajcie niedzielnie! :-)
My rowniez mamy dzisiaj plany. Jedziemy popoludniu do znajomych, a pozniej oczywiscie trza zaliczyc plac zabaw.:-)
Udanej niedzieli zycze!:-)
Do juterka!!!;-)

Plan wykonany:tak:. Co sobie założyłam jest zrobione:happy:.

Gimpelka mój też ciężki i jeszcze nie raczkuje:no:. Buja się na czterech póki co. Za to pełza na całego. Zasuwa po chałupie jak foczka.
Mi lekarz mówił, że ze względu na jego masę jego rozwój motoryczny może być(aczkolwiek nie musi) nieco wolniejszy niż przy zgrabniejszym dziecku:tak:.
Ważne ,że pełza lada moment będzie podpór i raczkowanie. :tak::-):-)

Witajcie sobotnio babeczki!:-)
gimpelka - nie wszystkie dzieci raczkuja. Ksawcio raczkowal, ale kolezanki coreczka nie.
aguska - jak tam zakupki? Moj gada zazwyczaj duzo, lubi gadac. To po mamusi!!!:-D:-D:-D zna slowa mama, tata, aaammmm(picie, jedzenie),kaka(pies nazywa sie Truskawka) i kam czyli tam no i chyba wsio. Nie pamietam reszty.

Dzisiaj Ksawcio zaliczyl pierwsza przejazdze na swoim foteliku rowerowym. Balam sie, ze nie zaakceptuje fotela, bo bal sie jego, gdy stal w pokoju, ale jak tylko wsiadl dumnie glowe wyprostowal i jechal w sina dal z tatusiem.:-)
Kochana zgadzam się ,że nie wszystkie dzieci raczkują ,ale raczkowanie to jedna z podstawowych funkcji ,która rzutuje na prawidłowy rozwój w przyszłości dziecka i dotyczy całego jego życia.:tak:
Jeśli chce się pomóc dziecku by potem miało łatwiej to zachęcam właśnie do nauki raczkowania.:tak:;-):-):-)
Zanim mój mały załapał o co kaman to sama raczkowałam po podłodze obok niego ponad 2 tygodnie :-D:-D:-D:-D ale się udało :tak::tak::-):-)

Brawa dla rowerowego turysty. :-):-)

as, krolcia, asienka Wojtus siedzi juz od bardzo dawna, pełza do tyłu po pokoju od około miesiąca, bez problemu z siadu umie klęknąć. Ogólnie to jest bardzo ruchliwy. Tylko z tym raczkowaniem jets problem. Widze, ze to z powodu stópki, bo jak z siadu obraca sie na brzuch to jedna stopa zawsze mu się podwija, a jak uda mi się ją wyjąć to jest raczej wyszarpnięcie, a jak juz wyszarpnie to z siłą leci na brzuch:) Ale nie martwię się.

Dobra, a teraz lece spać, bo strasznie jestem dzisiaj śpiaca;/
Dobrej nocy:)
Bardzo dobrze ,że pełza.Wiesz takie podwijanie nóżki to może być nawet pozostałość jeszcze z czasów życia płodowego (ale nie musi) po prostu miał tą nóżkę podwiniętą i teraz ma taką tendencję.
Na razie bym też zostawiła w świętym spokoju ,ale bym obserwowała,bo jeśli mu to przeszkadza to można tapować tę nóżkę i samo najdzie od tapowania.;-):-):-)

gimpelka nie masz sie czym martwić.. moja starsza córa najpierw chodziła a dopiero późnije raczkowala sobie tak do zabawy bo chodzenie - to początkowe ale już bez trzymania , samodzielnie zajmowało jej więcej czasu ;-)
więc wzięła się na sposób i jk miała blisko to szła a jak miała daleko to zaczęła soboe raczkować
i tak samo jej się nóżka podwijała :-p

edit tak wogóle to As gratuluje awansu na moda..
a czemu medeuska już nie jest??

Moja mała też tak właśnie robiła i dlatego wszędzie biegiem było zamiast rozważnie :-D:-D:-D:-D
Dzięki .Medea nie dawała rady z czasem.
Praktycznie sporadycznie do nas zagląda.:sorry::sorry:

Witam się niedzielnie.;-)

Niedawno wstałam :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Ale kładłam się po 5 rano :sorry::sorry::sorry:
Siedziałam nad obrazem i właśnie udało mi się zrobić już połowę obrazu.:tak::tak:
teraz zawitałam na BB ,a za chwilkę idę do wanny,potem spacer z psem i jakiś obiad trzeba zrobić.
Dalej planów brak...:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam niedzielnie,
wczoraj byliśmy na grillu u znajomych. Dziś ok 17 przyjadą znajomi na kawkę. Zaraz będziemy jeść drugie danie i potem spacerek lub rowerki :-)
As gratki za awans :-)
gimpelka jeśli chodzi o ząbki, to mó Marcin też miał najpierw górne dwójki, a potem jedynki :-)
Miłego dnia Mamuśki!

witam sie i ja w ten piękny niedzielny dzień my dziś grillujemy:-)
oczywiście Bartek dziś znowu nie miał popołudniowej drzemki i znowu mi padnie około 19.
miłego dnia kochane

reklama
Witam, ja tylko na moment :tak: do jutra siedzę u mamy, bo nam dopiero jutro prąd podłączą :tak: w mieszkaniu już mam wszystko poukładane więc jutro tylko z lekka posprzątać i gotowe :-) będę musiała teścia zaciągnąć żeby z wiertarką przyjechał i mi karnisze i żyrandole przymocował :-) niestety nadal tam będę bez neta i nie wiem kiedy będę mieć :sorry: muszę się dowiedzieć z czego tam udostępniają :tak: uciekam Kubie dać jeść i sobie kolację zrobić :-)

Do góry