reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się!
Podczytałam już Wasze posty więc jestem na bierząco :tak:. Dołączam do tych co nie spały dziś w nocy przez swoje maluchy. Nie wiem dlaczego ale nocke miałam dziś okropną :eek:. Mały mi jęczał, marudził, popłakiwał, stękał i się kręcił. Przysnełam ok 3, a o 4 T mnie obudził, że teraz on się małym zajmie, a ja mam troszkę pospać. Chłop mi się tak rozgadał, że dopiero po pół godzinie znów się położyłam spać. Na dobrą sprawę wstałam po 6 uszykować mu amu do pracy i mały też się obudził :dry:. Tak mi zleciała dzisiejsza nocka. Nie mam pomysłu co mu jest, dziś chodzi marudny i płaczliwy <chyba przez nie wyspanie>, puki co ratuję się kawą i tym, że mam co robić, więc puki co nie ma spania. Pogoda od rana zapowiadała się ładna i nawet słoneczko sobie świeci jak by nigdy nic :confused: troszkę to podejrzane ale mam nadzieję, że ta ładna pogoda się utrzyma przez cały dzień, bo mam ochotę na jakiś wypad do lasu odetchnąć :tak:.
Karolcia, oby ząbki szybko Danielowy wyszły :tak:. 3mam kciukasy za kolejną przespaną nockę.
Asienka, dzielnie się spisałam i wszytko poprasowałam ale co z tego jak teściowie wrócili z weekendowego wypadu i pralkę muszę wstawić. Więc znów się nazbiera :eek:.
Aguska, widzę, że i u Was nocka zaczynała się pełna wrażen ale dobrze, że w końcu mały usnoł. Wklejam artykuł dla Ciebie do poczytania :tak: http://dzieci.pl/chgid,13629786,title,Histeria-wymuszanie-i-placz-co-robic,fototemat_dzieci.html ja go właśnie skończyłam czytać ;-).
Gimpelka, ja też miałam pomysł, że jak mi się córa urodzi, to będzie Julia miała na imię :-), na ale jest syn :tak:. Znów u mnie w rodzinie to same baby jest nas 3 i jeden brat, u mojego ojca to samo on jeden i 3 baby, jak chcesz możemy się zamienić :-D;-). Bezbolesnego ząbkowania życzę :tak:.
To by było chyba na tyle. Lecę sobie jakąś kanapkę zrobić, bo z głodu zaraz padnę :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Fanta dzięki wiele już czytałam o buncie i staram sie korzystać z tych informacji zobaczymy jak mi to w praktyce wyjdzie:-D mam nadzieje że dobrze.

my byliśmy an malutkim spacerku do sklepu po chlebek;-)
mały teraz sie bawi troche klockami troche jeździkiem zaraz ide mu coś zbudować.
dziś bawił sie spinaczami do bielizny i słuchajcie wkładał je do wiaderka mamy różne kolory i ja zaczęłam same żółte wkładać i mu mówiłam że tylko żółte po chwili wzięłam 2 spinacze jeden niebieski drugi żółty i powiedziałam który to żółty i on prawidłowy pokazał:-) później zrobiłam tak tylko z czerwonym i żółtym i znowu sie zapytałam który to żółty i znowu poprawnie pokazał:-)

Witajcie!:-)
Maly drzemie, a ja tradycyjnie kawusie popijam. Obiadek zrobiony. Dzis serwuje mielone. Pranko pierwsze juz wisi, drugie zaraz powiesze. Trzecie i czwarte w planach. Popoludniu musze isc do krawcowej obciac dwie pary spodenek. Przy moim slusznym wzroscie to juz taka tradycja.:-D
krolcia, gimpelka - zycze bezbelesnego zabkowania waszym pociechom!!!;-)
fanta - udanego spacerku po lesie!

No i mój synuś znowu nie chce spać czyli już sie raczej przestawił może z czasem mu to przejdzie teraz odpoczywa w łóźeczku
ja już mam ugotowany rosołek
pranie wisi posprzątałam sobie w kuchni i myślę że czas na druga kawusie bo jak małego nakarmie to sie przejdziemy na spacer:-)

aguska no to super synek odróznia kolory i umie segregować. Mozesz wyciąć mu kółko z żółtego papieru, namaluj uśmiech i pocwiczcie przypinanie promyków do słonka czyli klamerki właśnie, jak umie juz wybrac żółte to niech je teraz wykorzysta:) Chociaż moze jeszcze nie umiec trzymac klamerek nie? No i zalezy jakie masz czy mocne czy słabe.
A my obiadek mamy od wczorajszej kolacji, tak ze dzisiaj mam dzien lenia:) Wojtek właśnie obgryza marchewkę, a ja sobie oglądam Pierwszą Miłość:)

Witam poniedziałkowo,
Marcin śpi już godzinkę, ja ogarnęłam podłogi ;-) teraz jem śniadanie:-DMarcin daje mi popalić w nocy...niedługo będę wyglądała jak wampir;-)dziś płakał, wstawał itd jak Mu zerknęłam do buzi, to tak jakoś mi błysnęło, że chyba wyszły Mu górne czwórki, a trójek nie ma:szok:i chyba dolne dwójki atakują:tak:jak da mi zajrzeć do dziubka, to się dokładnie zobaczę co tam rośnie. Poza tym weekend raczej udany. Wczoraj znajomi byli na kawce. W sumie ok 2h ale było miło:-D
krolcia gratk za siadanie Małego :-)
Beata fajnie, że masz już mieszkanko, czekamy na Ciebie.
As obrazek śliczny, podziwiam Cię za cierpliwość:tak:
Miłego dnia Kobietki!
bo zawsze 4 wychodza wcześniej od 3 ;-)
tu masz schemat oczywiście +- bo np moja Vi miała jedynki dolne jak kończyła 4 msc a górne jak miała równe 6 msc i pewnie u kazdego dziecka się to nieco różni jedne wychodzą szybciej inne wolniej;-)
Kolejność wyrastania zębów mlecznych - Artykuł wiki

reklama
gimpelka fajny pomysł z tym słoneczkiem:-) tylko on jeszcze nie potrafi sie na długo skupić ale spróbujemy i raczej to ja będę przypinać klamerki bo mały jeszcze tej sztuki nie osiagnął;-)stopniowo będę wprowadzać mu kolejne kolory zobaczymy może szybko załapie;-)

My po spacerku jestem wykończona a Bartek na placu zabaw zabierał innym dzieciom zabawki ale swój samochodzik też dał innemu dziecku.nie umie sie dzielić i nawet od niego tego nie wymagam bo to jeszcze sporo przed nami ale na szczęścioe nie wyrywa nie bije nie odpycha innych dzieci tylko tak delikatnie dyskretnie zabiera:-D oczywiście kiedy była pora powrotu była scena ale taka znośna długo nie płakał dzisiaj lżej przyjął fakt że już czas do domu.przeciągnęłam go jeszcze w drodze powrotnej przez polanke więc dziś pewnie znowu padnie przed 19:-)
agulek to pewnie przez zęby ale jak będzie ci tak gorączkował to może wybierz sie z nim do lekarza może ma jakiś stan zapalny przy zębach czasem sie tak zdarza

Ostatnia edycja:
Do góry