reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As właśnie szkola za darmo tylko ciekawe jaka to szkoła:eek:fajnie że mały zadowolony z pierwszego dnia to najważniejsze;-)
Gimpelka super że wreszcie sie wyspałaś na pewno będzie sie już to zdarzać częściej;-)bartuś miał 11 msc jak zaczął zasypiać o 20 i spał do 6:-)
Krolcia to ja już szukam słomki:-D:-D:-D
asienka a co robisz z włoskami?farbujesz obcinasz?
Bartuś bawi sie klockami dziś sie zbuntował i nie spi:baffled: nic na siłe pewnie około 19 pojdzie spać szkoda tylko że marudny wtedy jest od 17 ale cóż skoro spać nie chce nic nie poradze.zaraz zje obiadek i pewnie tatuś przyjdzie
miłego dnia

reklama
Hej!
Wpadłam na chwilkę przywitać się :-). Przepraszam ale nie doczytam Waszych postów :zawstydzona/y:. Jakoś źle się dziś czuję i na dodatek dostałam @ z opóźnieniem, to może dla tego:eek:, a na dodatek ta pogoda. Be sprrr! Coś okropnego. Mały też daje mi do wiwatu no i nie chce spać :baffled:. Obiad już zrobiłam i czekam na męża. Dla poprawy humoru popijam dobrą herbatkę.
Miłego dnia dziewczyny! Jutro zajrzę, a dziś się żegnam żeby nie marudzić.

Dziś dzień pod hasłem WITAJ SZKOŁO !!! Witajcie szkolne opłaty :
I tak
Ubezpieczenie 36 zł
Rada rodziców 10 zł za miesiąc
wyprawka na plastykę 45 zł
wpłata do świetlicy na przybory szkolne 10 zł za miesiąc :eek::eek:
książka do religii 35 zł
książka do angielskiego 74
to tyle mamy zanieść na jutro :sorry::sorry::szok::szok::baffled::baffled::baffled:
Ja to ja dwoje dzieci mam,ale co mają powiedzieć na takie koszty rodzice mający po 4-5 dzieci w szkole ??
I niech ktoś mi powie,że edukacja jest za darmo :angry::angry:

Kubuś z pierwszego dnia jest bardzo zadowolony :tak:
Teraz pojechał do kolegi ,więc mam pozorny spokój ,bo psy szaleją ;-):-D:-D:-D
Tak , tak "WITAJ SZKOŁO, ŻEGNAJCIE PIENIĄDZE Z PORTFELI RODZICÓW ! "
Masakra. :baffled::baffled::baffled:
As u was na Radę rodziców co miesiąc zbierają? :eek:
U nas jest to kwota dobrowolna. :tak: Co łaska. :tak:

Religia 35 zł? A co ona, ze złota? :eek:
My mamy katechizmy do III kl "Jezusowa wspólnota serc" + ćwiczeniówka . :tak:Katechizm Julia odziedziczyła po Kacprze, za ćwiczeniówkę dałam ok. 10 zł. :tak:

Za angielski do III kl zapłaciłam - podr + ćw. " BUGS WORLD 3 " razem 62 zł.

Plus do tego komplet podręczników " Nowe już w szkole 3" 210 zł.:tak:

Tyle u Julki.:sorry:

Kacpra książki kosztowały mnie ok. 350 zł , z czego część kupiłam używaną, po niższej cenie. :tak:

Do tego plecaki, przybory szkolne, ubranie na w-f, ubrania do szkoły....:baffled::baffled::baffled::cool:

Dobrze , że Ł. zarobił troszke pieniążków na wyjeździe, bo ciężko by było w tym roku ze skompletowaniem wszystkiego.:sorry:

Hej!
Wpadłam na chwilkę przywitać się :-). Przepraszam ale nie doczytam Waszych postów :zawstydzona/y:. Jakoś źle się dziś czuję i na dodatek dostałam @ z opóźnieniem, to może dla tego:eek:, a na dodatek ta pogoda. Be sprrr! Coś okropnego. Mały też daje mi do wiwatu no i nie chce spać :baffled:. Obiad już zrobiłam i czekam na męża. Dla poprawy humoru popijam dobrą herbatkę.
Miłego dnia dziewczyny! Jutro zajrzę, a dziś się żegnam żeby nie marudzić.
Doskonale cię rozumiem.
Jestem przed i .... bez kija nie podchodź. :sorry:

Czasu na BB mam bardzo mało. Toteż przepraszam, że nie odpiszę każdej z mamusiek. Aczkolwiek jestem na bieżąco. :-)

We wtorek będę już bardziej czynna na forum. :tak:;-):-)

Pozdrawiam i miłego weekendu wam życzę. :-)

Witajcie!
My po zakupkach i lzejsi o kilka stowek. :eek:
Niezle te koszty nauki dzieciakow w szkole. Szczerze powiedziawszy tego boje sie w przyszlosci najbardziej!:baffled:
Dobranoc Kobitki :-)

witam z poranna kawka:-)
Bartuś ogląda bzyczka wczoraj jak już wspominałam nie spał w ogóle w dzień i zasną mi sam przed 19 słodziutki widok
zaraz muszę sie ubrać i iść do mięsnego bo coś na obiad trzeba sklecić:-p
pogoda w miare słoneczko jak narazie świeci:-) ale jest tylko 13 st:baffled:
Asienka fajnie że zakupy sie udały;-)
fanta jak sie dziś czujesz?lepiej?

I ja witam z kawką.;-)
Jak mi się nie chciało dzisiaj wstawać.
U nas też ładnie. Słonko daje ale chłodno jest. Po obiadku przelecimy się do sklepów trochę. jakieś małe zakupy muszę zrobić.

Witajcie,
dziś Marcin nie gorączkuje, jak na razie i mam nadzieję, że już bedzie ok. Ja jestem jakaś taka "wypluta". Zobaczyłam na skype, że dziś moja znajoma ma urodziny, więc zakupimy coś słodkiego i pójdziemy z Marcinem na kawkę ;-) tam jest o prawie rok starszy chłopak, więc się pobawią. Jutro jedziemy na grilla do znajomych. Tak szczerze, to myślałam, że odpocznę trochę w weekend :-( ale skoro zaprosili (dzwonił do mnie znajomy osobiście, choć M już wiedział) na zakończenie sezonu to trzeba jechać ;-) w sumie wyjście do ludzi dobrze mi zrobi. Tylko jest jeden drobiazg, bo będę w drodze powrotnej kierową, a tego nie lubię :-( dawno jeździłam, a w dodatku oni mają takie ciasne podwórko, z którego trzeba wycofać....echhh wiem, że marudzę ale dla kogoś kto nie lubi jeździć to normalne ;-) jeździłam, jak musiałam do pracy i wtedy jakoś się "rozjeździłam" ale to już prawie 3 lata temu.
Przepraszam, że tak egoistycznie ale Mały mi wchodzi z marudzeniem na kolana.
Miłego dnia!

my już po małym spacerku poszliśmy do sklepów kupiliśmy potrzebne na obiad produkty
teraz mały je chrupki ale zaraz mu wcisnę kanapke coś mało mi pije ostatnio:baffled:
u nas troche cieplej już sie zrobiło fajnie bo może na plac zabaw sie wybierzemy jak mały wstanie po drzemce oczywiście o ile zaśnie:baffled:
agulek wiesz każda z nas ma co jakiś czas chwile marudzenia:-D więc jak coś ci leży na sercu to tu jest idealne miejsce na wyżalenie;-) fajnie że mały nie gorączkuje ale i tak życzę mu dużo zdróweczka

Fanta sto lat kochana spełnienia marzeń pociechy z męża i synka oby wam wszystko bezproblemowo udało sie z mieszkankiem i przede wszystkim dużo miłości i radości :-)

Ostatnia edycja:
reklama
FANTA:)

Niech każdy Twój dzień pięknym
kolorem się mieni...
Zachwyca bogactwem barw,
różnorodnością odcieni...
Niech szarość i marazm
w życiu Twym nie gości...
Niech każdy poranek będzie
osobistą odą do radości...

ZYCZENIA URODZINOWE Z PIOSENKA - YouTube

Podpinam się pod życzenia :-):-)
Fanta wszystkiego najlepszego !!!!
witam się piątkowo.
Kuba bardzo chętnie poszedł do szkoły.
Dziś pierwszy dzień bez asystenta,więc jestem troszkę niespokojna o niego,ale jakoś dam radę.
Za godzinkę będzie w domu to zda mi relacje :-D:-D:-D:-D
Młoda też w szkole i jakoś tak pusto w domu bez tych dwóch zarazków małych :-D:-D:-D:-D

Do góry