reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dla Naszego Roczniaka:
Idzie misio... Idzie słonik...
Idzie lalka... No i konik...
Wszyscy razem z balonami...
Z najlepszymi życzonkami...
Bo to dzień radosny wielce...
Masz już jeden roczek więcej...
STO LAT MARCINKU!!!;-)

reklama
Anulaaa - ja bym chyba zawalu dostala!:szok: najwazniejsze, ze wszystko OK. :-)
agulek - malinka - u Was praca wre od rana!;-)
Ja dzis mam mielone z wczoraj, ziemniaki juz obrane i sosik zrobiony.:-)Popoludniu wyjazd do Torunia na zakupki. U nas dzisiaj pochmurno i chlodni. Hm... gdzie te upaly? U Was...?

Hej.;-)
13_10_12.gif
Sto lat dla Marcinka!

Malinka pewnie przy dwójce ciężko faktycznie z wydatkami na szkołę ale jak przeliczyłam to i tak szkoła nas wyniesie taniej niż przedszkole teraz:tak:. Z dodatkowymi pierdołami(kilka rzeczy po 15-20 zł) to co miesiąc idzie 400zł na przedszkole:baffled:.

Chyba mnie coś bierze. Kicham:baffled:. Pewnie podłapałam od chłopaków.

Krolcia a na jaką misję mieli by go wysłać? Przecież już nikogo nie wysyłają :tak:
As a jaki ten rowerek? Daj jakieś zdjęcie :tak:

Witam, była burza, popadało i poszło :sorry2: a potem gorąco się zrobiło jak nie wiem :sorry2: byliśmy na mieście, kupiliśmy dvd sobie Kubie oczywiście auto :-) zdjęcia mieszkanie wrzucę jutro bo dzisiaj jakaś padnięta jestem przez tą pogodę :dry: a mieszkanie fajne, myślałam że jest mniejsze ale wiadomo jak na zdjęciach się patrzy :tak: spokojnej nocki życzę :-)
To rowerek "16 " więc dla nieco starszego dziecka to tak zwany średni model.
Dziś zrobię fotki to wkleję :tak::tak:

Wróciłam do domku :-):-)
a tyle miałam atrakcji dziś, że ........
Dzieci kąpały się w basenie a ja siedziałam naprzeciw nie wspomne o osach które od wczoraj spokoju nie dają :wściekła/y: no i jedna franca właśnie weszła dziś mojej Wikusi do buzi boszzzzz baby jak byście widziały tą akcje :wściekła/y::wściekła/y:trzęsłam dupą przez godzine jeszcze rzuciłam się na Wiki tak ze wyrąbałam do tego basenu fikołka i przewróciłam Wiki że się zaczęła topić i to ją uratowało że ta osa wyleciała razem z wodą :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nawet nie chce tego przypominać bo mnie aż do tej pory trzęsie
i po tej akcji stwierdziłam,że wracam do domu dziś bo siły mi opadły ani nie chce myśleć cop by było gdy by ją gdzieś w gardło użądliła :wściekła/y:
W piątek jedziemy z mała do Warszawy do lekarzy więc Niki i Amelka zostały u mamy..... i tu kolejny stres zgodzą się na przeszczep czy nie ....:-(
zaczynają się znowu stresujące dni ....

A co do burzy to u nas nic nie było cały dzień skwar taki a jaka duchota ..... ale na rowerach z chrześnicą byłam :-) tak na odstresowanie ;-)
współczuję takiej historii.
Dobrze,że tak się skończyło...

Witam laseczki czwartkowo :happy::happy:
Wstałam ale wcale nie wyspana :baffled:zrobiliśmy sobie wczoraj z Pietruszkowym wieczór z winkiem i nocnymi rozmowami poszłam spać po 3 a o 6.30 Toni był już na nogach skory do zabawy :dry::dry:
Agulek STO LAT DLA MARCINKA ZDRÓWKA SZCZĘŚCIA SPEŁNIENIA WSZYSTKICH DZIECIĘCYCH MARZEŃ :happy2::happy2::happy2:
As dzięki za info o tym znieczuleniu :tak::tak::tak: kochana jak teściowaile ją jeszcze w tym szpitalu będą trzymać?jak nastawienie Kuby na powrót do szkoły???
Krola fajne jest kupowanie wszystkiego do szkoły nie przeczę ..tylko kiedy masz 2 w szkole i nagle tak 1000 zł ucieka z portfela to mniej fajnie......dobrze że są markety ,przeceny,wyprzedaże i można wszystko stopniowo kupować ..bo ceny np podręczników są zaporowe:baffled::baffled:
Anulaa nie zazdroszczę przeżyć...boszzz przecież to mogła być tragedia nawet nie chcę myśleć :no::no::no: kochana dołączam się do pytania a jaki przeszczep czeka maleńką???
Justa ja już mam wszystko dla dzieci do szkoły gotowe łącznie z wyprasowanymi strojami galowymi na wiszakach :zawstydzona/y::zawstydzona/y: jak to mawia mój Pietruszka ja to bym sie do armii nadawała bo ja wszystko muszę miec na tip -top:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Beatko czekam na fotki mieszkania :tak::tak::tak::tak:
Ja mam fotelik na rower jeszcze po Julce w kolorze turkusowym taki jak As pokazywała i jestem mega zadowolona :tak::tak::tak::tak:jest boski i mega wygodny i wytrzymały:tak:tylko teraz roweru nie mam :-D:-D:-D:-D
Wczoraj skończyłam dzieci pokój na tip top z podmalowaniem gdzie niegdzie kończeniem dekorowania ścian i porządkami w szafach szafkach szafeczkach jest bosko...........aż do ich powrotu i nawrotu nieładu artystycznego :baffled::baffled::-D:-D:-D
Malinka teściowa nadal w szpitalu.
W poniedziałek minęło 6 tygodni jak tam jest...:baffled::baffled:
Mieli jej robić biopsję nerek,ale z racji otyłości teściowej stwierdzili,że nie sięgną igłą ,więc sensu to nie ma :baffled::baffled:
Wymyślili jeszcze kolonoskopię i wczoraj takie badanie zostało zrobione.Wyniki będą dzisiaj po południu.
Darek jest codziennie u niej ,a ja codziennie dzwonię ,bo bez sensu,żebym i ja tam bez przerwy siedziała.;-)
Ogólnie czuje się dobrze i wyniki minimalnie się poprawiają.:happy2:

Kuba nie chce słuchać o szkole :baffled::baffled::baffled:
Wszedł w schemat wakacyjny ,więc znów będzie ciężko go przestawić.
Tak naprawdę wchodzi na nowo do innego świata .Do świata dyscypliny,wymagań i konsekwencji za zachowanie ,więc jestem przygotowana na ucieczki ze szkoły,tłuczenie głową w ścianę w podłogę ,krzyki,bicie, piszczenie w celu przekrzyczenia dzwonka .Niestety mały ma taką nadwrażliwość ,że jak dzwoni dzwonek to go uszy i głowa boli i musi to zagłuszyć swoim piskiem :baffled::baffled::baffled::baffled:

A co nowego nas spotka to się zobaczy tzn: wyjdzie w praniu :baffled::baffled:.Znając Kubusia to pewnie pojawią się jakieś nowe zachowania niekoniecznie akceptowalne przez otoczenie ,więc znów będzie trzeba szukać rozwiązań na własną rękę.:tak::tak::baffled::baffled::baffled:
I tak w kółko do upadłego :-:)-:)-(

NAJSZCZERSZE ŻYCZENIA DLA NASZEGO ROCZNIAKA !!!!!!

A tak po za tym to:

Klaudia wczoraj naświetliła mi wizję swojej przyszłości i powiem szczerze,że jestem z niej dumna .Ona bardzo poważnie myśli o swojej przyszłości :szok::szok::szok::-D:-D:-D Przegadałyśmy wczoraj pół dnia i pół nocy .Wybrała wczoraj już liceum do którego będzie chciała się dostać i uświadomiła mi ,że chce zostać tłumaczem co najmniej 3 języków ,bo wtedy finansowo ma zapewnioną przyszłość i nie będzie musiała polegać na facecie .Będzie w stanie się sama utrzymać w każdej części świata ,bo z angielskim,niemieckim i hiszpańskim zawsze pracę znajdzie.:szok::szok::-D:-D:-D
Zapisała się na przygotowanie do matury międzynarodowej z angielskiego :rofl2::rofl2::rofl2: i przyznała się ,że od powrotu z pielgrzymki uczy się matmy,bo chce wygrać olimpiadę,żeby nie stresować się egzaminami do liceum.:szok::szok::-D:-D:-D

Kuba jak zwykle szaleje po całym domu.Mamy powrót do klocków LEGO,więc mam je na każdej możliwej półce porozstawiane na 2 piętrach.Wszędzie są bazy kosmiczne ,a Kubuś podbija kolejne planety wymyślonego układu słonecznego i drogi mlecznej. :-D:-D:-D:-D

Psy rozrabiają po całości i jest wesoło.:-D:-D:-D:-D

No i mój pojechał na zajecia z Wiki a ja gotuje obiad kurcze z jednym dzieckiem to jest raj :-):-) resztę dopiero w niedziele będe mieć ;-)
Aguska przeszczep kości z bioderek do wyrostka zębodołowego i reszte z tym związaną ..
Robimy to w Imidzie a teraz w prywatnej klinice dr Dutkiewicz ale pomimo tego że płacimy potrzebna jest nam zgoda chirurgów i ortodontów wiec jutro po nią jedziemy oby się udało...trzymcie kciuki
Aguś ka może przespałaś i nie wiesz jeszcze :-D;-)
Agulek STO LATEK DLA SOLENIZANTA :-)

Tak pisałam Wiki miała całkowity rozszczep wargi i podniebienia
Wyprałam dziś spacerówke po Amelce bo nawet nie mam pojedyńczego wózka a jednak cały dzień jutro i w sobote raczej by nie wychodziła ciekawe czy po praniu jeszcze będzie na chodzie na razie nie sprawdzałam bo mokra ;-)
chyba dziś sobie pojedziemy na ploteczki z jednym to raj to mogę jeździć :-)

Witam się i ja :tak:.
Wybaczcie ale nie poczytam za bardzo co tam u Was. Ostatnio jakoś piszecie w zawrotnym tępie :confused: i mam sporo do ogarnięcia i jakoś nie ogarniam tego :szok:.
Pogoda w Szczecinie się popsuła...szaro, buro, ponuro i na dodatek duszno :baffled:. Kuba kolejny dzień z rzędu nie chce mi spać po południu, a najlepsze jest to, że stwierdziłam, że wypiorę pokrowiec z jego spacerówki i nie wyjdziemy. Bo jak mi nie chce gadzina spać, to na spacer z nim idę i usypia. Humorek mam dziś już trochę lepszy, na szczęście :tak:. Mam znów stertę prasowania, mimo iż wczoraj prasowałam :-(, taka syzyfowa praca...
Agulek, Najlepsze życzenia dla forumowego roczniaka :tak:

Marcinku dziś wielki dzień Twojego święta i każdy o Tobie pamięta,
więc z okazji 1 urodzin składamy Ci moc życzeń:
mnóstwa prezentów i gości, przyjaźni wielkich i małych,
wielu przygód niebywałych i uśmiechu wesołego i wszystkiego, wszystkiego najlepszego!
:-)

Aguska, poprawy humorku życzę :tak:
Anulaaa, boże współczuję historii z osą. Najważniejsze, że szybko zareagowałaś i wszytsko dobrze się skończyło :tak:. Co do przeszczepu to trzymamy kciuki :-). Żeby się na niego zgodzili i żeby wszytko odbyło się już później bez komplikacji :tak:.
As, biedna Ty to się masz z Kubusiem. Dobrze, że jesteś taka dzielna, Kubusiowi nic tylko pozazdrościć takiej mamy ;-).
Karolcia, na zdrowie :-D.
Asienka PL, upały chyba już się skończyły...mam nadzieję, że wrzesień może będzie pogodny :tak:.
Malinka, widzę, że zaszalałaś, teraz cier ciało jak Ci się chciało :-D. Winko chociaż dobre było?
Beata, czekamy na fotki mieszkania :tak:.
To chyba wszytko na tej jednej stronie? Jak znajdę większą wolną chwilkę, to może podczytam.

reklama
My już po obiedzie wszyscy.
Damy odpocząć bębenkom i jak się pogoda utrzyma to wyjdziemy na spacer:tak:. Duuuszno dzisiaj.Uff.

Moje dziecko znowu pogryzione przez komarzyska:wściekła/y:, cała buzia w plamach! Chyba w akcie desperacji kupię ten odstraszacz do kontaktu i będę na noc włączać.

Do góry