reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ewunia zdrówka dla Was :tak:
Anulaa super że impreza się udała :-)

Witam. Pogoda fajna się robi więc po południu na spacerek się wybierzemy :tak: Kuba śpi, M też się położył a ja sobie siedzę :-) ziemniaczki obrane, mięso się rozmraża więc na razie wolne :tak: jakoś dzisiaj nic mi się nie chce :sorry:

anula jeśli kupa tak wyglada jednorazowo - z glutkami to może znaczyć że mała zjadła coś co jej nie odpowiadało.. nie świadczy to od razu ze coś jest nie tak
ale widze że u was więcej tyego się pojawiła więc dobrze że poszłaś to zbadać:tak:
gimpelka nie wiem ale może mieć tak ze ma słaby sen i się przebudza i jest niedospany dlatego ma więcej drzemek
nie pamietam jak moja Vi ale chyba miała 2 albo już tylko 1 drzemkę w tym wieku ...bo ona szybko się na jedną przestawiła dużo przed roczkiem ale nie pamiętam dokładnie ile
jak miała 2 to spała mi od 10 do 12 i późńije od 3 do 4.30 a jak później miała jedną (co ma do dziś ) to spała mi godzinkę do półtorej po 12
a spać chodziła normalnie o 19 i wstawała o 7-8 rano
ile twój mały śpi i w jakich godzinach i w jakich okolicznościach(sypialnia czy np w innym miejscu też)
lena super sa te klocki
u nas sie inaczej ta firma nazywa ale jestem z nich zadowolona:tak:
o ile to te same.. pasują do lego?? bo moje tak :-p
justa współczucia :-(
ja jak jestem w pl też kupuję w pepco.. nie dość że tanie ceny to jeszcze dobra jakość..
fakt trafiłam na 2 pary bodziaków co się porozciągały
no ale kupiłam ich z 20 :-p więc takie tam 2 to po mnie spłynęły..
bluzeczki i spodnie które pokupiłam są do tej pory w dobrym stanie i po Vi będzie je Emma nosiła i nie narzekam na pepco.. :-)

a my byliśmy ostatnio w cyrku..
oj jak ta moja córas się wyszalała..szczęsliwa.. patrzyła z takim zachwytem :-)
pierwszy raz była w cyrku..
jeździła na koniku i na wielbłądzie :-)
super było :-D

Vikamcia ale fajne atrakcje dla małej ja z bartkiem jeszcze nie bylam i pewnie w tym roku nie pójdziemy bo u nas raz na jakiś czas przyjeżdża a w sumie to ja nie bardzo lubię cyrk wole zoo;-)
my już po spacerku Bartuś troche się wyszalał mam plany na jutro żeby isć do lasu z samego rana ale nie wiem jak z pogoda liczę że będzie taka jak dziś.
pozdrawiam

Dzisiaj popoludniu rozlozylam malcowi jego basenik, a pozniej pojechalismy na plac zabaw. Już w drodze powrotnej wolal mniam mniaaaam, wiec dostal cieoplutka berlinke na kolacyjke i troche salatki warzywnej. Pycha!:-)

Ja to, jak chce zaoszczedzic na dziecku, to zawsze wychodze jak Zablocki na mydle.:-( Kolezanki czesto kupuja uzywane zabawki na necie, no i ja sie skusila. Kupilam 3, z czego jedna byla naprawde ok. Pianinko jest mega ciche i mozna przy nim spac. Sprawdzalam to na sobie, a slimak po nacisnieciu roznym przyciskow wygrawa zawsze ta sama melodyjke. Na szczescie kierownica do wozka byla ok.:-)

asienka dajesz małemu jeszcze mleko modyfikowane?
mój zaczął jeść go coraz mniej z tym że on ma alergie więc boje sie że będzie miał jakieś niedobory bo jest na bebilon pepti.

mały dopiero przed chwila zasnął więc mamy teraz czas tylko dla siebie:-)

aguska - tak daje, dwa razy dziennie pije. Rano po obudzeniu oraz kolo 23. Junior pepci pijal do 6 miesiaca zycia z powodu mega kolek. Pozniej powoli wprowadzalam jemu zwykle, na szczescie bez komplikacji.
My wczoraj ogladalismy sobie filmik, horror pt. "Nienarodzony". Wrrrr.....

spokojnej nocki wszystkim zyczę :)

Gimpelka teraz wieczorkiem wszyscy czujemy sie gorzej... ale mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej!!!

aguska ja też wolę zoo ale u nas w irlandii sa tylko 3 zoo i to kazde oddalone od nas o ponad 200km:sorry: więc jak jest jakaś atrakcja w mieście to od razu sie wybieramy :-)
ostatnio była 2 razy karuzela.. miesiąc temu i 2 tyg temu teraz cyrk..
a do zoo się możemy wybrac jak D będzie miał mniej pracy niż teraz bo teraz to nawet wolnego nie ma za dużo..:sorry:
gimpelka kochana w nocy to ładnie śpi w miarę.. budzić sie mozę przez ząbki..a w jakich porach spi w dzień??
asienka nienarodzony to super horror aż mi ciarki przeszły :-p
miałam go oglądać ju ż dawno ale byłam w ciązy z Viki i to na początku.. wiec muisiałam czekać całe 9 miesięcy żeby obejrzeć bo jakoś w ciązy nie chciałam brać się za horrory :-) a przynajmniej nie za takie ;-)

reklama
Witam z kawką :-) jak dobrze się wyspać :-)
Aguska moim jak nie rosła nóżka to nie a jak im śmigła to.... i teraz wszystkie buty kupuje na miesiąc i po miesiącu już małe
Vikamcia no właśnie nie było to jednorazowe poczekam jak nasza wróci z L4 i powiem że chce skierowania ba badania krwi i moczu b w sumie to jeszcze nie miały
Co do auchana to ja czesti chodzę bo tam są promocje jakieś zawsze tesco i carrefura też mam blisko więc przeglądam czasem gazetki

A my wczoraj pojechaliśmy na paprocany u nas takie jezioro z lacami zabaw i fontannami pod którymi dzieci się pluskają w końcu coś odnowili porządnie

Do góry