reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć dziewczyny! :-)

As, mądra babka jesteś ale nie obraź się. Nie wszystkie dzieci cierpią na jakieś tam choroby i zaburzenia zachowań. Jest to tylko pewien odsetek dzieci. Te o których piszemy są poprostu rozpieszczone,rodzice mało im poświęcają czasu albo chcą na siebie zwrócić uwagę. Wiec nie zawsze jest to choroba :sorry:.

ŹLe mnie zrozumiałaś.
Ja napisałam tylko,że do mojego też zwykle mówią rozpieszczony,niewychowany bachor itp...:wściekła/y::wściekła/y:
Albo tekst w stylu
"Jak Cię matka nie wychowała to ja Cię wychowam...."i szarpią mi małego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Czasami jest mi przykro z tego powodu ,bo to nie moja wina ,że Kuba jest taki jaki jest i również nie jest to jego wina ,bo on tego nie rozumie....
Po prostu czasami trzeba spojrzeć nieco inaczej na dziecko ,które jest obok...
Nie piszę tego jako terapeuta tylko jako matka dziecka "niedobrego z przymusu"
Teraz to już się przyzwyczaiłam i nie słucham tego co ludzie mówią o Kubie ,ale kiedyś to mnie mocno bolało.
Każda mama chce mieć grzeczne dziecko ,ale nie zawsze jest to możliwe...:-:)-:)sorry::sorry:
Z drugiej strony patrząc to jeśli matka nie zwraca uwagi na zachowanie dziecka to nikt mu nie powinien zwracać uwagi (widocznie dla niej to zachowanie jest oki),bo tylko ona ma takie prawo,bo to jej dziecko.:sorry::sorry:
Najłatwiej zabrać dziecko z danego miejsca i tyle jak nam coś nie odpowiada...
Od Kubusia często dzieci uciekają i ja to rozumiem ,bo Kuba potrafi być mocno nieznośny i upierdliwy ,ale jak obcy rodzic zwraca mojemu dziecku uwagę ( a czasami nawet wyzywa) to mnie też ponosi i wtedy ja przeradzam się w bestię ...
Przecież nie napiszę na nim
UWAGA .MOJE DZIECKO MA AUTYZM ,PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ LUB NIE ZBLIŻANIE SIĘ DO NIEGO :baffled::baffled::baffled::baffled:
A rodzice niektórych dzieci dokładnie tego oczekują :baffled::baffled::baffled:
Smutna ta nasza rzeczywistość... :-:)-:)-(

Wiecie co jest dziś 5-ty więc ja chyba zamiast na 13 będe uważać na 5-ego
normalnie co za dzień to szkoda słów :angry: jeszcze zostawiłąm torebke na dole wyjątkowo i jak wstały wzięły mi portfel z niej no wszystkie pieniadze leżay gdzieś za łóżeczkami i pod nosz myślałam że ..... jeszcze stówki mi brakło się naszukałąm jej najbardziej a one ją schowały do poszewki :confused2::confused2::confused2:
Normalnie jutro wstaje wracam 13.30 jak mój wyjdzie bo inaczej to zwariuje po całych dniach tak siedzieć i co chwile jakieś niespodzianki chyba muszę zaliczyć jakąś dobrą "impreze" co by akumulatory naładować :-):-):-)
niezłą Ci niespodziankę zrobiły... :-D:-D:-D

Tyle co wyłapałam w biegu...

Ja już spakowana,bagaże zdane na samochód .
Jeszcze tylko trochę muszę w kuchni posiedzieć i pogotować dla rodzinki ,żeby mieli co jeść jak nas nie będzie. ;-)
Koniecznie trzeba zaliczyć długą kąpiel w wa o na ten luksus to będę musiała do 14 sierpnia wieczorem czekać :-D:-D:-D:-D

reklama
Witam się weekendowo,
M muruje komin, Marcin hmmm przed chwilą chodził, a teraz wisi mi na kolanach, więc nie popiszę ;-)
Mam prośbę o głosowanie, co prawda moja Gmina jest daleko ale może dzięki Wam podgonimy:-)
Jak znajdziecie chwilę, głosujcie, proszę i dziękuję :-)
Nivea
Miłego dnia!

Witam się kochane sobotnio! :tak:
Wpadłam do Was na chwilkę, bo T źle się czuje i śpi, a małego bawią dzadki. Pogoda w Szczecinie przepiękna i słonko świeci tylko jest strasznie duszno. Mam nadzieje, że troszkę wieczorkiem popada.
Dzień zleciał mi szybciutko od 10 byłam z małym na spacerku, później obiadek mu dałam i znów na spacerek. Teraz się zatrzymałam żeby odpocząć, bo wieczorkiem do Media Markt'u chcemy jechać za jakimś odkurzaczem się rozejrzeć :-). Choć powiem Wam, że mam dość patrzenia na odkurzacze, bo co jesteśmy w jakimś sklepie to T ciągnie mnie by je obejrzeć :dry:, aż nie dobrze się robi...
As, kochana nie chodzi mi o to, że dziecko jest takie czy siakie, ani też o przyklejanie karteczki typu: MOJE DZIECKO JEST CHORE ITD. Bo dzieci są naprawdę różne, trzeba mieć do nich podejście i w ogóle, ale szlak mnie trafia jak się matce mówi, żeby zwróciła uwagę, a ona odpowiada, że jest z nim na spacerze, a ojciec jest od wychowywania :szok:. Normalnie szok.
Liza, ja też czasem o FV zapominam :-D, tym bardziej teraz jak jest pogoda, to wolę z niej korzystać :-).
Aguska, ja i tak trzymam kciuki <za najbliższą przyszłość> :-D. Ja zawsze chciałam mieć jedno dziecko ale teraz tak czytam <w gazecie "Twój maluszek"> o tym, dlaczego warto postarać sie o drugie dziecko... i tak myślę... że będę trochę egoistką, po za tym T też nie chce drugiego dziecka. Poród był ciężki <zresztą wiesz, bo Ci opowiadałam> i Kubulek będzie musiał zostać jedynakiem.
Anulaaa, no trzeba mieć odwagę żeby się zabić. Jako człowieka mi go szkoda, a jako polityka...pozostawię, to bez komentarza :tak:.
To by było na tyle mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam, a jak zapomniałam, to sorrki :tak:;-). Lecę bo jeszcze dziś nic nie jadłam i strasznie w brzuchu mi burrrrrrczy. Miłego dnia!!

a my dziś grillujemy teraz wpadłam z małym do domu bo już i ja i on jesteśmy zmęczeni.ja nawet chyba bardziej:-D bo z tym moim wariatem to przecież spokojnie być nie może najpierw chlapał sie w basenie ale krótko tak intensywnie się chlapał z otwarta buzia że woda mu tam wpadła i sie porządnie zachłysnął a potem dostał jakiegoś uczulenia bo plamy mu wyszły.następnie biegał szalał wpadł prawie w grilla oj ja to z nim mam.jeszcze matka mnie wkurza :wściekła/y: oj te moje nerwy są już nadszarpane.
Jeszcze chwile i znowu idziemy na ogródek niech mały będzie mega zmęczony może szybciej zaśnie
fanta ja Cię rozumiem że nie chcesz mieć drugiego dziecka tylko nigdy nie mów nigdy:-D ja wiem że jak dla mnie to narazie jest jeszcze za wcześnie na kolejne a czy w ogóle drugie będzie to czas pokaże
miłego dnia kochane odezwe się może jutro jak m pozwoli

Witajcie,
Aguśka przynajmniej dba o forme mamy ;-)
Agulek trzeba było posłać do tatusia syna co by od małego pomagał ;-)
Fanta my też niedawno kupiliśmy odkurzacz ale po ostatnim razie stwierdziłam że nie ma co przesadzać z drogimi bo i tak nam pochodził 3 lata tylko a ciągnął choćby wcale, Kupiliśmy zelmera odysseya za 329zł i jestem zadowolona ;-)Mój chciał piorący ale szybko mu ten pomysł wybiłam z głowy :-D

Mój dziś w pracy na 14 więc pojechałyśmy z dziewczynami do psiapsiółki mojej na pogaduchy objadłyśmy się ciastami ledwo co wróciłam ;-)
Musiałyśmy autobusem jechać to autko nam nie odpaliło :wściekła/y: Ale ile się uśmiałam na przystanku jechało małżeństwo z bliźniaczkami i starszą córką tak jak u nas i ta mama mówi do mnie niech pani tylko nie mówi że też same baby :-D także przejażdzka wesoła była.Weszłyśmy do autobusu a taka babka do nas podeszła i mói a co to zlot bliźniaków gdzieś dziś był :-D
Jabłek przywiozłam dwie torby więc musiałam to obrać i troszke mi na tym zeszło posiedze chwile i idę się odprężyć do wanny :-)

Witam,
anulaaa to miałaś fajny powrót z dwiema siatami jabłek i dziewczynami ;-) a spotkanie podobnej rodzinki fajne :-)
Pogoda dziś na razie ładna, siedzimy we dwójkę sami, bo M musiał gdzieś pojechać. Mam nadzieję, że wróci po 12 i będziemy mogli pojechać na rowerki. Oby nie padało, a straszą burzami w tv:szok:
Miłej niedzieli!

Witam niedzielnie
dziś ostro wzięłam się za obiadek od rana i robie kluski śląskie bo dziewczyny uwielbiają ;-) zaraz koleżanka przyjedzie bo małż w pracy a jak wróci to moze skoczymy nad jeziorko poleżeć gdzieś z redsikiem :-)
Pogodnej niedzieli

Witam. Coś mi internet ostatnio zawodzi :sorry: co chcę napisać posta to mi internet się odłącza :no: jak tak dalej będzie będę musiała jutro zadzwonić do nich żeby przyszedł ktoś i sprawdził co i jak :sorry: a u nas jakoś leci, M wrócił ze służby i śpi, dobrze że łóżka nie pościeliłam :tak: Kuba się bawi autami, pranie się kręci a mi się nie chce iść obiad robić i w kuchni posprzątać :-p jakieś lenistwo mnie dopadło ;-) wczoraj byłam u chrześniaka na urodzinach, tłukłam się dwoma autobusami ale za to Kubek miał frajdę :-) w drodze do domu mi zasnął i musiałam go nieść do domu a jeszcze torby miałam :sorry: jak zasnął to z ledwością go obudziłam koło 20 żeby zjadł, no ale jak zjadł to poszedł dalej spać :tak: no to tyle, mam nadzieję że będę miała potem neta to jeszcze zajrzę i poczytam :tak:

Witajcie,
lada moment przyjedzie ekipa do dachu. Na szczęście Teściowa też jedzie, więc będę miała lżej ;-) wczoraj byliśmy na rowerkach i trochę na placu zabaw. Zabieram się za okurzanie, może zdążę przed nalotem ;-)
Miłego dnia!
Proszę o głosiki, dziękuję
Nivea

reklama
Do góry