reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mam w tej chwili seminarium na temat trudnych zachowań u dzieci z ASD .
Wpadnę do Was za około godzinkę.

Edytuję ,bo już jestem po seminarium.
GRATULUJĘ postępów nocnikowych

Gimpelka miałam sporo rzeczy na pielgrzymkę ,ale też sporo musiałam dokupić np : nowy namiot no właśnie ręczniki z mikro a 1 sztuka kosztuje 90 zł. :eek::eek:
Rzeczy nie są wypasione a raczej po prostu potrzebne.
to jest taki ręcznik,tyle,że ten jest mniejszy
Decathlon - pielgnacja ciaBa odprowadzanie potu rcznik pla|owy DOMYOS - Rcznik z mikrofibry DOMYOS - do treningu kardio.
Po kilku pielgrzymkach wiem co jest niezbędne a bez czego można się obyć.
Zainwestowałam więc np : w porządną kempingową latarkę (kolejne 100 zł) ,bo normalna latarka to.... pozostawiam bez komentarza..
butlę gazową też trzeba było nową kupić ,termos z pompką bo wygodniejszy ;-);-)
Na pewno natomiast nie biorę żadnej miski ,jedzenia w puszkach czy kilku par butów :-D:-D:-D
Do tego koniecznie trzeba zakupić isostary ,bo napoje te bezpieczne energetyczne na pielgrzymce to fortunę kosztują :crazy::crazy::crazy:

Co do zachowań dzieci.
Ja się też nie dopatruję wszędzie i na każdym kroku dzieci z dysfunkcjami ,ale biorę pod uwagę taką możliwość ,bo niestety tych przypadków jest coraz więcej...:baffled::baffled:

A tak serio to każdy z nas wszystkich ma coś z autysty i jakby dobrze poszukać to wszyscy mamy spektrum autystyczne ;-);-);-);-) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ps.Emotka z brawami jest za postępy nocnikowe

Ostatnia edycja:
reklama
hej wybaczcie znów z amoją nieobecnośc :-(
ale chyba rozumiecie jak to jest przy 2 dzieci takich małych..
zaglądam na majówki i czasem na mamy z irlandii a na resztę już nie mam czasu:zawstydzona/y:
chciałabym popisać z wami .. ale znów nie chcę pisać tylko o sobie..a nadrabiać tyle postów za każdym razem to ciężko
poczytałam was do tyłu troszkę...
Fanta śliczne zdjęcie..
zauważyłam nową mamę lyla witaj my się jeszcze nie znamy ;-)
gimpelka gratuluję siadania na nocniczku :-)
as współczuję problemów.. yhhh ileż to człowiek potrafi uciągnąć..

zazdroszczę wam pielgrzymek.. w pl zawsze chodziłam jak się załapałam :-)

anula nie przejmuj się brzuchem.. dla takich skarbków warto się poświęcić..
ja po 2 córkach też nie mam pięknego brzucha , no ale na szczęscie też nie mam żadnych kilogramów zbędnych .. taka chudzinka ze mnie :-p tylko boczki mam hehe

mykam spac :-) więcej nie pamiętam co miałam pisac :zawstydzona/y:

gimpelka fajnie że mały robi ci na nocnik przynajmniej później nie będzie sie bał ale uwierz że jak zacznie więcej rozumieć to już tak pięknie nie będzie:-D no i jak zacznie czuć że chce mu sie siusiu to też jeszcze potrwa oj długo ale zawsze już jakieś małe postępy ;-)
as no to nie złe zakupy
Vikamcia oj wybaczamy;-) ucałuj dziewczynki

Vikamcia ściągnełaś mnie myslami:)\

A ja dzisiaj druga zmiane mam:)

Idę cos zjesc i wstawic pranie;)

Wczoraj robiłam gołąbki więc obiad z głowy;;)

Zrobiłabym ciasto ale sama nie wiem na co mam ochote;)

Witajcie,
mój Synio zrobił mi dziś pobudkę przed 5-tą. Teraz sobie drzemie, a ja hmmm nie mam ochoty nic robić...i nie będę, a co?! Dziś też pojedziemy na przejażdżkę rowerową. Muszę obczaić gdzie dokładnie jest dentysta, do którego idę we wtorek i ile się tam jedzie. Przyjedzie Teściowa, więc posiedzi z Małym a ja pojadę na borowanko ;-) poza tym w pn przyjeżdża Szwagier z ekipą i będą kryć dach naszego nowego domku :-) materiał już od wczoraj mamy na podwórku :-)
Dziś mojemu M się poplątały godziny. Wstaliśmy z musu, On się zbiera, ja nic nie mówię, bo niby co...no zbiera się do pracy. Zanim się obejrzałam On pojechał. o 6:10 do mnie dzwoni i się pyta - "która godzina?", ja Mu na to, że 10 po 6, On wściekły, że myślał, że to jest za 20 7 i dlatego tak pędem się zbierał:-Da dobrze Mu tak, bo mnie trochę zdenerwował z rana tekstem, że ja niby nic nie robię:wściekła/y:dziś Mu pokażę, że nic nie robię a co?!
gimpelka gratki za nocniczek, ja też Marcina wysadzam od ok 6 m-ca. Wiadomo, że na razie to moje wyczucie (kupa) oraz po spaniu lub przypadek ale zawsze to coś:-)
Miłego dnia!

Witajcie,
mój Synio zrobił mi dziś pobudkę przed 5-tą. Teraz sobie drzemie, a ja hmmm nie mam ochoty nic robić...i nie będę, a co?! Dziś też pojedziemy na przejażdżkę rowerową. Muszę obczaić gdzie dokładnie jest dentysta, do którego idę we wtorek i ile się tam jedzie. Przyjedzie Teściowa, więc posiedzi z Małym a ja pojadę na borowanko ;-) poza tym w pn przyjeżdża Szwagier z ekipą i będą kryć dach naszego nowego domku :-) materiał już od wczoraj mamy na podwórku :-)
Dziś mojemu M się poplątały godziny. Wstaliśmy z musu, On się zbiera, ja nic nie mówię, bo niby co...no zbiera się do pracy. Zanim się obejrzałam On pojechał. o 6:10 do mnie dzwoni i się pyta - "która godzina?", ja Mu na to, że 10 po 6, On wściekły, że myślał, że to jest za 20 7 i dlatego tak pędem się zbierał:-Da dobrze Mu tak, bo mnie trochę zdenerwował z rana tekstem, że ja niby nic nie robię:wściekła/y:dziś Mu pokażę, że nic nie robię a co?!
gimpelka gratki za nocniczek, ja też Marcina wysadzam od ok 6 m-ca. Wiadomo, że na razie to moje wyczucie (kupa) oraz po spaniu lub przypadek ale zawsze to coś:-)
Miłego dnia!

hehe tak tak trzeba męża trzymać pod buciekiem:)
Widze ze Twój Marcinek bedzie miał roczek za 20 dni:)Szykujesz juz cos??

witam wiatma..., nawet udało mi się wejść dzisiaj do was :-p hehe
ja to wam powiem ze w sumie na bb jestem codziennie .. ale zanim doczytam najpierw majówki ...
później idę dalej .. to za chwilę moje dieckio się nudzi zabawą i mnie woła zebym z nią się bawiła.. jak już ię pobawię to trzeba dać obiadek , później wstaje ta 2 i ją trzeba zagadać bo już się nudzi samym leżeniem...
no i jak ta zaśnie to tamta wstaje :-p hehe i tak ciągle coś :-)

a ja skacze na wyrywki po BB i czystam gdzie mi się przypomni....:zawstydzona/y:

dzisja jadę sobie do kumpeli na kawkę bo dawno się nie widziałyśmy bo była w pl na urlopie więc musimy sobie troszkę pogadać :-)

witam wiatma..., nawet udało mi się wejść dzisiaj do was :-p hehe
ja to wam powiem ze w sumie na bb jestem codziennie .. ale zanim doczytam najpierw majówki ...
później idę dalej .. to za chwilę moje dieckio się nudzi zabawą i mnie woła zebym z nią się bawiła.. jak już ię pobawię to trzeba dać obiadek , później wstaje ta 2 i ją trzeba zagadać bo już się nudzi samym leżeniem...
no i jak ta zaśnie to tamta wstaje :-p hehe i tak ciągle coś :-)

a ja skacze na wyrywki po BB i czystam gdzie mi się przypomni....:zawstydzona/y:

dzisja jadę sobie do kumpeli na kawkę bo dawno się nie widziałyśmy bo była w pl na urlopie więc musimy sobie troszkę pogadać :-)

To życzę miłego kawkowania;)

reklama
Do góry