reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie po krotkiej przerwie:-)

Noelia my wlasnie przerabiamy ten problem co i u Was.Wczoraj dostala Jula kolejne leki a krostko-ranki nadal sa.Biedna meczy sie bo wkoncu to swedzi.Ograniczylysmy wszystko co mleczne.Je tylko kaszki ryzowe z malekiem nan2ha a ona chce wiecej i ciagle jak cos zobaczy to mowi am i am,wiesza sie na mnie i krzyczy am...najgorzej bo juz dosc duzo sprobowala roznosci i teraz dieta uboga:-( A jakimi lekami ja leczysz?
Fajny przepis na slatke..

U nas z przewijaniem sytuacje o jakich piszecie zdazaja sie bardzo zadko.Zazwyczaj wolam Jule na lozko i ona przychodzi klade i spokojnie czeka az zmienie jej pieluszke.najgorsze jest to ze jak zrobi np kupke to rece pcha w pieluszke jak tylko myje chusteczkami pupke...czasem musze dac jej cos do raczki ale zazwyczaj jest to linomag i mowie wtedy pomoz mamie i ona go trzyma i czeka az go na chwilke wezme z jej roczek...

Shady no to super ze juz zaczynasz ten kurs a i ze Alanek bedzie w tym czasie z kims z rodzinki :-) .Powodzenia i zdawaj relacje:tak:
Zuzia ja tez mam wielka sterte prania i juz sie prosi od tygodnia na wyprasowanie a nie ma kto tego dokonac.Czekam na sobote bo wtedy zabieramy sie za wielkie pozadki,mycie okien,pranie dywanu,ODROSTOCZANIE mieszkanka itp.W tymczasie sprzedam Jule cioci na spacer..oby tylko nie padalo...

U nas zapowiada sie sloneczny choc na pewno zimny dzien.Tearaz teletubisie a pozniej spacerek i jakies zakupki.Do pozniej:-)

reklama
hej
joanna narazie to płynem ELOKOM i wiem że te cholerstwo sterydowe ,ale chcę żeby juz sie nie drapała i FENISTIL kropelki doustne.Dla mnie to dziwne ,bo mleko pije od dawna modyfikowane nie HA tylko zwykłe ,masło je od 10 miesiąca życia,jogurtów i serków nie lubi i nie je praktycznie wcale,bardziej bym była za tym ze to ketchup który ostatnio nas podpatrzyła i chętnie je.

Narazie odstawiłam ketchup,czekolade i ograniczyłam masło i jajka ,z mleka narazie nie mam zamiaru rezygnować

przedchwilka była u mnie bratowa z bratem i album ze zdjęciami weselnymi oglądałam ,jak je pierwszy raz oglądałam to beczeć mi sie chciało ze wzruszenia a łatwo sie nie wzruszam:sick:

potem jade prezenciki obejrzeć i dam im tą KRONIKĘ RODZINNĄ co mi ją wczoraj przysłali ,bedą sobie od początku wszystko pisać ,a ja zamówię sobie następną:tak:

a niewiecie czasem czemu te suwaczki nie chodza jak trzeba ,mam od nowa je załączyś czy co?:confused:

a co do prania to tesciowa pierze i tak układa że prasować nie musze ,no chyba ze cos co się strasznie gniecia ,spodnie musowo prasuje i jakieś bluzeczki a tak to rzadko

To widze, ze wiele z was nie lubi prasowania! Bleeeee... Ja tez nie, wole 100 okien w tym czasie umyc:tak: ;-) Ja ostatnio tez tylko latam po lekarzach, od narodzin malego wkolko cos mi dolega, a to kregoslup, a to kreci mi sie w glowie..... kurde, chyba czlowiek jakis stary sie robi...:eek: :baffled:

NOELIA to witaj w klubie skazy:-( moj mały tez ma tylko ze u mojego szybko została wykryta bo w 4 miesiacu zycia,ale z tego co wiem to skaza wychodzi w roznym wieku no a keczup u takich dzieci nie jest wskazany
muj mały je wszystko jogurty i wszystko co mleczne nawet rybe .....ale mleka modyfikowanego nie moze bo jak niedawno mu podałam to tez go wysypało i wrocilismy do nutramigenu i zaczeło mu schodzic
masci sterydowe oczywiscie tez mamy i fenistil.......ale u mojego oprocz krostek to nic wiecej ssie nie robi,tak jak u was pod kolankami w zgieciach

Wiem wiem ,z tym ketchupem to przegiełam ,sama sobie sie dziwie ,bo raczej takiego dziadostwa jej nie daje ,teraz mam nauczke:baffled: i mam nadzieje w sumie ze to ketchup a nie mleko powoduje te zmiany

A ja już po spacerku z małym. Słońce świeci, ale wieje takie wiatrzysko, że byliśmy tylko pół godzinki. Obiadek zjedzony, mały śpi, a prasowanie dalej czeka:-D (ale troszkę już rano wyprasowałam;-):-D). Teraz idę gotować jarzynki, bo zachciało mi się sałatki jarzynowej.
Noelia - trzymam kciuki żeby to był keczup, a nie mleko:tak:.

noelia zycze zeby to bylo zwykle uczulenie na ketchup...
My przechodzilismy juz stosowanie sterydow i antybotyku i teraz mam nadzieje zezyrtec cos pomoze choc stosuje go juz drugi dzien i nadal kolejne wyskakuja krostki.

Zaliczylismy juz spacerek na plac zabaw i wslonku przyjemnie bylo nawet a teraz drzemka z mega szybkim zasypianiem byla.Obiadek sie gotuje...musze wrocic do indyka a ja go nie cierpie...Kurczaki uczulaja i jak tylko cos wyskoczy Juli to odstawiamy na pare dni...

reklama
Do góry