reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Fanta ja kiedyś dawałam Deflegmin okropny w smaku ale pomógł Bartkowi i przyznam ci się że jak mnie kiedyś coś złapało i miałam aż duszący kaszel to też go brałam i mi pomogło tylko nie wiem czy on jest na recepte czy nie.
jutro idziemy na urodzinki do mojej babci czyli Bartka prababci tylko nie wiem co kupić.Nic drogiego bo sama zaapelowała że nie chce prezentów a zwłaszcza drogich i od nas bo stwierdzila że jej pierwszy prawnuk ma więcej potrzeb :-Dmacie jakieś pomysły?????????
fanta a oklepujesz małemu plecki?zdróweczka dla niego

reklama
Aguska, dla brababci dobrym prezentem będzie zdjęcie prawnuka w ramce. My tak daliśmy też prababci w tamtym roku na urodzinki i była zachwycona. Jak nie zawsze zostaje kwiatek w doniczce <która kobieta nie lubi kwiatków>, a wiadomo doniczkowy dłużej stoji :tak:. Nie odklepuje Kuby bo ma raczej słuchy kaszel, a mokry ma to dopiero pod wieczór jak mu leki podaję. Wiesz co ja się chyba nie znam...

a ja nawet jak Bartek ma suchy kaszel chociaż nie pamietam już kiedy to było to i tak go lekko oklepuje;-)
bartuś mi przed chwila zaklinował sie pod stolikiem:szok:mamy taki drewniany stoliczek a pod spodem są szczebelki taka półeczka na gazety.on tam wlazł i włożył nóżkę miedzy te szczebelki a po chwili krzyczał mama!nie mogłam go wyciągnąć!dobrze że moja mama była w domu bo nie wiem jakbyśmy sobie poradzili.
a tu kobietki macie nowości dla dzieci z biedronki:tak:
Nasze dzieci

Oto jestem!
Dopiero wróciłam od lekarza i mały ma brać do końca antybiotyk, bo ma okropny kaszel i we wtorek znów na 11 do lekarza, żeby mu na płuca ani oskrzela nie poszło
unhappy.gif
. Kazała dawać drosetux ale ja jakoś nie jestem za bardzo przekonana, bo już go od poniedziałku daje małemu <1/3 łyżeczki 3razy dziennie>. Po za tym mamy siedzieć w domu
realmad2.gif
nie nawidzę siedzenia w domu... Normalnie masakra. Ma może któraś z Was jakiś godny polecenia syropek co zwalcza kaszel?
Normalnie spociłam się jak szczur wracając z przychodni zaraz lece pod prysznic i nad obiadem się muszę zastanowić. Wiatr strasznie wieje, raz słońce wychodzi, a raz z nieba kapnie. Nie pamiętam żeby taka pogoda w maju była... szkoda.
L.a.N.a ta nasza policja to jest "śmiechowa" ;-):-D. Też nie składnie piszę, jak się wkurzam... więc wiem jak to jest ;-).
Czy ktoś udzieli mi informacji o Dydek? albo chociaż strone poda, bo się czuję jakaś nie do informowana... :-( i zawsze do tyłu z wiadomościami...
Gimpelka, wpraszam się na naleśniki :tak::-D albo adres podam i pocztą wyślij w duuuuuuuuuuużej kopercie tak ze 3szt. z dżemerem :-D.
Ewuniaf, możliwe, że jakąś meteroopatką się zrobiłam na starość :-D;-)
Aguska, niom widok dosłownie uroczy i bardzo rozczulający :tak:. Zjadła bym mojego brzdąca he,he. Jak Bartuś długo po południu spał to może wieczorkiem później pójdzie spać i rano da Ci dłużej pospać :tak:. Sorry Wam bo jutro sobota ;-).
Beata, zazdroszczę Ci zorganizowania i sił :tak:. Ja cierpię dziś na dezorganizację kompletną. Ale rano tak jakoś nie było... :eek:
dobra Wy piszcie co tam u Was a ja lece się zainhalować i pod prysznic.

zlosc pieknosci szkodzi wiec juz sie tak nie denerwuj;p

Małgorzata Dydek nie żyje - Sport - WP.PL

Aguśka, wiadomo, że nie zaszkodzi. Wieczorkiem go oklepie :-D. Z Bartka dobry łobuziak :-D. Dzięki za gazetkę, przyda się :tak:. Dobra uciekam już bo za godzinkę mąż głodny wraca i obowiązki wzywają. Nie wiem czy dziś do Was jeszcze zajrze, bo zakupy jeszcze planuje. Ale jak coś to jutro się zamelduję ;-). Miłego popołudnia i spokojnego wieczorku :tak:

Lena dawaj kawałek ciasta :-D

Witam. Pogoda taka sobie, raz słoneczko raz chmury :tak: ale trochę chłodno jest, na razie nie pada i oby nie padało :tak: ja wczoraj sobie posprzątałam więc dzisiaj mam wolne, potem tylko podłogi umyję i wolne :-) dzisiaj na obiad M pierogi robi więc wolne od kuchni ;-) i zapewne na jutro też zostaną więc nic nie muszę robić ;-) Kuba się bawi, M czyta gazetę a mi się chce spać :sorry: wczoraj pojechaliśmy do teściowej więc w niedzielę nie będzie trzeba rano jechać :-) idę ziemniaczki obrać do pierogów :tak: no i do sklepu trzeba skoczyć ;-)

reklama
Cześć kochane! Witam się weekendowo! :tak:
Jak Wam dzionek leci? Bo mi dziś gospodarczo :-D. Wszystko już porobiłam, zaraz lecę na zakupki z T do reala, a później jakiś obiadek ;-). W sumie, to dziś robie sos słodko-kwaśny z ryżem i kawałeczkami kurczaka. Humorek dziś lepiej niż w czoraj ale i tak na dzień dobry już zdąrzyłam pożreć się :-( i poodzić ;-) z T <wiem co sobie zaraz myślicie he, he:-D;-)>. Figa!
W ramach przeprosin robił mi pyszne śniadanko.
Lenka, masz talent kobito do robienia ciast i torciaków :tak::tak::tak: mmmm... pyszności ;-). Ty kochana nie masz dziś urodzin? Bo na torcie jest 25????
Gimpelka, naleśniczory chyba by nie przeżyły podróży :-D. Tak nasza poczta dba o przesyłki ;-) ewentualnie jak by wyczuli żarełko, to by je zjedli, a ja bym dostała samo opakowanie :-D. Co do zdjęć to babcie i prababcie dosłownie kochają takie rzeczy;-).
Beata, u Nas też pogoda do du...szy :-(. Nie pamiętam kiedy ostatnio było tak zimno w maju :szok: a niby ocieplenie klimatu ma być :-D.

Do góry