reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam mamy siedzące w domu ze swoimi brzdącami. Mam na imię Natalia, jestem mamą rocznej Dianki. Całą ciąże i od urodzenia siedzę w domu. Na razie jeszcze siedzi z nami też tatuś, bo jest na etapie szukania nowej pracy :) Mam nadzieje że szybko znajdzie , chociaż smutno nam będzie bo znowu zostaniemy same. Ale sa tak piękne pogody że na pewno nie będziemy się nudzić.
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Witam mamy siedzące w domu ze swoimi brzdącami. Mam na imię Natalia, jestem mamą rocznej Dianki. Całą ciąże i od urodzenia siedzę w domu. Na razie jeszcze siedzi z nami też tatuś, bo jest na etapie szukania nowej pracy :) Mam nadzieje że szybko znajdzie , chociaż smutno nam będzie bo znowu zostaniemy same. Ale sa tak piękne pogody że na pewno nie będziemy się nudzić.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Natalko czyli wiek Dianki zbliżony do Gai ten sam rocznik:)

Dzięki, zaraz zerknę co mają

składniki:
10 jajek
2 cebule
1 szklanka bułki tartej
sól, pieprz, vegeta (czy tam inny kucharek)
olej

Przepis;
9 jajek ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kostkę. (ja wolę por)
Przez maszynkę przepuścić jajka ugotowane, dodać cebulkę, przyprawy, trochę bułki tartej i jajko surowe.
Zagnieść na jednolitą masę by dało się uformować kulki. Jeżeli masa będzie za rzadka dodać bułki tartej, jeżeli za gęsta wody lub jajko.
Właściwie to robi się jak zwykłe klopsiki mielone tyle że zamiast mielonego jajko i nie ma czerstwej bułki. A ja robię 6 jaje, dla mnie i męża to wystarczy. Smacznego:]

Polecam byście przepisy wszystkie wklejały do wątku https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...ka-mam-ciasta-ciasteczka-obiady-kolacje-6559/
, gdzie w spisie treści https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/spis-potraw-z-ksiazki-kucharskiej-16145/ łatwo będzie można potem go odnaleźć.
:tak::tak::tak::tak:

lena przeglądałam Twojego bloga. Ależ pyszności tworzysz:szok:. Oczu oderwać nie mogłam. :sorry2::-)
Odnośnie Joanny nic mi nie wiadomo. :-(

natalia_lila witaj .:-)

Moje dziecko nie za bardzo przepada za surowymi warzywkami, więc muszą być gotowane. A więc standardowo zupa. Dziś brokułowo- kalafiorowa :-)

My mieszkamy na parterze. Na razie gorąco nie jest. Zobaczymy jak będzie w większe upały, bo to będzie nasze pierwsze lato w tym mieszkanku.

witam nowa mamusie:-)
my już po spacerku ale krótkim Bartek zdążył już sobie kumpla dorwać:-D
Za godzinke idziemy na miasto zaliczymy jeszcze park i fontanny tak po drodze:-)
gimpelka chyba można mieć tylko 3 suwaki cos mi sie obiło o uszy ale nie jestem pewna
fanta kciuki zaciśnięte;-)

Ostatnia edycja:
Witam.

Popodczytywałam was wczoraj trochę ale i tak minie troszkę czasu nim bede dokładnie zorientowana na waszym wątku:-)

Aguska2017 to chyba nie jest tak ze można mieć tylko 3 suwaczki bo na watkach mam wielodzietnych dziewczyny mają nawet po 6 suwaczków:tak:
Gimpelka wiem o czym mówisz z tymi pozami w łóżeczku - Hania też mi się obraca na brzuszek przy każdej możliwej okazji :-D Czasem gdzieś reka utknie i do konca się przewrócić nie moze...

Fanta ja również trzymam zaciśnięte &&&&&&& :)

Lena jak się ma Gaja?? Dalej bezgorączkowo?? Zdrówka dla niej!!!

Natalia_lila fajnie że u ciebie nie jest w domku tak gorąco. My mieszkamy w domku jednorodzinnym razem z teściami. Tzn oni na dole my na górze. mamy osobne wejscia do domku. MY na poddaszu w takie ciepłe dni mamy około 35 stopni przy pootwieranych oknach.
Gimpelka Hania w samym body na ramiączkach dzisiaj cały dzień...

Qrcze byłam z malutką na szczepieniu dzisiaj ale nie zaszczepili mi jej. Od paru dni walczymy z pleśniawkami (Michał brudnymi rączkami wtykał jej smoczek - niestety niedopilnowałam :( ) Macie jakies sprawdzone sposoby na pleśniawki?? Nie miałam tego kłopotu ani z Kasią ani z Michałkiem. Wypisała mi Nystatynę dzisiaj ale zastanawiam się czy są jakieś sprawdzone domowe sposoby????

Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy!!

ewuniaf mój Bartek też miał pleśniawki i też brał nystatyne ale jako bardzo mu nie pomogła (robił bardzo śmieszne miny gdy ją brał:-D bo ona jest z tego co pamiętam bardzo gorzka) potem miał jakiś tani lek którym sie smarowało smoczek i to pomogło dodatkowo koleżanka mi poleciła z domowych sposobów wziąść tetrówke namoczyć ciepłą wodą i trzeć lekko język i cała jamę ustna żeby zatrzeć pleśniawki.nam to pomogło i już nie powróciło;-)

reklama
Do góry