reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Joanna73 ależ ten czas leci.:-( A jak dzieci? Zdrowe? Czy czegoś Wam potrzeba?

Omg , przypomniałam sobie , że muszę Kacprowi bilans 10-latka jeszcze zrobić. :wściekła/y:Śmigam zwolnić go z w-fu i znowu do przychodni.:dry:

reklama
Joasiu to dobrze że auto zrobione :tak:
Justa to wycieczka fajna się szykuje ;-) oby Amelce przeszło szybko :tak:
Gimpelka gratki suwaczka :-D
Fanta to teraz masz gdzie chodzić na spacery :-)

Witam w piątek 13stego :-D pogoda taka sobie, trochę chmurek na niebie ale wieje coś strasznie dzisiaj :sorry2: wczoraj popadało trochę, dwa razy zagrzmiało i tyle po burzy było :tak: wczoraj mama mi załatwiła tylko jedno opakowanie tabletek więc będę musiała się umówić na wizytę do swojej :sorry2: no w końcu trzeba iść :tak: pranie się kręci, ale coś mi ostatnio pralka dziwnie chodzi i się boję że jak mi walnie to będę ręcznie prać :dry: więc chyba jak sprzedamy auto to sobie nową pralkę kupie i jakieś kino domowe :-p miałam sobie sprzątać ale zapomniałam że mi się pronto skończyło i nie mam czym kurzy powycierać :sorry2: więc włoski umyłam, poczekam aż wyschną i do sklepu trzeba iść :tak: a teraz uciekam do kuchni obiad podszykować :-)

Witajcie dziewczynki.
Jakby wszystkiego mało było to jeszcze mi się Kubuś rozchorował .
Temp ma ponad 29 stopni i boli go brzuszek.

Witam. nie wiedzialam gdzie umeiscic moj post, to moze tutaj sobei pogawedze. wiec mam juz trojke dzieci i zastanawiam sie nad 4. generalnei obecnei zajmuje sie domem i wiem, z dalabym rade, ale.... no wlasnie sama nie wiem. jest duzo plusow i troche minusow. sa moz e mamy ktore maja 4 dzieci lub planuja 4. wiem , ze w dzisiejszych czasach gromadka dzieci, to nielada wyzwanie, ale tego to sie akurat nei boje. bardziej obawy dotycza chyba w ieku. mam jzu 34, zaraz 35, wiec zanim bym urodzila penei 36 by stuknelo. co prawda tu gdzie meiszkam to nei ma zadnego znaczenia, jednak zastanawiam sie , jak to bedzie za 6-10 lat.

As zdróweczka dla Kubusia
barbara fajnie że małej przeszło
Joanna dobrze że masz już sprawny samochód;-)
justa ale fajna wycieczka:-)a dla Amelki dużo zdróweczka
Fanta to masz nowa miejscówke:-D fajnie

A u nas pada cały dzień z Bartusiem wszystko ok już dziś kupke zrobi normalna to chyba na zęby bo rano miał już napad i płakał okropnie

no wlasnie generalnei jestem zdrowa. tylko nie lubie ciazy, bo mnei wykanczaja, tzn np zeby strasznie mi polecialy. to jest chyba glowny minus kolejnej ciazy, ze zostane bez zebow. porody mam leciutkie, ale w ciazy czuje sie fatalnie, mimoze tego po mnie nei widac. pozatym nie moge znalesc innych minusow. no i napewno nie bede komfortowo sie czula, jak co neiktorzy beda patrzec na mnei , jak na wariata,z e chcem klejne dziecko.
dzisiaj normalnei mam dzien zadumy.

Witam serdecznie kik1976 :tak:.
Zrobiłam dziś małemu kopytki <mały klusek je baaaaaaaaaardzo polubił> do tego jeszcze sosik i kotlecik mielony. Myślę jeszcze nad buraczkam z cebulką na ciepło ale coś nie mam weny... Wszysko mam już porobione, tylko pranie zostało do powieszenia, widzę, że się rozpogadza, to może na balkon wyrzucę. Znalazłam coś ciekwego w necie, nazywa się prośba dziecka :tak:. Bardzo fajnie napisane:tak:. Wklejam do poczytania i znikam. Postaram się później zajrzeć :tak:.

Prośba dziecka- Janusz Korczak
1) Nie psuj mnie. Dobrze wiem, że nie powinienem mieć tego wszystkiego, czego się domagam. To tylko próba sił z mojej strony.

2) Nie bój się stanowczości. Właśnie tego potrzebuję - poczucia bezpieczeństwa.

3) Nie bagatelizuj moich złych nawyków. Tylko ty możesz pomóc mi zwalczyć zło, póki jest to jeszcze w ogóle możliwe.

4) Nie rób ze mnie większego dziecka, niż jestem. To sprawia, że przyjmuje postawę głupio dorosłą.

5) Nie zwracaj mi uwagi przy innych ludziach, jeśli nie jest to absolutnie konieczne. O wiele bardziej przejmuję się tym, co mówisz, jeśli rozmawiamy w cztery oczy.

6) Nie chroń mnie przed konsekwencjami. Czasami dobrze jest nauczyć się rzeczy bolesnych i nieprzyjemnych.

7) Nie wmawiaj mi, że błędy, które popełniam, są grzechem. To zagraża mojemu poczuciu wartości.

8) Nie przejmuj się za bardzo, gdy mówię, że cię nienawidzę. To nie ty jesteś moim wrogiem, lecz twoja miażdżąca przewaga !

9) Nie zwracaj zbytniej uwagi na moje drobne dolegliwości. Czasami wykorzystuję je, by przyciągnąć twoją uwagę.

10) Nie zrzędź. W przeciwnym razie muszę się przed tobą bronić i robię się głuchy.

11) Nie dawaj mi obietnic bez pokrycia. Czuję się przeraźliwie tłamszony, kiedy nic z tego wszystkiego nie wychodzi.

12) Nie zapominaj, że jeszcze trudno mi jest precyzyjnie wyrazić myśli. To dlatego nie zawsze się rozumiemy.

13) Nie sprawdzaj z uporem maniaka mojej uczciwości. Zbyt łatwo strach zmusza mnie do kłamstwa.

14) Nie bądź niekonsekwentny. To mnie ogłupia i wtedy tracę całą moją wiarę w ciebie.

15) Nie odtrącaj mnie, gdy dręczę cię pytaniami. Może się wkrótce okazać, że zamiast prosić cię o wyjaśnienia, poszukam ich gdzie indziej.

16) Nie wmawiaj mi, że moje lęki są głupie. One po prostu są.

17) Nie rób z siebie nieskazitelnego ideału. Prawda na twój temat byłaby w przyszłości nie do zniesienia. Nie wyobrażaj sobie, iż przepraszając mnie stracisz autorytet. Za uczciwą grę umiem podziękować miłością, o jakiej nawet ci się nie śniło.

18) Nie zapominaj, że uwielbiam wszelkiego rodzaju eksperymenty. To po prostu mój sposób na życie, więc przymknij na to oczy.

19) Nie bądź ślepy i przyznaj, że ja też rosnę. Wiem, jak trudno dotrzymać mi kroku w tym galopie, ale zrób, co możesz, żeby nam się to udało.

20) Nie bój się miłości. Nigdy.

Fanta super te prośby;-)
Bartkowi zęby wychodzą chyba trójka sie już przebiła ale nie mam pewności bo ten mój kochany urwis nie da mi zobaczyć może jutro zajrzę to dam znać
Zaraz mały idzie spać a ja z mężusiem może jakiś film obejrzymy
farbowałam i obcinałam mojej mamie włosy z pomoca mojej przyjaciółki i powiem wam że nawet nam wyszło;-)a ani ja ani kumpela fryzjerkami nie jesteśmy my takie samouki:-Dmama zadowolona to najważniejsze

Ruszył nowy konkurs pt" Zabawy w wodzie"

"W JOHNSON’S® Baby czekamy na Twoje pomysły zabaw z maluszkiem, w czasie kąpieli. Opowiedz o najfajniejszych i najbardziej radosnych chwilach spędzonych z dzieckiem. O czułości, radości i świetnej zabawie.
Wybrane prace opublikujemy na stronie JOHNSON’S® Baby – kosmetyki do pielęgnacji - Z myślą o Twoim dziecku a ich autorów nagrodzimy zestawami kosmetyków.

Serdecznie zapraszam: https://www.babyboom.pl/forum/zabaw...any-f411/zabawy-w-wodzie-informacyjnie-50955/

reklama
aguska, szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko :tak:. Wklej zdjęcie z nową fryzurka jak znajdziesz czas :tak:.
Justa, jak znajdę chwilkę to zajrzę na tą stronkę i oblukam ten konkurs ;-).
Gimpelka, dobry pomysł żeby je wydrukować i powiesić nad łóżeczkiem :tak:, pomyślę czy by tu od Ciebie nie odgapić ;-).
Widzę, że nikogo już nie ma więc i ja lecę filmik z T obejrzeć.
Spokojnego wieczorku :tak:

Do góry