reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka dzięki za info;-)
gimpelka ja rodziłam przec cc więc krwawiłam przez 4 tyg a okres pierwszy dostałam po 2 msc od porodu z tym że ja bardzo krótko karmiłam.Jeśli karmisz często to sie nie przejmuj okres wkońcu wróci a ciesz sie jego brakiem:-)A co do czasu to ja pamiętam jak Bartuś by maleńki to też czytałam i nie mogłam sie doczekać kiedy sie przekręci kiedy usiądzie zacznie raczkować wyczekiwałam tego a teraz moje dziecko codziennie czymś mnie zaskakuje i nawet nie wiem jaki dzień tygodnia a czasu ciągle na coś brak i z moim synkiem zazwyczaj sie spóźniamy.
Justa ładne te laurki:-)
fanta jaki rozmiar ubranek nosi twój Kubuś?bo ja nie wiem jak oni robia te ubrania że rozmiar rozmierowi nie równy i że bartek mino że do dużych dzieci nie należy to musze mu już kupować na 2 latka ubranka:szok:
As ślicznie napisane

Mały właśnie zasnął coś go dziś troszke brzuszek bolał i zrobił troche nie ciekawa kupke ale chyba jest już dobrze.

reklama
Malinka to u Was padało wczoraj :confused: ja miałam taką duchotę że nie dało się wytrzymać :sorry2:
Gimpelka link A do pierwszej ramki gdzie nad nią pisze edytuj sygnaturę i dajesz zapisz :tak: a z prezentem to moim zdaniem skoro chce coś dla dziecka to najlepiej jakieś pierdoły typu termometr, jakieś kosmetyki i coś dla mamy z kosmetyków które będzie mogła używać po porodzie :tak:
Justa to fajnie że został wyznaczony do darów :-)

Witam. U mnie raz słoneczko raz chmury i strasznie duszno jest na dworze :sorry2: mam nadzieję że dzisiaj padać nie będzie bo na żary chce jechać :tak: może padać w nocy ;-) Kuba sobie je chrupaczki i ogląda dorę więc mam spokój na razie :tak: drugie pranie się kręci i coś mi pralka ostatnio za głośno chodzi :dry: mam nadzieję że się nie zepsuje bo nie mam kasy na nową :baffled: nie wyspałam się dzisiaj, coś zasnąć nie mogłam, dopiero padłam jakoś o 1.30 :baffled: ale na szczęście moje dziecko dało pospać i wstał po 8 :-) trzeba by było do sklepu po chleb iść ale mi się nie chce jak nie wiem co więc M kupi jak będzie wracać z roboty :-p

Powiedzcie mi który kod gdzie am wkleic? Bo mi się przypomniało ze sygnaturke chciałam:]
Nazwałam kody A,B,C,D zeby było łatwiej.

Który?
Zobacz załącznik 353470

gdzie?
Zobacz załącznik 353471

Kod A wkleić tutaj: screen.jpg ( tylko to akurat mój profil)

Na górze w pasku masz opcje screen1.jpg Kliknij na "Operacje" , a następnie na "Edytuj swój Profil ".
Po lewej stronie wyświetli Ci się pasek z zadaniami m.in. Edytuj swój profil, Edytuj zdjęcie... Znajdź Edytuj sygnaturę, kliknij , w okienko screen.jpg wklej adres suwaczka i zatwierdź.:tak:

Edit : W to Twoje duże okienko .:tak::tak::tak::tak:
Suwaczek wkleiłaś w swój profil , ale jako obrazek:tak:. By wyświetlał się pod każdym postem trzeba wkleić go w to okienko na górze i zapisać Sygnaturę.:tak:

Ostatnia edycja:
gimpelka gratulacje;-)
u nas chyba burza będzie bo cos tak duszno i dziwnie sie zrobiło.
Mały ma dziś biegunke ale nie jakąś ostra tylko dziś już 4 razy robił kupke i troche rzadką i tak myśle od czego to może od zabków i przez tą pogode?bo je normalnie ma apetyt dużo pije tylko rano go troche brzusio bolało ale tak jest ok

WITAM:-)
mMnie ostatnio dopadlo jakieś straszne lenistwo co do pisania bo wchodziłam tylko co jakiś czas i czytałam i nie mnialam natchnienia na pisanie:-) Atak poza tym ostatnie dni dużo spędzaliśmy na dworze więc mało czasu spędzałam przed kompem:-) Moje dziecko jest już po antybiotyku i jest juz zdrowa:-) Atak poza tym dzisiaj była u nas burza i padało ale teraz juz nie pada i jest w miarę ciepło:-) Jutro jak nie będzie padało wybieram się do Głogowa na rynek po jakies ciuszki dla siebie i dla małej i mam nadzieję że coś kupię bo to jest giełda i nie zawsze się trafi na fajne ciuszki:-)

gimpelka śliczna masz ta sygnaturkę :-) wkońcu się udało hihi

Justa zapomniałam napisać że ślicznie tam działasz z tymi karteczkami (nie wiem jak to się nazywa)
no a ja sobie radze z dziewczynkami , nie płacza , są grzeczne :-)
Viki kocha siostrę jakn nic.. zacałowałaby ją jakby mogła hehe
nawet czasem nakarmić jej nie moge bo całuje i całuje:-D
na szczęscie nie ejst zazdrosna i nie mam z nią większych problemów....:tak:

Witam piątkowo kochaniutkie!
O dziś piątek 13-stego ale na szczęście nie jestem aż tak przesądna :-p.
Mam dziś mega lenia na pisanie ale już zdąrzyłam nadrobić wasze posty :tak: <znów 3 strony:-D>.
Wczoraj wyciągłam koleżankę nad jeziorko <bo u mnie jakieś 2 km od domu odkryłam fajną polankę i jeziorko:tak:> i teraz mam gdzie spacerować, dziś też miałyśmy iść ale niestety pogodę mamy taką jaką mamy :-(. A już robiło się tak fajnie...
Gimpelka, gratuluję suwaczka :tak:, w końcu się udało.
Aguska, mój Kuba ma 84 cm wzrostu <w środę go mierzyłam>, a wczoraj kupiłam mu 3 pary bodów z krótkim rękawem na rozmiar 80 i są ciut za duże. Więc ta rozmiarówka jest do d... Jak się czuje Bartuś? Biegunka przeszła? Daj znać kochana co u Was.
Barbara, ja też mam lenia do pisania jak nigdy :zawstydzona/y:.
Beata, co tam u Ciebie?
Justa, jak tam po komuni? Ostatnie dni białego tygodnia Wam chyba już zostały? :tak:

Dzień dobry.
Aczkolwiek pochmurny.

aguska2017 i jak mały? A temp. nie ma?
BARBARA01 przez ten tydzień pogoda była piękna. :tak: Nie dziwię Ci się , że wybrałaś słoneczko.;-)
ViKamcia to chyba o te laurki w ramach podziękowania dla babci i dziadka od Julki Ci chodziło?:-D Cieszę się, że dziewczynki zdrowe.:tak:
A co u reszty mamusiek? Meldować się.;-):-)

Justa, jak tam po komuni? Ostatnie dni białego tygodnia Wam chyba już zostały? :tak:
Uff... :tak::tak::-D
Nogi mi już do d* wchodzą.
O 17.30 majówka, o 18:00 godzinna msza, o 19 : 00 zaczyna się 1,5 h próba Kacpra do rocznicy I komunii Św. :baffled: I tak minął nam tydzień prawie. :tak:
Dziś jeszcze tylko odbiór fotek pozowanych i obrazków.:tak:
W sobotę jedziemy na wycieczkę I komunijną : Łagiewniki- Wadowice -Kalwaria Zebrzydowska.:-) Tam w Łagiewnikach msza z udziałem naszych dzieci komunijnych i nas, rodziców o błogosławieństwo. :tak: Potem zwiedzanie domu Papieża JPII w Wadowicach, i Sanktuarium w Kalwarii.:tak:
Byliśmy tam rok temu z Kacprem, super wycieczka i co najważniejsze tanim kosztem , bo tylko za przejazd płaciliśmy autokarem ( 40 zł od osoby).:tak:
W tym roku zostało funduszy ze składki na kościół i dzieci jadą gratis. :-)

Słuchajcie szkarlatyna u nas panuje.:baffled::baffled::dry:
Moja od kilku dni gorączkuje, ale nie jest to jakaś znowu wysoka gorączka. :no: Myślałam , że to trzonowce idą, bo dziąsła ma rozwalone... Wczoraj patrzę jej na język a ta ma jakiś taki malinowy z drobniutkimi krosteczkami. Typowy dla szkarlatyny. Jedynie brak było białego nalotu.
Do tego psipsia i paszki wysypane krosteczkami. :errr: Myślę, no nic dopadło moją kruszynę to świństwo. :-(
Poleciałam z nią do lekarza:tak:.
Pediatra obadała i mówi, że jak na jej oko to zęby , a co za tym idzie to lekko czerwone gardło.
Pytam a co z językiem i psipsią? :confused:
Stwierdziła, że gdyby była to szkarlatyna Amelka miałaby bardzo wysoką gorączkę , ponad 40 stopni, a wysypka pojawiła by się najpierw na szyi i klatce piersiowej.
Przepisała na wszelki wypadek antybiotyk i kazała obserwować. :tak:
A psipsię smarować clomatizolum , być może to od proszku do prania. :tak: Moja Julka tak miała w dzieciństwie.:tak:
No i teraz sama nie wiem co to.:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
witam :-( mam w koncu samochód zrobiony dzis rano odebrałam jupi :tak:nawet bardzo duzo nie wziął :tak:sporo zrobił a myślałam ze bedzie więcej
Jutro juz miesiąc mija jak mój Misiu odszedł :-:)-:)-:)-( w niedzielę msza w jego intencji zamówila sąsiadka nasza TRoche sie wkurzyłam bo wczoraj był mój tesc i moja mama samo chcac zaprosiła ich na obiad w niedzielę Ale widziała ze sie wkurzyłam bo mialam inne plany a tu przy garach trzeba stac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kupiłam juz łopatki zrobię albo pulpety w sosie albo kotlety mielone Jutro planuje pospac bo jestem wykonczona :-:)szok:potem bede doprowadzac dom do porzadku :-:)tak::tak:
AS piękne pożegnanie napisałas :tak:
Zdrówka życzę chorowitkom i miłego dnia :tak:

Do góry