reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Brenda Jula nutramigenu nie jadla bo cycolila a teraz podawalam jej Nan 2ha a od prawei 2tyg bebilon pepti i raczej to od mleka nie jest tylko rozpedzilam sie i jadla dosc duzo rzeczy tak mi sie wydaje no chyba ze to te roztocza:-( .dzis kupimy to mleko nan2ha i wrocimy do niego.Na tym mleku daje Juli kaszki na kolacje.
Kurcze ona caly czas charcze przez ten nosek.Wpuszczam sterimar ale to nie pomaga.dzis kupimy jeszcze euforbion i zobaczymy.
Brenda a po wapnie nie mieliscie problemow z kupka tzn z zatwardzeniem bo wapno wlasnie ma ten "efekt uboczny"ze tu pomaga a tam szkodzi tzn utrudnia zalatwianie.

reklama
Witaj Klara_m!!!!!

Iwonka ale masz super tesciowa i ze jedziecie na gotowca:tak: .
Jula posiada takiego szczeniaczka uczniaczka ale na razie jest na etapie co wezmie do raczki do zabawy to szybko sie tym nudzi wiec piesek lezy sobie w lozeczku ale jak jezdzimy gdzies dalej samochodem to wtedy ma zabawe na dluzej.

JoannaMK No wiesz,sama zaproponowala to i sama robi ale do pomocy ma siostre mojego Roberta czyli chrzestna Vanesski i jej przypadlo jeszcze dmuchanie balonow......
I ja ciekawa jestem jak bedzie z tym szczeniaczkiem bo znajac zycie to go tez rzuci w kąt.Ale stolikiem chicco sie bawi co rusz.

Tak sie zastanawiam nad tym uczuleniem bo dalam niedawno Juli serek topiony na buleczce i moze to wlasnie to.Kurcze gdybam i gdybam.A te krostki wcale nie znikaja tylko jakby wiecej ich sie pojawia.

Iwonka ale masz fajnie.Nic sie nie stanie chrzestnej jak troszke balonikow nadmucha..;-)

KLARA no niestety wrucilismy do nutramigenu i mały go je poniewaz wprowadzałam codziennie o 20ml wiecej wiec przyzwyczajał sie od nowa do tego smaku
JOANNA niemielismy i niemamy kłopotow z załatwianiem sie od wapna
a na katar to ja stosuje Otrivin i oczywiscie sol morska

kurcze udało sie Iwonka dzieki:-D
moj mały jak dostawał nutramigen to jadł wszystko jogurty,danonki itp i nic mu nie było jak zaczoł dostawac nan to zaczeły sie problemy

Ach ten katar....U nas nic nie pomoglo tzn co moglam to dawalam ale jak pisalam wczesniej i tak prawie dwa tygodnie sie meczylismy.Ja juz uciekam.Milego weekendu.
brenda sliczny synek!

dzieki heksa.na razie stosujemy to co nam pediatra dala plus dzis kupie euforbion a do lepszego oddychania nie musze stosowac poniewaz JUla ztym problemow nie ma bo oddycha buziakiem.

Iwonka udanek imprezki:-)

Brenda moze nam szkodzi bebilon pepti kurcze najlepiej by bylo wrocic tylko do cycunia i wprowadzac po kolei nowosci ale jestesmy na drodze zakonczenia cycolenia wiec to odpada.Moze i katar od uczulenia byc przeciez.Zobaczymy co w poniedzialek nam pediatra powie.
Brenda masz urodziwego syneczka:-) :tak: :-D

Jula wlasnie zasnela a ja zmykam do garow upichcic obiadek bo mezulo zaraz wraca.

udanej soboty wszystkim zycze:-) :-) :-) :-)

reklama
Witaj Klara-m!!!

Iwonka udanej balangi. Mała nie będzie pewnie spać dzisiaj z wrażenia. A jak wczoraj? Poszłyście spać przed 24.00? Co do długości włosów, to właśnie ścięłam prawie na zapałkę. Tylko myje raz-dwa, przetrę ręcznikiem i gotowe.

JoannaMK oby to uczulenie nie było na kurz, bo tego nie da się uniknąć. To tak samo jak z pyłkami. Dobrze wiem, bo sama mam udczulenie na roztocza. To już z dwojga złego lepiej żeby Jula miała lergie pokarmową, bo drogą eliminacji można do niej nie dopuścić. Powodzenia w leczeniu!!!

Do góry