reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczynki pomożcie Gaja nie chce dać sobie zrobić inhalacji:(Kurde troszkę potrzymałą moze 5 sekund ale widze, że przy tym fajnie jej wszystko wypływa na wierzch:(

reklama
dziewczyny ja dziś zmęczona.Bartek o 2.30 w nocy wstał i nie chciał zasnąć płakał bo chciał na ręce trochę go lulałam później odkładałam a on oczy jak 5 zl i spać nie.Wkońcu mój m zrobił mu trochę mleka mały zjadl chwile pomarudził i zasnął czyli tak o 3.15 i pobudka o 7.ja mam @ to super się nie czuje do tego Bartuś ma dziś jakiś zły dzień bo marudzi.Właśnie zasnąl.
Malinka fajnie że macie taki dobry kontakt oby wszystko szybko załatwione było:-)
Aleksia kciuki trzymam za pierwszy dzień w pracy:-)
co do pogody to u nas jakoś pochmurno i buro ale popołudniu pewnie wyjdziemy z Bartkiem na spacer

Witam,
As, ja mature pisałam n lat temu, nie wiem na czym teraz matura polega :-p podrzuć cos na maila, może sie uda :tak:

Moja Niki juz buszuje, a ja spac nie moge bo dzisiaj do dentysty i juz mnie panika bierze :baffled:
Zaraz zadzwonie to Ci cos bliżej powiem.;-):-):-)
Powodzenia u dentysty.:tak::-):-)

Witam i ja
U nas pogoda sie zepsula i lekko posypuje snieg:no:
Wczoraj poszlam spac chwilke po 22 a rano mialam problem zeby sie obudzic:szok:I do tego mialam jeszcze jakies powalone sny:no::no:

ANABUBKA
Moim zebom na szczescie nic nie jest od coli:tak::tak::tak:
Dzieci nigdy nie pily,nawet nie probowaly i nigdy Im tego nie dam:no:Musialabym byc niezle walnieta,a taka nie jestem:tak:
To nie jest tak ze przez caly dzien pije tylko cole i fante:no:Ja po prostu popijam jak mam taka potrzebe:tak:Mam w lodowce 1l coli i 1l fanty i to mam zawsze na pare dni,wiec mysle ze nie jest ze mna tak zle:-p

JUSTYS
No mysle ,ze przyszla pora popracowac nad moja silna wola:tak::tak::tak:
Mysle zeby zaczac pic jakies soki do rozcienczania lub jakas wode smakowa:tak::tak::tak:

ALEKSIA
Powodzenia w pracy:tak::tak::tak:

MH
Powodzenia u zebologa:tak::tak::tak:
Dowikla od takiej ilości nie umrzesz ,spoko,;-):-D:-D:-D
Cola ,fanta ,sprite działaja podobnie jak mleko pasteryzowane i sztucznie uzypelniane nie wiadomo czym. :baffled::baffled::baffled:
Jedno rozpuszcza zęby ,a drugie wypłukuje wapń. -szkoda gadac... temat rzeka...:baffled::baffled:

A nad silną wola fajnie jest popracować. ;-):-):-)

Hej kobietki we wtorek :happy2::happy2::happy2::happy2:
za oknem śnieg z deszczem -3* i poooonnnnuuuuurrrrrrooooo a tego to ja nie lubię :no:
Dowiklus trzymam &&&&&&&&&&&&&& za pracę fajnie by było :tak::tak::tak::tak::tak: a jak widzę twoje posty tak rano to :szok::szok::szok::szok: normalnie to ty o tej godzinie kładziesz się dalej spać :-):-):-):-):-)
Aleksia trzymam &&&&&&&&&& za pierwszy dzień w pracy:tak::tak::tak:kochana ale pory wstawania są koszmarne :szok::szok::szok::szok:
Justyś jak ja nie lubię takich zwariownych dni jak wszyscy coś chcą kogoś trzeba gdzieś odstawić kogoś odebrać i wszystko na mojej głowie :dry::dry::dry: kochana jak Amelka???? jak Kapi po tym złamaniu???
MH powodzenia u zębologa :tak::tak:jak ja nie cierpie takich wizyt:no::no::no::no::no::no:
Lena zdrówka dla Gai taka pora roku niestety dzieciaki podłapują bakterie :dry: ja moim podaję regularnie rutinacee i tran i odpukać nie chorują narazie :tak::tak::tak::tak: a jednak chciał nie chciał zima śnieg mróz deszcz a my dzień w dzień na dworze a kawał do szkoły mamy :baffled:
No i zapomniałam co jeszcze chciałam :baffled::baffled:
a "n" mamy podłączoną od wczoraj gra i buczy tylko po tylu latach z polsatem ciężko mi się przestawić na nowe ustawienie kanałów innego pilota itd....
Julka ma dziś wywiadówkę o 17 ja nie dam rady bo na 18 muszę być w pracy :baffled::baffled::baffled: a do tego dzieci mają przedstawienie na początku więc długo to będzie trwało .....ale na szczęście mój ex może iść :tak::tak::tak: o 16 przyjedzie po Julkę Emila czyli dziewczyna mojego ex pojadą razem po exa do pracy i razem na zebranie :tak::tak::tak:wszystko mi nagrają tzn całe przedstawienie więc jest ok :tak::tak::tak::tak: aaaa wczoraj z moim ex rozmawialiśmy o rozwodzie i doszliśmy do wniosku że jak tylko odbierze prawko to weźmie sobie dzień wolny i pojedziemy razem złożyć papiery do sądu :tak::tak:wiadomo że bez orzekania o winie że chcemy to szybko załatwić bo każde z nas ma już swoje życie i swoje plany:tak::tak::tak: więc się cieszę bardzo :tak::tak:
Dobrze,że tak wszystko udało sie zorganizować .
Wreszcie coś i u Ciebie się ruszyło w dobrym kierunku.
Trzymam kciuki za Ciebie i za Waszą wspólną sprawę. ;-):-):-)

Malinuś boskie wieści nam tu piszesz ! Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie szybciutko i bezproblemowo.:tak: A potem hulaj duszo.:-D

Kacpra grabka zrosła się bardzo szybko, bez żadnych powikłań, choć nadal troszkę jakby zdeformowana.:eek: Młody jest, chudy , to i szybko dochodzi do siebie. Odszkodowanie wzięte:tak:, marna kasa:sorry2:, ale na ubranie młodego i worek węgla starczyło.:tak:;-)

Amelka kredki rozwala za rysowanie się bierze.:tak: Muszę mieć nad nią ciągły nadzór , bo czasami zdarza jej się świecówkę obgryźć z papierka z połową kredki :baffled::-D, toteż wszystkie świecówki pochowane najwyżej jak tylko można.:dry:

Ciekawe kiedy u mnie zacznie się szał zebrań.:dry:

anaconda27 hehe serio? :-D:-D:-D

dowikla dasz radę! Ja nie sądziłam , że polubię zieloną herbatę , baaaa czy zwykłą bez słodzenia. :baffled: A teraz kawa z mleczkiem 0,5 % bez cukru nie robi na mnie różnicy.:no::-D

o i młoda mnie woła...
Justa dobrze,że Lapka sie zrosła ,odszkodowanie to zależy od tego na ile był ubezpieczony i jaki miał % ubytku zdrowia.:tak::sorry2::sorry2:

Dziewczynki pomożcie Gaja nie chce dać sobie zrobić inhalacji:(Kurde troszkę potrzymałą moze 5 sekund ale widze, że przy tym fajnie jej wszystko wypływa na wierzch:(

A jak jej robisz te inhalacje?
I czym?

Aleksia trzymam kciuki.
Odezwę się do Ciebie na tel.

Witam sie wtorkowo.
Kolejny zwariowany dzień się zapowiada .;-):-):-)
Zapomniałam Wam wczoraj napisać ,że młody odważył się iść do fryzjera.
Włoski ładnie skrócone ,grzywka na żelik :-D:-D,ale w nagrodę musiała być sala zabaw .:tak:;-):-):-)
Ważne ,że się przełamał i małpią fryzurą już nie straszy.;-):-D:-D:-D:-D
Dziś rano miałam z niego ubaw na maxa .
Wstał rano ,a ta grzywka to wiele do życzenia ,już tak ładnie sie nie układała .:sorry2:
Przed wyjściem do szkoły poszedł myć zęby i ...
Zobaczył się w lusterku i płacze.:baffled::baffled::baffled:
Pytam go czego płaczesz?
A młody.
Mamuś zobacz .
Ja tak sie poświęciłem dla mojej Zuzi ,żeby ładnie wyglądać ,a teraz to ja do szkoły nie pójdę ,bo mam czub na głowie. :sorry2::sorry2::sorry2::-:)-:)-(
Trochę to trwało ,bo był naprawdę przerażony zanim go uspokoiłam i wytłumaczyłam ,że damy radę coś z tym zrobić.
No to musiałam zmoczyć mu grzywkę i ułożyć na żel fryzurkę (pachnący sobie wybrał w sprayu ) .:-D:-D:-D:-D
Co Kuba skomentował:
Mamuś to ja biegnę do szkoły :tak::-):-)
Teraz Zuzia już mi się nie oprze...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Cokolwiek to miało znaczyć ,zabrzmiało bardzo poważnie. :szok::szok::-D:-D:-D:-D

No i znowu zagladam
Klaudia wstala jakos kolo 9 jak ja jeszcze lezalam w wyrku:tak::tak::tak:Ale wlaczylam Jej mini-mini i dopiero co wyszlam z wyrka bo Wkiktoria sie obudzila:tak::tak::tak:

MALINUS
Ja tez mam dzisiaj zebranie na 17:tak::tak::tak:Takie podsumowujace semestr,beda oceny opisowe itd:tak::tak::tak:
Moj Dominik nie zdal wszystkich modlitw na religii zadanych na ten semestr:no:Jestem ciekawa co Pani mi powie hehe
Dzisiaj ma zdac jedna ale zostanie Jemu jeszcze jedna:tak:A tak swoja droga to niezle pranie mozgu robia Im tymi modlitwami:no::no:Przeciez te dzieci nie maja pojecia o co kaman:no:A za rok znowu beda sie tego uczyly-masakra jakas

Kochana,klade sie klade ale jakos tam mam ze przewaznie najpierw wlaczam lapka:-p a potem siup i pod kolderke:tak::tak::tak:

AS
Kochana,ja wiem ze od takiej iloci nic mi nie bedzie:tak::tak::tak:Aczkolwiek jak slysze rozne komentarze to mnie h** strzela:wściekła/y:Bo koniec koncow to jest moja sprawa i nikomu nic do tego hehe
A zreszta co dzisiaj nie szkodzi:confused::confused::confused:
Trzymam kciuki za ten angielski&&&&,chociaz i tak wiem ze na bank dasz rade:tak::tak::tak:Bo w przeciwnym razie nie bylabys soba;-):-)

ANACONDZIA
Dawaj mi troszke tego sloneczka:tak::tak::tak:

A ja ide zagonic Wiktorie zeby sie ubrala i zmykamy na sniadanko

Pranie wyprasowane :-):-) ostatnio pilnuję co by prasowac na bieżąco bo jak mam potem tak z 3-4 pralek to mi słabo :-D:-D:-D:-D
Tonisław śpi i bardzo dobrze bo był mega marudny :baffled::baffled::baffled:
As Julka też wczoraj u fryzjera była :-D:-D ale obcinała ją inna babka i nie do końca tak jak chciałam :baffled::baffled::baffled: miało być z tyłu wycieniowane maszynką na takiego boba a przód dłuższy tak żeby mogła sobie za ucho je chować ..no i tył ma krótki ale nie wycieniowany maszynką a przód dłuższy ale nie wiele dłuższy aaa zaczełam babce tłumaczyć ale jak ona mi zaczęła mówić to co boki też maszynką tak?!!!!!!!!!!!!:wściekła/y: to stwierdziłam że niech lepiej to zostawi póki jest fajnie bo potem będzie gorzej :baffled::baffled::baffled::baffled: no nic następnym azem idziemy do naszej fryzjerki i koniec kropka :tak::tak: a Antek się nie dał przekonać i ma nadal długie łosy tylko ja mu grzywkę podcinam :tak::tak::tak: ale wygląda słodko :tak::tak::tak:ciemna karnacja brązowe oczy i takie długie włosy w kolorze lnu no ciastunio :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a Kubulec jak zwykle tekstami wygrywa :-D:-D:-D:-D a fajna ta jego Zuzia??bo on tak już dosyć dłogo coś do niej czuje co?????
Dowikluś to masz patent :-D:-D:-D ja jestem tego samego zdania co do coli itp jak ktoś chce to pije przecież ma świadomość że to zdrowe nie jest :dry: tu chociaż mamy tego świadomość a ile rzeczy jemy pijemy myślać że to zdrowe ...ile rzeczy takich dzieciom podajemy i co okazuje się że to jedna chemia :baffled::baffled::baffled::baffled::baffle a co do tych modlitw to Julka miała chyba tylko 4 czy 5 do zaliczenia ale jej to jakoś szybko idzie uczenie się pamięciowe więc zaliczyła wszystko juz dawno za to jej manualne sprawności nadal pozostawiają dużo do życzenia :baffled::baffled::baffled::baffled:
Aguśka ale ten twój synek słodziak :tak::tak::tak::tak::tak: śliczny jest :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Justyś dobrze że mu się szybko fajnie zrasta :tak::tak::tak::tak: u mnie jeszcze żadne nie miało nic złamanego i oby tak zostało :tak::tak::tak::tak: a Amelka to fanka świecówek jak Antoszka :-D:-D:-D:-D:-D tylko że Antek najpierw obgryza kredki a potem szybko siup i po ścianach rysowanie :-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie.
Kurcze pokazałam moim dzieciom że na komputerze można grać i teraz nie mogę nic zrobić bo co ja usiądę to mała mi się wpycha na kolana i "mama glamy?".

Aguska ale fajnego masz słodziaka w domu.

As fajnie że mały robi takie postępy.

Dowikła ja też kiedyś nie wyobrażałam sobie picia wody. Musiało być słodkie i koniecznie gazowane bo inaczej się nie napiłam. Nawet jak karmiłam Martynę to piłam słodkie picie z tym że już nie gazowane. Potem znowu wróciłam do dawnych nawyków a po urodzeniu Natalki tak mi się samo odmieniło że niczym innym się nie napiję tylko zwykłą niegazowaną wodą. A te smakowe są dla mnie obrzydliwie słodkie już.
Trzymam kciuki żeby Tobie też się samo odmieniło bo pomyśl jaka to oszczędność;-):-D:-D

Lena trzymam kciuki żeby małej w końcu przeszło i żebyście już się obie nie musiały męczyć.

Aleksia powodzenia.

A mój mężowy w niedzielę wieczorem dowiedział się że 5 lutego idziemy na bal. Był tak szczęśliwy:szok: bo on z tych ludzi co to im muzyka nie przeszkadza w tańcu i z reguły nie lubi takich imprez. No ale mu wytłumaczyłam że skoro nasze stowarzyszenie ten bal organizuje to nie wypada żeby jakiejś członkini nie było bo co to za przykład. A i cel jest szczytny bo zbieramy pieniążki na pomoc w odbudowaniu domu naszym sąsiadom bo im się doszczętnie spalił a oni sami ledwo z życiem uszli.
Tak więc za dwa tygodnie balujemy i już się nie mogę doczekać bo dawno na żadnej imprezce nie byłam. No nie licząc tych szkolnych.

reklama
Anaconda Dowikla ja w ciąży nie jestem :tak: mam nadzieję :-p
Malinka fajnie że na rozwód się zdecydowaliście :tak:
As z tego co pamiętam to najpierw opisujesz co widzisz na obrazku, dosłownie wszystko żeby jak najwięcej powiedzieć a potem zadają Ci pytania do obrazka i nic więcej :tak: łatwizna bo masz obrazek przed sobą i wszystko widzisz :-) w ogóle angielski to najłatwiej zdać :tak:
Zdrówka dla chorych :tak:

Wybaczcie że więcej nie poczytałam ale coś mnie oczy bolą dzisiaj :dry: M pojechał załatwiać kredyt i siene oddać do warsztatu bo nam wachacz poszedł :sorry2: masakra jakaś, ciekawa jestem kiedy będziemy mogli go odebrać i sprzedać :tak: no i dzisiaj już będziemy mieli nowe autko :tak: więc w razie czego będziemy mieli czym jeździć :tak: Kubek zaraz pójdzie spać a ja będę mogła posiedzieć :-) dzisiaj na obiad spaghetti ;-) jutro będzie trzeba na Olszynę pojechać żeby cło zapłacić, potem ubezpieczenie i rejestracja i będzie koniec z papierami :-) u mnie od wczoraj poligon i co chwilę latają, strzelają a mnie już szlag trafia :no: idę dziecko kłaść potem zajrzę :tak:

Do góry