reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a ja byłam z mikołajem u lekarza i ma to samo co alan czyli lekkie szmery w oskrzelach(to nie jest jeszcze zapalenie oskrzeli)ale już konieczny jest antybiotyk:-(mam nadzieje że mi w koncu wyzdrowieją bo juz mam dosyć.

dobranoc.

malinka-ja uwielbiam teksty twoich dzieci:-D:-D:-D

lena-zdrówka dla córeczki zycze:tak:

beatka-ale mi smaka na te placki narobiłaś:-pmusze mojego m namowic by zrobił bo jemu wychodza rewelacyjne:tak:(ja takich nie potrafie zrobic:-:)zawstydzona/y:)

a ja byłam z mikołajem u lekarza i ma to samo co alan czyli lekkie szmery w oskrzelach(to nie jest jeszcze zapalenie oskrzeli)ale już konieczny jest antybiotyk:-(mam nadzieje że mi w koncu wyzdrowieją bo juz mam dosyć.

dobranoc.

malinka-ja uwielbiam teksty twoich dzieci:-D:-D:-D

lena-zdrówka dla córeczki zycze:tak:

beatka-ale mi smaka na te placki narobiłaś:-pmusze mojego m namowic by zrobił bo jemu wychodza rewelacyjne:tak:(ja takich nie potrafie zrobic:-:)zawstydzona/y:)
Dziękuję Kochana:)Miłych snów;)

helo helo

Vika ,gdyby to bylo zdrowe dziecko to bym mogla sobie poromawiac i potlumaczyc,ale on ma autyzm to ja to moge gadac ,a do niego jak grochem o sciane.
W orzeczeniu jest wyraxnie napisane,ze maja unikac takich sytuacji,ze nie dopuszczac do wybuchow agresji ,a tu same do tego doprowadzily.
Przeciez gdyby pani nie wyszla to nic by sie nie stalo.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Za to jej placa ,zeby go pilnowac ,ona od tego jest jak d...a od srania.:baffled::baffled::baffled::angry::angry::angry:

Dziecko autystyczne nie ponosi odpowiedzialnosci za to co robi,bo on nad tym nie panuje i tych zachowan nie kontroluje.:no::no:

ja rozumiem ze babka jest do kitu,ale bez urazy,Kuba jest na tyle rozumny i komunikatywny ze wiele rzeczy da sie u niego wyegzekwowac
uwierz mi ze gdybym ja nie byla wyrodna matka to Paulina wlazlaby mi na glowe:rofl2:
a ona dluuuugo nic nie moiwla a dalo sie wiele rzeczy ja nauczyc
ale Kuba wue ze cos jest z nim nie tak i perfidnie to wykorzystuje
musisz go troche przytemperowac:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Ana my znowu na turnus do Wawy. Narazie turnusy tylko tam. No i na 3 tyg. Jedziemy razem z Miskiem, załątwiłam skierowanie dla niego tylko mam problem bo mój syn uczy isępisac..szkoda tylko że popisał to skierowanie...no i boję się że mi go nie przyjmą. Wszsytko można bez problemu odzcytać bo flamaster jest jasny ale...nasza służba to foch na fochu. Wiecie coś może w tym temacie? Bo jakby coś to może jeszcze przez te dwa dni załątwie poprawkę u tego lekarza....

Co do policzków Miśka to niestety po prostu zrobiły mu siętakie plamy jakby ktos go nieźle spoliczkował. Ani krostek ani nic...takie czerwone kółka i na brodzie też. Jutro idziemy do lekarza ale dziiaj w nocy miałam mu dać jeszcze dawkę i pewnie odstawie..

Aleksia moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!bardzo się ciesze!!!!!!!

kochana nie wiem czy takie skierowanie przyjma,ale jak masz mozliwosc zalatwienia nowego to moze lepij to zrobic co?
albo zadzown do wawy i zapytaj,zebys pozniej problemow nie miala
a bedziecie w CZd czy w dziekanowie?

Bubka no nago chodzić nie będę chociaż mój M był by w siódmym niebie :-D a z przedszkolem to koło mnie jest wojskowe i wiem na 100% że Kubę by przyjęli :tak: ale ja się obawiam coś, tym bardziej że ten leń nie chce gadać i siku robi tylko do nocnika :sorry: on ani nie zawoła ani nic nie powie tylko pójdzie i sam zrobi :sorry: a skąd ja mogę wiedzieć jak nauczycielki zareagują :no: różnie to z ludźmi bywa :no: zobaczę może uda mi się go na parę godzin przyprowadzać żeby się przyzwyczaił :tak:
As co za baba :crazy: ja to bym na niej suchej nitki nie zostawiła :crazy:

mysle ze jak troche z Toba pochodzi toz zobaczy jak jest fajnie

a moja panna dzis mi urzadzila histerie w przedszkolu jak po nia poszlam
najpeirow mowi do mnie " mama idz do domu ja zostaje"
no i tak sie licytwoala ze mna z 10minut,no ale ile mozna
wiec ja w koncu wzielam pod pache i zaczelam na sile ubierac to odwalila taki koncert ze :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
tak sie mojemu dziecku w przedszkolu spodobalo
mam nadzieje ze juz wiecej takich cyrkow odwalac nie bedzie:rofl2:

witam:-)
ALEKSIA GRATULUJę:tak: i trzymam kciuki zeby Ci sie dobrze pracowało:tak:
Gabi dokucza dzieciaki w szkole Wojtkowi wyszłu żle badania jak u faceta 40letniego otyłego cholesterol za duzy i cukier no i krew taz nie za bardzo :-(ma dietę i szlaban na słodkosci czipsy
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
to nieciekwie
moje chipsy dostaja od swieta:rofl2:

Beatko bardzo dziękuję w imieniu swoim i Julki za liczydło :-*** myślę że jej to pomoże :tak::tak::tak::tak::tak: a co do przedszkola to widzisz Antoni mój gaduła jak diabli wszystko powie nawet czasami za dużo :rofl2: ale mnie np martwi jego zanoszenie się i utrata przytomności bo boję się że w tłumie przedszkolaków panie nie zauważą i wtedy to...wolę nie myśleć :-:)-:)-( u nas na jedno miejsce w państwowym przedszkolu przypada 4 dzieci a są takie np najbliższe koło nas (1km) gdzie na jedno miejsce jest 7 dzieci:szok: są prywatne ale ceny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: 800-1300 zł jak dla nas kosmos bo ile trzeba zarabiać żeby móc do takiego przedszkola posyłać dziecko ..to raz dwa przedszkola są czynne nawet te prywatne do godziny 17 a Piotr pracuje do 17.15 więc ja bym musiała znaleźć taką pracę żeby max o 16 kończyć no i Julka i Adam Julkę trzeba odbierać ze szkoły a to nawet gdyby zostawała w świetlicy to max do 17 a boję się żeby wracała sama z Adamem to raz a dwa jak sobie pomyślę że by wstawała o 6 na 7 rano do szkoły i do 17 to mi jej szkoda :-(nie wiem może jakaś niania:eek:może to taniej wyjdzie sama nie wiem :sorry:

A słuchajcie Antek wywrócił dziś krzesło Julce na nogi .Julka mówi Antek to bolało co się mówi???Antek -proszę??? Julka nie to drugie!!!! a Antek -o kurcze??????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

widze ze Antek bedzie jak Julka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
jak na miasto to strsznie u was wszytsko jakos zle zorganizowane
u nas jest jedno panstwowe przedszkole czynne od 7 do 17
i sa juz 3 prywatne czynne od 7 do 18 a przeciez u nas wies:rofl2::rofl2::rofl2:
i te prywatne jakso postaraly sie o dofinansowania i koszt wynosi ok 350zl miesiecznie,a w to wchodzi oplata stala,zyewienie,dodatkowe zajecia
w gminnym jest 220 ale wszytsko dodatkowe trzeba dodatkwoo placic wiec wychodzi prawie na to samo

MH mój Bartuś nosi ubranka na 80 cm a nie które 86 są tylko trochę większe hehe
dziewczyny dziś w przychodni dowiedziałam się że panuje wśród dzieci świnka i różyczka bo my idziemy na szczepienie we wtorek i pielęgniarka mówiła że trzeba uważać!Wiem że wszędzie jest inaczej ale uważajcie kochane na dzieciaki.

u nas w przedszkolu zaczyna panowac ospa:eek::eek::eek::eek:
wiec tylko patrzec jak u mnie bedzie:nerd:

[
ja własnie skończyłam prasowac,obiadek już mam zrobiony,m w pracy,dzieci spią a ja mam teraz chwilke czasu wolnego.ale jestem zała jak szlak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie dośc ze alan mi sie rozchorował i ma antybiotyk to do niego pewnie dołączy mikołaj bo kaszle mi dzis strasznie i jak mu dawała syrop to mi zwymiotował.:-(ja nie wiem co to znowu za wirus jest,:wściekła/y:lecze ich od początku stycznia i niby już wszystko było dobrze aż tu nagle nawrót choroby:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.ja sie wykończę nerwowo i psychicznie.:wściekła/y::no::-(
dzis wieczorem jade z nim do doktora zobacze co powie???
]

kochana zdrowka dla dzieciaczkow

Czy można się przyłączyć? jestem mamą Alexa siedząca od maja 2008 w domu.....mieszkam we włoszech i narzekam na samotność,mąż w pracy od 7 do 16,a ja kura domowa....zaraz mój mały wstaje więc dość leniuchowania.u nas też brzydko 5 stopni i deszcz-nici ze spaceru.pozdrawiam i podziwiam mamy,które mają więcej niz jedno dziecie,moje mnie wykańcza....

witamy i zapraszamy]
u mnie od rana jest bialo
fajnie to wyfalada ale ja CHCE WIOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny Gaja od godziny ma taki kaszel jakby miała zapalenie płuc...co mozecie mi poleci???nie ma kataru temp. 36,8 kurde tak nagle...

a kaszel suchy czy mokry???????????????
jak suchy to zanim pojdziesz do lekarza polecam zwykly syrop prawoslazowy,do tego koniecznie jakas dodatkowa poduszka do spania,moze nie na siedzacao ale dosc wysoko
od razu bedze mnmu sie lepiej spalo:tak::tak::tak::tak:i wydzielina bedzie splywac do zoladka zamiast do pluc

KUpiłam Hascosept babka w aptece mi poleciłą ma wszytsko to co tantum a o połowę tańsze;)I dałą pulmex do nacierania;)

ja uzywam septolux-dziala jak tantum a tez polwoetanszy

a no i mialam io Paulinie popisac
wiec podobno w koncu zalapal o co kaman i zjezdza z gorki,nawet nauczyla sie skrecac:)
dumna z niej jestem;)
zadowlona bo i na nartach i towarszytswo ma:)

hej laski
ja dzisiaj z rana bylam w szkole bo maksiu mial dzien babci wiec do 13 zeszlo ale oboje wrócili zadowoleni wiec super:tak::tak::tak:
pózniej pojechalam do miasta wskoczylam do kosmetyczki zrobic brwi no i do domu obiad bo maz spał w domu :tak::tak:
no i lena mi zrobiła niespodzianke bo dzisiaj juz 6 razy zrobiła kupke i chyba boli ja brzuszek bo lezy bawi sie a zaraz taki krzyk i cała wypreżona jest nie wiem co sie dzieje bo nic nowego dzisiaj nie jadła tylko mleko i kaszka standartowo co je juz kaszke od dawna i nigdy nie było problemu mam nadzieje ze to nie grypa jelitowa:-:)-:)-:)-( bo chyba zwariuje dalam jej teraz kropelki sab simplex i zasnela jak na razie spi a co bedzie to nie wiem:eek::eek: wieczorkiem byłam u fryzjera i wrocilam po 21 dopiero ale wkoncu mam jasne włosy heeeeeee

a maks mnie własnie rozbroil , usmiałam sie jak nie wiem bo pytam sie czy isc jeszcze na noc dołozyc do pieca zeby było w nocy ciepło a on mi gada .......nieeeee mamo jest ciepło a w łazience jak gorąco ze jak bylem srać to az czerwony sie zrobiłem:-D:-D:-D:-D
a teraz idzie spac i modli sie na łózku a babcia po cichu powtarza za nim leżąc obok niego , on klęknął i modli sie , skonczyl i gada do babci .....no wiesz ty co ja ładnie sie pomodliłem,:-D a ty dupą modliłaś sie do bozi :-D:-D:-D:-D

hej laski
ja dzisiaj z rana bylam w szkole bo maksiu mial dzien babci wiec do 13 zeszlo ale oboje wrócili zadowoleni wiec super:tak::tak::tak:
pózniej pojechalam do miasta wskoczylam do kosmetyczki zrobic brwi no i do domu obiad bo maz spał w domu :tak::tak:
no i lena mi zrobiła niespodzianke bo dzisiaj juz 6 razy zrobiła kupke i chyba boli ja brzuszek bo lezy bawi sie a zaraz taki krzyk i cała wypreżona jest nie wiem co sie dzieje bo nic nowego dzisiaj nie jadła tylko mleko i kaszka standartowo co je juz kaszke od dawna i nigdy nie było problemu mam nadzieje ze to nie grypa jelitowa:-:)-:)-:)-( bo chyba zwariuje dalam jej teraz kropelki sab simplex i zasnela jak na razie spi a co bedzie to nie wiem:eek::eek: wieczorkiem byłam u fryzjera i wrocilam po 21 dopiero ale wkoncu mam jasne włosy heeeeeee

a maks mnie własnie rozbroil , usmiałam sie jak nie wiem bo pytam sie czy isc jeszcze na noc dołozyc do pieca zeby było w nocy ciepło a on mi gada .......nieeeee mamo jest ciepło a w łazience jak gorąco ze jak bylem srać to az czerwony sie zrobiłem:-D:-D:-D:-D
a teraz idzie spac i modli sie na łózku a babcia po cichu powtarza za nim leżąc obok niego , on klęknął i modli sie , skonczyl i gada do babci .....no wiesz ty co ja ładnie sie pomodliłem,:-D a ty dupą modliłaś sie do bozi :-D:-D:-D:-D
Oby nie była grypa żołądkowa wiem co to znaczy tak ze llepiej zeby was to nie dopadło.
A maksiu jakie teksty no the best
Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny opisze tylko jak u pediatry i lece lulu.
Laura pomimo zapalenia oskrzeli nie dosała antybiotyku i jest poprawa:tak: dalej leciusieńki kaarek i spradyczny kaszel już mokry. Uff bałąm się dawać jej antyb. i miejmy nadizieje że już idzie do zdrowego. Michał też lepszy ale oskrzela nadal charczą. Mimo to podajemy tylko flegamine :-) i czekamy na poprawe.
Te rumieńce to uczulenie i dał jeszcze ketotifen..ale sama nie wiem czy jest sens...
Lidka kurcze szkoda że u Was tak antybiotykowo...cholera no biedne dzieciaki:no::no:

Ana to mnei przestraszyłąś...jutro lece do tej poradni i zoabczymy co mi powiedzą...a tam taka franca pracuje:confused2::confused2::confused2::confused2: pięknie mnie Misiek załatwił:wściekła/y:
dziewczyny zdrówka i zdróka.
Aha LLena ja kończę a u Was sięzaczyna. Oby na tym sięskończyło. Nasz pediatra zabronił podawać przeciwkaszlowe bo mówi że nei powinno się chamować kaszlu u małych dizeci...no i w sumie na flegaminie mała jakoś przebrnęła. Oklepuj, nawilżaj powietrze, psikaj gardełko:tak:

Do góry