reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Taaaa, do sprzątania to i ja się mobilizuje odkad wróziłam z przedszkola i zakupów. siedzęi czytam
Justys ta dieta to czyste miodzio zwłaszcza w porównaniu z przeszłą już Kopenchadzką. A chleba niet? taki pełnoziarnisty, ciemny???

Witajcie mamuśki.;-)

Grunt to nie popaść w monotonię i nie jeść ciągle tego samego.:tak:
Kurczaka można na sto sposobów przyrządzić.:-D

Ano chleba niet i skrobiowych produktów typu makaron, kasza, ryż, ziemniaki też na razie niet. Takie rarytasy dopiero w III Fazie. :-p

Chlebek można upiec z produktów dukanowskich, zmielonych otrąb . Gdzieś mam przepis... Wychodzi pyszny, choć ja wolę bułeczki.:-)
Makaron ? Też da się go zrobić. Wystarczy upiec naleśnika z mąki kukurydzianej, jajka i mleka i pokroić go na kształt makaronu ;)

Ta dietka bardzo przypomina mi dietę mamy karmiącej- rybki, wszystko chude, bez tłuszczu, gotowane na parze warzywka, liczne surówki , a nawet zupy zabielane jog. naturalnym . A krupnik z otrębami owsianymi niczym nie różni się od tego z ziemniakami. :-p ( ziamiast ziemniaczków kroi się selera i pietruszkę w kostkę ;-))

O kopenhaskiej jak wspomnę....:baffled:;-)

Malinuś zaczęłaś dietkę? :confused:

Ja sobie dziś zrobiłam dzień P ( czystych protein) po weekendzie.:tak:

Na śniadanko była jajecznica z 3 białek i 1 żółtka , teraz smaży się wątróbka drobiowa z cebulką do tego korniszonek , a potem rybkę z piekarnika sobie zrobię a na kolację owsianeczkę , mmmmm. Tyle w tym temacie.:-p

reklama
I za kazdorazowe powiedzenie brzydkiego wyrazu bylo ostrzezenie, ze kartka bedzie zabrana. Jak nie poskutkowalo, to kartka byla zabierana (a tym samym cel (czyli nierzeczowa nagroda) sie oddalał)
I tak - poki co - temat brzydkich wyrazow nie wraca. Ale pewnie jeszcze wszystko przede mna ;-)))
Wprowadzilam ten system jakies pol roku temu i myslalam, ze to troche za pozno, ze Arek jest juz na to za duzy...
tymczasem okazalo sie, ze wszystkim nam to sie przydalo - ja sie pilnuje, zeby nie krzyczec, meza tak samo mobilizuje do lepszej komunikacji z dziecmi, a dzieciaki tez w miare ;-) przestrzegaja tych zasad. Moze i u Was by sie to sprawdzilo? Niech Igorek zobaczy, ze bycie grzecznym poplaca, a brzydkie wyrazy nie dają mu żadnych przywilejów.
Jakbys chciala wiecej szczegolow, to pisz - jest w tej metodzie pare haczykow, na ktore sie dalam nabrac ;-) wiec chetnie pomoge, zebys mogla juz nie popelniac moich bledow ;-)
Bomba, my mamy magnesowe zoo na lodówce:tak:
MH ja nie iwem jak to jest, chata pusta a roboty pełno, no u nas tak samo zawsze, hehe. Butki śliczne!!!!

Malinka
Oj rośleje Ci Antos rośleje, i nie mów chop, jeszcze moze się przydażyć:-D:-D:-D:-D:-D-czego ani Tobie ani sobie nie życze :-D:-D:-D

No posprzatane, u młodej rozkręciłam stolik, poprzestawiałąm meble i czkam aż przyślą stolik z Ikei, bo przy tym stoliku/ławusi nie pasowało ej a tu bedzie miałą wygdniej puzle ukłądac czy kolorować. A swoją droga śmiech-stolik 21zł a 25 przesyłka. No ale co zrobię jak ja mam do nich taaaaak daleko...

Pozostało mi jeszcze tylko kuze zetrzec, choć mało to uz bedzie na glac. Wszedzie ona mam na osciez pootwierane i az oddychac się chce, nie powiem zeby wiosną pachniało,a le juz przyjemneij się zrobiło. Tez widziałąm tę prognoze do końca mieś-jeszcze jakby było w miarę sucho to bombastic, ale jak bedzie padać i topić, albo zalewać, to masakra. Żeby tylko drzewa pączków nei zaczęły puszczac...

Hej laski
ja z rana zawiozłam dzieci do szkoły i byłam u dendysty bo mam zeba kanalowo leczonego trójke no i dalej nie zaplombowany bo cos tam jeszcze sie dzywał wiec nadal mam trucizne:-D:-D:-D:-D
chlop od rana mi na nerwach gra masakra jakas ale to chyba przez to ze wcz:-Doraj wieczorem dostalam pierwsza po ciąży @ i wszystko mnie wkurza og:-Dólnie:-D:-D:-D

LIDKA kochana wszystkiego najlepszego duzo miłosci i wzajemnego zrozumienia i dalszych miłych i wspólnych upojnych nocy zycze tobie i mężusiowi w 7 rocznice ślubu i moze wkoncu córeczki:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

witam nowe mamusie :-):-):-)

witajcie moje kochane :-D
troche mnie tu nie bylo :zawstydzona/y:
juz nawet nie wiem co sie dzieje :szok:

u nas wporzadku, jakos leci
za niedlugo roczek Niki i 3 latka Sewka
ale robimy dopiero w lutym :tak:

z tego co tak zauwazylam na biezacej stronie

lidka kochana wszystkiego najlepszego i wiecej wspolnych latek razem :tak:
aleksia droga witaj, wkoncu zawitalas u nas :-D
mh fajne buciki, kolorek mi sie podoba
malina dietke zaczynasz :confused: kobieto dobrze wygladasz :tak:

nie pamietam co jeszcze chcialam :baffled:

Lidzia, wiktoria 12
a ja do życzonek z okazji rocznicy ślubu
dorzucam bukiet kwiatów. :-)

bukiet_kwiatow

Maju anakondy :
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

44.jpg

Ostatnia edycja:
Witam :-):-)
Dzisiaj trochę później bo wyszykowałam Maję do przedszkola i jak tylko moi wyszli to poszłam jeszcze spać no i wstałam prawie w południe :-:)-( ale jakaś niedospana ostatnio chodzę a jeszcze ta pogoda dzisiejsza za oknem :crazy::crazy: (u nas pada deszcz)
Wczoraj robiliśmy Mai urodzinki była mega zadowolona bo tort z barbie był :tak::tak:
Jak tylko się ogarnę to jakieś fotki pokażę :tak::tak:
A potem w drodze do domu zajechaliśmy na WOŚP, był już wieczór i ludu co niemiara :tak::tak: Maja załapała się na dziecięce malowanie (i nawet potem kąpać się nie chciała tylko mówiła ze z tymi pasemkami na włosach i gwiazdkami na policzkach pójdzie do przedszkola :-D:-D, ale jakoś udało mi się ją namówić do zmycia tego wszystkiego), no i oczywiście wata cukrowa i balon też musiał być :tak::tak::tak:
A w sobotę jeszcze rodzinnie wielkiego bałwana ulepiliśmy :tak::tak::tak:
Tak więc weekend zaliczam do udanych :tak::tak::tak:
Justa i tak jak myślałam w weekend Dukan poszedł w odstawkę ale już do niego od rana pokornie wróciłam :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Anaconda, to u was jeszcze jestz czego bałwana lepić? U nas chodniki suche , na trawnikach snieg tylko tam gdzie kupki były odgarniane, albo sciezki udeptane. I pełani asłońca z aoknem, oj młoda dziś przesztancuje na spacerze z przedszkola:-D

EDIT:
o tak:-)

Załączniki

• DSC02581.jpg
    DSC02581.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Lunka w sobotę u nas było jeszcze pełno śniegu akurat takiego mokrego w sam raz do lepienia bałwana :tak::tak:
A po wczorajszej mega odwilży to u teściowej na podwórku to tylko ten bałwan ze śniegu został :-D:-D:-D

reklama
LIDUŚ WYTRWAŁOŚCI MIŁOŚCI I MEGA SEXU Z JEDNYM I TYM SAMYM CHŁOPEM KOLEJNYCH ROCZNIC ŻYCZY MALINKA Z FAMILIĄ :-)

MAJECZKO MOC PREZENTÓW SAMYCH PRZYJEMNOŚCI WSPANIAŁYCH PRZYJACIÓŁ W DNIU 5 URODZIN ŻYCZY MALINKA Z FAMILIĄ :-)
Pati że niby ja dobrze wyglądam:szok::szok::szok::szok: kochana ja jestem tłusta tak jak jeszcze chyba nie byłam jak będe ważyła 60 no 65 kg to będą happy ale to tyle kg przede mną :baffled::baffled::baffled::baffled:
Justyś tak tak dukam od dziś :tak::tak::tak: na śniadanko miałam kawkę z mlekiem 0.5% + pasta z twarogu chudego i tuńczyka :tak::tak: na 2 śniadanie zjadłam jogurt naturalny actiwia na obiadek mam kurczka z piekarnika bez skóry ale na ostro:-D:-D:-D a nie wiem za bardzo co do niego mogę dorobić :baffled: a na kolację to jeszcze nie wiem co :crazy: do tego piję wodę no i regulawit herbatkę bo aż wstyd ale od 10 dni się nie załatwiałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Lunka kochana jaki stoliczek małej kupiłaś??? ja myślę że na wiosnę Antoniego przeniesiemy do dzieci ze spanie a wtedy u nas mu zrobimy miejsce na malowanki układnki itd bo póki co mało miejsc ale przy stole życie się nasze toczy więc i on ma miejsce :tak::tak::tak:
Wiola witaj my się jeszcze nie znamy :happy::happy:
u nas jest bajecznie po szkole sobie zrobiliśmy godzinny spacer toni spał a my z Julką się ślizgałyśmy na butach na lodowisku na działkach :-D:-D:-D:-D 2 gleby mamusi zaliczone i z 5 Julki :-D:-D:-D:-D:-D ale jedno co mnie wkurza to właściciele psów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:lód i śnieg sie topi i odkrywa "niespodzianki" psie normalnie slalom między kupami trzeba zaliczyć :wściekła/y:

MH a buciki są boskie i ten kolor obłęd tylko ja na obcasach nie umiem chodzić...ja się chyba miałam facetem urodzić :-) :-)

Ostatnia edycja:
Do góry