reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam nocnie
za oknem mroz
caly dzien bulo miedzy -8 a -10 i chmury
dzis znow mialam rano transport kombinwany a jutro z sasiadka jade rano wiec nie powinnam sie sponic do pracy:-)
mala znow dzis pslaa w przesdzkolu i pani musiala wszytskie dzieci budzic wiec dama wstala nie w humorze i 10minut plakala w przedszkolu,no ale ona raz dziennie musi sobie poplakac:rofl2:

hehe natalineczka to naprawdę Twój wie co robi:-p hihih
mój raz się nie pomylił więc może i teraz też nie.. zobaczymy za miesiąc;-)

anabubka mdłości mam nadal niestety :sorry: dużo się nie zmieniło:confused2:
ale nie czuję się jakoś źle... już tak nie reaguję na zapachy jak wcześniej;-) da się życ
widzę że Ty dzisiaj miałaś pracy a pracy...
a macie jeszcze śnieg że się na takie spacerki decydujesz??

aguska gratulacje dla małego chodzika:-D

sniegu to Ci u nas pod dostakiem
wyslac Ci troche?:-D:-D:-D:-D:-D

Iwcik moja Klaudia 22 lipca urodzona ,a na 6 grudnia w 1 noc 4 zęby jej wyszły,więc możliwe,że to zęby się pchają u Lenki. :tak::tak::tak:
Wyniki wyszły prawie dobrze ,więc już spokojniejsza jestem,ale na wszelki wypadek odwołałam w tym tygodniu wszystkie zajęcia w fundacji. :sorry::sorry:
Brat siedzi jeszcze dziś w kuchni i te górne szafki mi myje,bo ja rąk do góry nie mogę podnosić,a ja BB zaglądam. ;-):-D:-D:-D

dobrze ze jest komu myc:-)

Witaj ja mam 2 dzieci pierwszy ma 2,5 roczku a drugi 6 miesięcy,zgadzam się co do twej wypowiedzi nasi mężowie myślą trochę inaczej że jak jesteśmy w domu z bobasami to leżymy i pachniemy a nasze obowiązki to wykonują krasnoludki.Za mało są z nami w domu żeby zrozumieli że opieka nad dzieckiem lub dziećmi jest tak samo wyczerpująca jak być w pracy po 10 godzin.POZDRAWIAM ANNA112

witamy,moze cos wiecej o sobie?

Luna wszystkiego naj naj dla Małej z okazji urodzin!!!!

dolaczam sie do zyczen

witam :-) witam także nowe mamuśki :tak: ja w końcu doprowadziłam chałpę do porżadku :szok: dobrze ze święta poza domem w tym roku :-D wigilia i pierwszy dzien u teściów a drugi u mojej mamy .Choć raz Teściowa tylko poprosila o rybę zebym zrobiła bo ponoć robię rewelacyjną :zawstydzona/y: troche mam mieszane uczucia co do Wigili bo u tesciów mieszka od niedawna brat męża bo opuścił żonę po 20 latach małzeństwa i troche zdziwaczał mało mówi i nie wiadomo jak z nim gadac i oczym My będziemy cała rodziną i ponoc u nas to widac miłośc :zawstydzona/y: a mój mąz też nie moze dogadac sie z bratem takze nic nikt nie wie o co poszło dlaczego sie rozeszli troche tak przykro :-(miłego dni idę gotowac ogórkową i szykuję sie do pracy Gabi znowu kipa do pasa i kaszle strasznie takie jakies powracające corobsko Zuzia z niedzieli na poniedzialek wymioowala musiałam robic pranie o 1 w nocy Wojtek tez podziebiony alenie daje sie chorobie Mam nadzieje ze na swieta beda zdrowe Jeszcze raz MIŁEGO DNIA :-)

wietja kochana
dobrze ze wszytsko juz sobie osprztalas
ja mam jeszcze troche roboty
zdrowka da chorowitkow

hej laski

no odrazu przyznam sie ze daje lence gryzaki ale ona jakos nie chce złosci sie jeszcze bardziej woli raczki swoje gryżć, kurcze faktycznie natali gdzies przeoczyłam twojego posta zeby juz miała zęby :szok::szok::szok::szok: ale tez tak slyszalam ze jak szybko wychodza to szybko wypadaja:tak::tak:
a własnie nie smaruje jej niczym musze wybrac sie po cos do apteki moze macie cos dobrego skutecznego i sprawdzonego co mogłabym jej kupic:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Lunka dla Wiki wszystkiego naj naj naj duzego tortu i smacznego bąbelkowego pikolo oczywiscie sie wie:-D:-D:-D:-D:-D

A tu obiecane foty gotowego pokoju maksia w którym lubi spac:-):-):-):-)

Zobacz załącznik 309255

szalejesz kobieto
a pokoik super Ci wyszedl
gratuluje talentu

Witam i ja
U mnie od samego rana sypie snieg:szok::tak::tak:Calkiem sporo juz go nasypalo:tak::tak:Dzieciaki sa cale happy,ja jakby troszke mniej;-):-)
Dziewczynki sa w przedszkolu:tak:Jak odebralam mlodego to odwiedzilam znajoma:tak:Dopiero wrocilismy do domku:tak::tak:Teraz Dominik robi lekcje i jak skonczy to idziemy do dziewczynek na zebranie:tak::tak::tak:
Dominika Pani Go dzisiaj bardzo pochwalila i powiedziala ze nie ma juz przychodzic an zajecia wyrownawcze:tak::tak:Podobno nadgonil w mega tempie i juz jest jednym z lepszych uczniow w klasie:tak::tak::tak::tak:
]

gratki dla Dominika

W
dziś był, okularki na jutro cdo odbioru.
A młoda kożysta, ze tatus ma urlop i chodzi na 8 nie na 5.30:-)

Zamaówiłąm w srodę tort myszkę miki , babka powiedział, ze 50 zł wyjdzie. Oki, drogo, ale niech młodej będzie. W sobote ide odebrac a ta mi śpiewa 67 zł + 2 zł tektóra! jak mnie szał macicy złapał, to zara zpo wsystkich szefach obdzwoniłąm i zrypałam na czym swiat stoi. W koncu tortu nei wziłąm, bo nikt sie nie poczuł przeprosić ( a i tak mnei nie stac ) , kupiłam w innej ciastkarni za 32 zł mega pyszny. I o ile tanszy:-) Ale do domu przysżłam mega nabuzowana, jeszcze taka sniezyca u nas była a ja pod ten snieg i wiatr no nic nie widziałam, ale wsciekłość oświetlała mi droge:-D
dobra spadam bo o 4 wstac a ja oststnio nei mam siły wstawac. Starośc nie radość.Pa

to mala moze sobie pospac:-):-):-):-):-)
a z tortem to Cie zalatwili
u nas to jest 60zl za 1kg tortu az

W ogóle na mój widok się niebywale ucieszył.
Potem przyznał ,że po prostu bał się o mnie ,bo wiedział ,że ryzykujemy.:baffled:
Podobno w nawet w marzeniach nie pomyślał,że ja jestem w tak doskonałym stanie zdrowia ,a jak mnie zobaczył ,że sama autem przyjechałam,do tego się jeszcze zakopałam w zaspie i wyjechałam ustawiając się zupełnie gdzie indziej to zbladł ,jakby ducha zobaczył.:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Potem powiedział,że on też się tam dziś zakopał i musiał kolegę na pomoc wzywać. :-D:-D:-D:-D:-D

Teraz to już powoli zaczynam się śmiać i humor mi wraca.:rofl2::rofl2::rofl2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ladnie

MH DOWIKLA BEATA dziekuje za miłe slowa i gratulacje az jestem dumna z siebie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Natali tak ja jestem krawcowa od a do z szyje wszystko od majtek po sukienki bluzki i płaszcze .... co sie da jakby trzeba bylo to moge cie podszkolic :-):-):-):-)

ja na dziisaj zakonczylam sprzatanie bo mnie gnaty bola wszystkie jutro bede dalej sprzatac ale sypialnia jest na błysk tylko firanki mi zostało powiesic, maksia pokój nowy wiec tez gotowy no i zaczelam pokój goscinny ale nie skończyłam:-):-):-) to jutro kuchnia i łazienka tez jak dam rade bo w kuchni to mnóstwo rzeczy wywale :tak::tak:

nie szalej tak:rofl2:

reklama
Dziewczynki zaglądam do Was nocnie.
Dopiero do kompa siadłam.

trochę poczytałam ,ale niewiele pamiętam.

Natali niezbędniki na łóżeczka bardzo fajne wyszły :tak:
Ja kiedyś młodemu do łóżeczka szyłam całą pościel łącznie z baldachimem :tak::-D:-D

Iwcik,pokój małego super !!!!
Bardzo mi się podoba.

Dowikla gratki dla Dominika za szybkie postępy w nauce
Brawa :tak::-):-)

Lunka ,z tortem Cię nieźle załatwili. :baffled::baffled::baffled::baffled:

Wszystkiego najlepszego dla Jubilatki :-):-):-)

I to tyle co pamiętam. :zawstydzona/y:
Aha dziewczynki ,udało mi się dziś założyć w końcu panele do Kubusiowego pokoju,więc fotki zrobione też są ,bo już w zasadzie pokój kompletny.:tak::-):-)
Nie mogę kabla od aparatu znaleźć ,więc jak młoda się zlituje jutro i znajdzie kabel ,to fotki będą.:-D:-D:-D

Witam porannie :-):-)
Oj jakie miałam problemy dzisiaj ze wstawaniem porannym, normalnie starzeję się chyba :sorry::sorry:
Lunka spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego dla Wikusi :tak::tak:
Iwcik tylko pogratulować - super ten pokoik Ci wyszedł :tak::tak::tak:
Dowikla super że Dominik tak się podciągnął, widocznie jak chce to może :tak::tak::tak:
Joanna zdrówka dla dzieciaczków a mężem brata się nie przejmuj, w końcu sami z nim nie będziecie więc myślę że z dialogiem nie będzie problemu :tak::tak::tak:
As bardzo mnie cieszy że wreszcie pomalutku do zdrowia wracasz :tak::tak::tak:

Witam i ja
U nas nasypalo tyle sniegu ze szok:szok::szok::szok:No ale ja tam jestem zadowolona:tak::tak:Lubie jak jest sniezek i odpowiednia do niego pogoda:tak::tak::tak:Dzieciaki tez zadowolone wiec jest git;-):-)
Cos mnie w nocy gardlo bolalo i rano jak wstalam:no::no:Zaraz wypije sobie jakies lekarstewko i wskocze pod kolderke:tak::tak::tak:

Dziewczynki jeszcze spia:tak:Jak Je zaprowadze do przedszkola to planuje jechac z mlodym po pierwsza czesc prezentow gwiazdkowych:szok::szok::szok:i pierwsza czesc zarelka,a reszte to nei wiem kiedy pokupuje bo jakos czasu brak:no:W tym tygodniu juz na pewno nie zdaze:no:A wszystkiego pewnie dzisiaj nei kupie bo nie bede miala za duzo czasu:no::no:

AS
Super ze u lekarza ok:tak::tak::tak:Oby tak dalej;-):-)
A z tymi panelami to mnie zagielas z lekka:szok::szok::szok:Sama je kladlas?
Ja probowalam wczoraj pomoc troszke szwagrowi jak konczyl u mnei malowanie i az mialam odciski na dloniach od walka:cool::no:

ANACONDZIA
No ja tez mam cholerne problemy zeby rano wstac z lozka:no::no:Budzik mi dzwoni a i tak wstaje z 15 minut po budziku:no:Patrze na zegarek i tak sobie caly czas mowie jeszcze minutke,jeszcze minutke... hehe
Oby do wiosny;-):-)

IWCIK,NATALI
Fajnie wiedziec ze mamy na forum dwie panie krawcowe:tak::tak::tak:
Ja to mam problem z przyszyciem guzika:szok:Normalnie nitka mi sie w rekach pali:cool:

ANABUBKA
U nas tez maja przyjsc takie mrozy ale chyba pod koniec tygodnia:tak:Dzsiiaj jest chyba z -5,wiec nie tak zle

Dzieki dziewczyny za gratki dla Dominika:tak::tak::tak::tak:

As dobrze że już wszystko wraca do normy :-D zdrowiej Kochana :-)
Iwcik szalejesz ze sprzątaniem :tak:

Witam w pochmurną środę :sorry2: od wczoraj cały czas pada śnieg :sorry2: za oknem prawie -10 :tak: ja dzisiaj nic nie robię tylko zupkę muszę jakąś ugotować i poodkurzać i będzie git :-) wezmę się za czytanie i dzisiaj skończę pierwszą część zmierzchu :-) ale mnie ta książka wciągnęła że wczoraj wieczorem przez nie całe dwie godziny przeczytałam ponad 200 stron :-D

Witam i ja
U nas nasypalo tyle sniegu ze szok:szok::szok::szok:No ale ja tam jestem zadowolona:tak::tak:Lubie jak jest sniezek i odpowiednia do niego pogoda:tak::tak::tak:Dzieciaki tez zadowolone wiec jest git;-):-)
Cos mnie w nocy gardlo bolalo i rano jak wstalam:no::no:Zaraz wypije sobie jakies lekarstewko i wskocze pod kolderke:tak::tak::tak:

Dziewczynki jeszcze spia:tak:Jak Je zaprowadze do przedszkola to planuje jechac z mlodym po pierwsza czesc prezentow gwiazdkowych:szok::szok::szok:i pierwsza czesc zarelka,a reszte to nei wiem kiedy pokupuje bo jakos czasu brak:no:W tym tygodniu juz na pewno nie zdaze:no:A wszystkiego pewnie dzisiaj nei kupie bo nie bede miala za duzo czasu:no::no:

AS
Ja probowalam wczoraj pomoc troszke szwagrowi jak konczyl u mnei malowanie i az mialam odciski na dloniach od walka:cool::no:

ANACONDZIA
No ja tez mam cholerne problemy zeby rano wstac z lozka:no::no:Budzik mi dzwoni a i tak wstaje z 15 minut po budziku:no:Patrze na zegarek i tak sobie caly czas mowie jeszcze minutke,jeszcze minutke... hehe

IWCIK,NATALI
Ja to mam problem z przyszyciem guzika:szok:Normalnie nitka mi sie w rekach pali:cool:

ANABUBKA
U nas tez maja przyjsc takie mrozy ale chyba pod koniec tygodnia:tak:Dzsiiaj jest chyba z -5,wiec nie tak zle

Dowikla oj mi się też cięzko dziś wstawało. :tak:

Z tymi panelami to myślowo idziesz w złym kierunku :-D:-D:-D:-D
To nie panele ścienne tylko firankowe.;-) Taki rodzaj firanki (panele safari)

I ja też się przyznaje ,że troszkę szyje.
Jakieś pościele,firanki,zasłonki i stroje okolicznościowe (do tańca,na bal przebierańców) miałam przyjemność robić.
Wklejałam chyba kiedyś. ;-)

As dobrze że już wszystko wraca do normy :-D zdrowiej Kochana :-)
Iwcik szalejesz ze sprzątaniem :tak:

Witam w pochmurną środę :sorry2: od wczoraj cały czas pada śnieg :sorry2: za oknem prawie -10 :tak: ja dzisiaj nic nie robię tylko zupkę muszę jakąś ugotować i poodkurzać i będzie git :-) wezmę się za czytanie i dzisiaj skończę pierwszą część zmierzchu :-) ale mnie ta książka wciągnęła że wczoraj wieczorem przez nie całe dwie godziny przeczytałam ponad 200 stron :-D
Dobra jesteś z tym czytaniem. :szok::szok::-D:-D:-D

Witam w środę.
Kuba pojechał do szkoły godzinkę później ,bo nie mogłam go dobudzić. :szok::szok::-D:-D:-D
Dziewczynki zapomniałam się pochwalić ,że wczoraj byłam na przedstawieniu bożonarodzeniowym u Kubusia i nagrałam całe przedstawienie kamerką.
W wolnej chwili poproszę Klaudię to może uda się coś fajnego zmontować.
Przedstawienie było piękne i naprawdę super temat"
O Kasi co tak bardzo czekała Boga"
Bardzo głęboki sens miało ,bo dotyczyło kwestii,żebyśmy widzieli Boga w drugim człowieku pomagając sobie nawzajem.
Ja jak zwykle się poryczałam. :-D:-D:-D:-D

AS
No to dobrze:tak::tak::tak:Bo juz zwatpilam hehe:szok::szok::szok:
No i kolejna krawcowa mamy:tak::tak::tak:
Czekamy na focie pokoju Kuby i na filmik:tak::tak::tak:

My juz po sniadanku:tak::tak:Dziewczynki jadly platki z mlekiem(Ich mlekiem czyli pepti)a do tego zajadaly ogorki kiszone i szynki:szok::szok::szok:Niezla mieszanka hehe;-):-)
Pozniej wlaczylam Im na youtube piosenki przedszkolakow i patrzyly jak zaczarowane:tak::tak::tak:

Wczoraj weszlam na stronke Ich przedszkola i maja super foteczki:tak::tak::tak:No duzo z Nich sa moje dziewczynki:tak::tak::tak:
Musze kupic i zaniesc Paniom plyte zeby mi pozgrywaly te zdjecia:tak::tak::tak:

Wigilia w przedszkolu jest 22 o godzinie 16;30:tak:Bedzie to uroczysta Wigilia na auli przy koledach i dla calych rodzin:tak::tak::tak:Takze zapowiada sie super:tak::tak::tak:
Musze sie tylko dowiedziec o ktorej mlody ma Wigilie bo jesli dobrez kojarze to rano 22 jada chyba do teatru

Witam i ja

AS

ANACONDZIA

IWCIK,NATALI

ANABUBKA

ech tam ja to bardziej taka samozwańcza i jeszcze nie douczona ale sie douczę;-):-D

witam sie z wami
juz nie porannie niestety w koncu ten laptopik mi padł i musze zasiadac u mlodego na stacjonarnym wiec za duzo z wami nie posiedze
dzis przed chwila dosłownie byla babka z kokardkami
przywiozła mi jakieś gówienko po 3 gr ale zawsze coś 1500 szt chciała 2 tys na poniedziałek ale że swieta itd wiec nie zgodzilam sie:no:
kolejne 45 zł do kolekcji zawsze coś
mlody u cioci a ja nie wiem co na obiadek wykombinowac chyba jakies nalesniki zrobie
wcoraj w stonce kupiłam pyyyysznąąąąąą marmoladkę truskawkową mniami
a co do śniegu nawet mi nie mówcie zaraz może fotki przez okno porobię to wkleje a ze dzis ładnie to szwagra zaprzede do snek i wyjdziemy z mlodymi na spacerek:tak::tak:

U mnie też tyle śniegu napadało,że wyprawa do sklepu to jak jakaś ekspedycja na Biegun albo Syberię ;-)

Maja dziś wstała o 5 i oczywiście za nic nie dała się położyć spać. Teraz śpi "już" 15minut więc pewnie za chwilę wstanie ;-)

Dowikla rzeczywiście niezła mieszanka ;-)

Ja mam teraz mega smaka na słodycze. Jem je tonami. Teraz wcinam gofry własnej produkcji ;-)

reklama
Wklejam fotki Kubusiowego pokoiku.

Załączniki

• IMG_7523.jpg
    IMG_7523.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_7521.jpg
    IMG_7521.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_7519.jpg
    IMG_7519.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 40