reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w zimowy poranek :-):-)
Czy u was też taki mróz? Bo u mnie rano było -18st.C :szok::szok::szok:
Maja oczywiście chciała żebym z saneczkami po nią przyszła ale jak się nie ociepli to wolę żeby sama na nóżkach szła bo mi jeszcze na saneczkach zamarznie ;-);-)
Luna niestety leku od robaków bez recepty nie dostaniesz :no::no: A sama do lekarza możesz iść. Teraz w lato mała bawiła się z małym pieskiem i na jesieni sama poszłam do pediatry i powiedziałam że chciałabym coś od robaków, opisałam problem i mi bez słowa receptę wypisała :tak::tak: Powiedz lekarce o tym suchym kaszlu tylko w nocy doprowadzającym do wymiotów, moja jeszcze na ból brzuszka narzekała czasem no i zwróć uwagę na kupkę czy jest normalna, no i ten lek musisz potem podać raz jeszcze po dwóch lub trzech tygodniach :tak::tak::tak:
ViKamcia to tam u was w Irlandii nieźle do kobiet w ciąży się podchodzi, ale koleżanka z Anglii opowiadała że u nich też meksyk, jakby to Polski nie wróciła to by ciążę straciła było już tak źle a tam lekarze jej ciągle mówili że wszystko w porządku :crazy::crazy:
As kurcze jak ty znajdujesz siły na takie nocne czuwania :szok::szok::szok:
Iwcik jejku współczuję twojemu mężowi, oby jak najszybciej udało mu się do domu wrócić :tak::tak:

reklama
Dzięki przekażę zainteresowanemu.:tak::-D:-D
Ja mogę sprzątać na błysk ,a już po 2 godzinach mam co robić.:-p:-p

Dowikluś ja też sprzątam cały rok.
Jednak u nas na święta jest przemeblowanie salonu ,więc wystawiane lub przestawiane jest dosłownie wszystko.
Wtedy myję pod regałami ,ściany itp.
Do tego mam do mycia glazury,okna,zmiana firanek też obowiązkowo ,4 duże lustra takie podłoga sufit do generalnego dotarcia :-D:-D:-D(na błysk) .
Ja lubię sobie jeszcze wszystko z szaf,szafek,regałów powystawiać ,poprzecierać ,porozkładać pachnące mydełka czy świeczki pachnące jabłkiem z cynamonem porozstawiać.
Po prostu lubię mieć świadomość ,że wszystko jest zrobione właśnie na te święta.:tak::-):-)
Dla mnie to wyjątkowy czas..:-):-):-)

Podziwiam Cię za tę łopatę.
Do tego ,by już nikt nie namówił.
W sumie od tego to mam teścia :-D:-D:-D:-D:-D

Ja prasuję bardzo dużo i w sumie lubię. ;-):-):-)
to jak u nas tez na świeta sprzatanie gruntowne z przystrajaniem domku:tak:
ja zapowiedziałam m że sie za porządki w sobote biere a on z dzieciakami siedzi:tak::tak:
i nie ma wybacz:tak:
łopata, norma kochana zawsze ja w zimie odgarniam, no czasem m ;-)
wiesz on przychodzi z roboty gdzie w zimie na firmie tylko odgarnianie:sorry2:
wiec nie iałabym serca o 8 odzinnym odgarnianiu wreczyc mu jeszcze łopate w domu:tak:
Widziałam Twoje aniołki. Są poprostu prześliczne :tak:. Masz do tego dryg. Ja niestety nie posiadam zdolności szydełkowych :eek:. Więc nie pozostaje mi nic innego jak papier kolorowy i jakieś tam wycinanki. Może znajdę w necie coś ciekawego
miałam napisac że origami możesz składać:tak:
ale as mnie juz ubiegła;-):tak:
As te Twoje aniołki to mi się tak podobają że szok :-) szkoda że ja nie umiem takich robić :sorry2:
Dowikla ja takiego samego zdania jestem na temat sprzątania :tak: cały rok się sprząta, codziennie :tak: ja tylko posprzątam tam gdzie nie sprzątam codziennie :-p ja zacznę sprzątać od przyszłego tygodnia :tak: jeden pokój na tydzień i będzie na cymuś :-)

Witam po południu :-) słoneczko pięknie świeciło i tak szybko zaszło że nawet nie wiem kiedy :sorry2: M zaraz przyjedzie i do sklepu będzie trzeba skoczyć na jakieś małe zakupki :tak: coś pomału zaczynam czuć święta :-D muszę sobie zrobić pomarańcze z goździkami i będzie ładnie pachnić w domku :tak:
wiedziałam że czogos zaponiałam wczoraj kupic
pomarańczy i goździków;-)
Możesz do tego celu wykorzystać origami modułowe.
Ja uwielbiam ,ale czasu na to nie mam w tym roku.
Aniołki mi duszę skradły..:tak::tak:
Dziewczynki jak chcecie po świętach takie aniołki to Wam je porobię.
Najwyżej będą na przyszłe święta.
W tym roku już się nie wyrobię.
Zamówień mam prawie 50 i maż na naszą choinkę też chciał co najmniej 20. :-D:-D:-D

Kochana przed świątami wyjątkowego powera dostaję.
U dzieci już okna pomyte ,firanki już wiszą .
Właśnie mam rozbabrane okno w salonie ,firanka się pierze,więc za jakieś 3 godzinki w salonie ją powieszę i będzie spoko.
Mam zamiar jeszcze dziś żyrandol w salonie umyć ,ale nie wiem jak tego dokonam.
Tam jest ok 25 żarówek ledowych,które można dotykać tylko w rękawiczkach.:wściekła/y:
Cały żyrandol składa się ze srebrnych świderków ok 5-6 cm.
A tych świderków jest chyba ze 100 :szok::szok::-D:-D:-D
Będę miała zabawę na cały wieczór,bo trzeba je myć każdy osobno:eek::eek::-D:-D:-D
Kupiłam dziś pachnące świeczki -jabłko i cynamon ,wrzuciłam jakieś kolędy i robota lepiej idzie.:tak:;-):-):-)
ja tez na swiateczne sprzatanie koledy, (a raczej piosenki świąteczne) zapuszczam wtedy mi to szybciorem idzie:tak:
Natali zadzwon, nie chodz, powiedz, zę masz maleńkie dziecko i nie maszz kim zostawić i niech się odpeirdzielą:-)
nie byłam sie pytac ale sobie tak pomyslalam teraz że i tak juz szukam pracy wiec moze pójde:tak:
o jejku laski która z łodzi jest bo tam jakas masakra na drogach wszysto zawalone sniegiem:szok::szok::szok: moj maz tam stoi od 6 rano i nie moze sie ruszyc i nie wie nawet kiedy wyjedzie do opola :-:)-:)-(a powinien byc jutro w domu i napewno nie bedzie kurcze ciekawe kiedy dotrze teraz do domu:-:)-:)-(
współczuje twojemu naprawdę bo korek niesamowity , widziałam w tv masakra:no:
że tez ta zima nie przyszła przed wyborami:crazy:
u nas w którejs gminie jest druga tura i drogi sa czarniutkie:tak::tak:
a wszystko dookoła tak poodśnieżane że szok:tak:
zapomniałam czy ania czy natalineczka mi pisała o zatruciu:zawstydzona/y:
ale zatrucie.. hmm..
a skąd przy tym zatruciu biegunka u mojej córki???:-(

Luna współczuję że nie masz jej z kim zostawić, ale lepiej do lekarza iść jak najwcześniej:tak:

As.. jem , oczywiście że jem..
ale mało bo wymiotuję... i co zjem to już biegnę wymiotować:-(a jak próbuję się powstrzymać to mi i tak samo leci...:wściekła/y:

a tu o mojej wizycie w szpitalu
poszłam rano do lekarza i dała mi list do szpitala bo xle z tymi wymiotami i nie mijają... no więc pojechaliśmy i tam najpierw mnie zrypali że nie zadzwoniłam że zamierzam się pojawić:eek:
później czekałam godzinę żeby wysłali mnie na usg...
wysłali mnie na usg..
tam babka nie powiedziąła im nic... jak spytałam jaką ma wagę dziecko to odpowiedziała że ona robi usg dla lekarza a nie żeby udzielac mi jakichkolwiek informacji:wściekła/y:więc nic nie wiem...
patrzyła między nózki ale ja nie mogłam dopatrzyć czy to chłopiec czy dziewczynka...
później wróciłam do lekarki i pyta jak skan .. mówię że wsztystko ok
to pyta po co przyjechałam .. to znów produkuję że mam wymioty od 5 dni, 2 dni temperatury i nie wiem od czego... to ona zniesmaczona z tekstem"to po co wogóle ten scan" a ja na to że nie wiem! już wkurzona..
przepisała mi tabletki na wymioty
to pytam "od czego mam te wymioty" a ona mi odpala"bo jesteś w ciąży" :wściekła/y: no myslałam że ją tam posiekam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ii tłumaczę że to są inne wymioty bo w ciąży mam normalne , ale teraz mam intensywne przez 5 już dni i znów ta sama gadka a ona na to"nie ważne po tabletkach nie będziesz wymiotować":eek::szok:
dała recepte i powiedziała "bye" myśląłam że tam padnę..
mieli mi krew pobierać , ciśnienie badac.. nic .. dosłownie nic..!!!
za tydzięń jade na połówkowe do pl gina.. tam się przynajmniej wszytskoego dowiem o co spytam.... a nie to co tutaj...
to tak jakby niepotrzebnie pojechałam bo i tak nic mi nie powiedzieli, co gorsza sami nie sprawdzili od czego to jest:dry::no::wściekła/y:
zbyła mnie baba nawet nie dopuściła do głosu... wrrr

ja bym poszła do swojego gina i sprawdziła rzeczywiscie czy to nie zatrucie :tak:
a córka nie jadła tego co ty czasem:confused:
a w szpitalu to ta babke bym chyba rozniosła:crazy:
mi sie bardzo podobało jak mnie do porodu teraz przyjmowała:tak:
ja stałam przy ladzie ze skyrczami a ta sobie żartowała ze mna ha ha hihi az zauważyła że mam skurcze co 2 min to od razu mnie do łazienki i na porodówke:-D
nawet papierów wypełniać nie musiałam:no:
dopiero mi po porodzie przynieśli:tak:
jedynie co to zgode na leczenie i ewentualne zabiegi:tak::tak::tak:
Ja bym stamtąd nie wyszła.
A szpital by do góry nogami stanął.
Po pierwsze złożyła bym skargę u ordynatora.:sorry2::sorry2:

Witam nocnie.
Mąż wrócił z pracy i już po kolacji jesteśmy.
:tak::-D:-D:-D

Okno i drzwi tarasowe w salonie już umyte,firanka wisi,kinkiety też pomyłam .
Żyrandol jeszcze nie cały ,bo te świderki sporo dłuższe niż przedtem pisałam i do tego jest ich ponad 200 :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
I jeszcze umyłam sobie 2 części z regału :tak::-):-)
na dziś koniec.
Jutro też jest dzień.
Teraz siedzę i aniołka robię.
Miłej nocki.:tak::-):-)
no tego żyrandolu nie zazdroszę:-D
masakra
ja mam trzy najprostrze jakie mogą byc i tak mnie szlag trafia jak mam je umyc:tak:

witajcie z ranka,
wczoraj poszłam pac o 2,30 a dzis wstałam o 8 i lepiej sie czuje niz jakbym spała od 22 do 10 rano:tak:
zaraz wstawie obiadek i spadam na produkcje;-):tak:

Kamcia to co ta za lekarze :no: ja to bym chyba tam rozrubę zrobiła :no:
As Ty Kochana jak zwykle szalejesz :tak: mi jak na razie ochoty brak na sprzątanie :-p
Justa fajny ten kalendarz :-)

Witam. Zimno jak nie wiem co :no: pada, wieje i jest prawie -15 na dworze :szok: a M dzisiaj poligon ma :tak: hehe trochę zmarzną :sorry2: wczoraj nie mogłam wejść bo coś net mi zamulał :no: ja właśnie zjadłam śniadanko i zaraz trzeb a się brać za kuchnię i obiad :tak: dzisiaj mam ochotę na spaghetti :-) a mi coś pizga od balkonu :no: będzie trzeba piankę przykleić :tak: no a teraz uciekam bo się nie wyrobię :-) a Kuba się zasiedział na nocniku i ogląda Dorę :-D

Witam w środę! Już połowa tygodnia i coraz bliżej do świąt :-). Mam dziś mega lenia i zero ochoty na sprzątanie. Dziś się obijam. Siedze na BB, popijam kawe i zajmuje się małym człowieczkiem. Taki jest mój zakres obowiązków na dziś:-D.
Współczuje wam pogodowej aury. W Szczecinie jest -13 stopni i śniegu brak, a szkoda, bo może było by cieplej. Choć z drugiej strony ma nie padać do 8, bo muszę iść z małym na szczepienie :-D, a później to niech sobie sypie. Natalineczka555, jeszcze nie widziałam świątecznego origami. Dzięki za pomysł, zobacze jak to wygląda. I dam znać co wykombinowałam, jak coś uda mi się zrobić, to wrzucę foty żebyście mogły się pośmiać ;-). As 76, skąd bierzesz tą werwę do pracy. Podziwiam Cię. JAk tak czytam Twoje posty, to wygląda, to tak jak byś nigdy nie odpoczywała. Jesteś super babka:tak:. Justa_82, widziałam kalendarz, trochę dziwny. Spodziewałam się czegoś innego:confused:

Widziałyście już Kalendarz Adwentowy BB? ;-)Kalendarz Adwentowy
Fajny jest -już go oblukałam.;-)

to jak u nas tez na świeta sprzatanie gruntowne z przystrajaniem domku:tak:
ja zapowiedziałam m że sie za porządki w sobote biere a on z dzieciakami siedzi:tak::tak:
i nie ma wybacz:tak:
łopata, norma kochana zawsze ja w zimie odgarniam, no czasem m ;-)
wiesz on przychodzi z roboty gdzie w zimie na firmie tylko odgarnianie:sorry2:
wiec nie iałabym serca o 8 odzinnym odgarnianiu wreczyc mu jeszcze łopate w domu:tak:

miałam napisac że origami możesz składać:tak:
ale as mnie juz ubiegła;-):tak:

wiedziałam że czogos zaponiałam wczoraj kupic
pomarańczy i goździków;-)

ja tez na swiateczne sprzatanie koledy, (a raczej piosenki świąteczne) zapuszczam wtedy mi to szybciorem idzie:tak:

nie byłam sie pytac ale sobie tak pomyslalam teraz że i tak juz szukam pracy wiec moze pójde:tak:

współczuje twojemu naprawdę bo korek niesamowity , widziałam w tv masakra:no:
że tez ta zima nie przyszła przed wyborami:crazy:
u nas w którejs gminie jest druga tura i drogi sa czarniutkie:tak::tak:
a wszystko dookoła tak poodśnieżane że szok:tak:

ja bym poszła do swojego gina i sprawdziła rzeczywiscie czy to nie zatrucie :tak:
a córka nie jadła tego co ty czasem:confused:
a w szpitalu to ta babke bym chyba rozniosła:crazy:
mi sie bardzo podobało jak mnie do porodu teraz przyjmowała:tak:
ja stałam przy ladzie ze skyrczami a ta sobie żartowała ze mna ha ha hihi az zauważyła że mam skurcze co 2 min to od razu mnie do łazienki i na porodówke:-D
nawet papierów wypełniać nie musiałam:no:
dopiero mi po porodzie przynieśli:tak:
jedynie co to zgode na leczenie i ewentualne zabiegi:tak::tak::tak:

no tego żyrandolu nie zazdroszę:-D
masakra
ja mam trzy najprostrze jakie mogą byc i tak mnie szlag trafia jak mam je umyc:tak:

witajcie z ranka,
wczoraj poszłam pac o 2,30 a dzis wstałam o 8 i lepiej sie czuje niz jakbym spała od 22 do 10 rano:tak:
zaraz wstawie obiadek i spadam na produkcje;-):tak:

Widzę ,że tak jak ja zaczynasz.

Ja się jeszcze w nocy uczyłam angielskiego .
Kładłam się przed 5 ,a wstałam po 9 ;-).
Żyrandol już opanowałam.
Dało się ,nie było tak źle.
Skubany taki niewyględny ,a masę czasu potrzebowałam na jego wytarcie. :rofl2::rofl2::rofl2:
Fajnie miałaś w tym szpitalu hehe.
Mnie jak przyjmowali z Kubą to nie było czasu na żartowanie ,bo w czasie przedświątecznym na izbie przyjęć była spora kolejka. :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Za to pobyt na oddziale wspominam bardzo miło. :tak::-):-):-)

Mały zjadł śniadanie,ja już pocztę sprawdziłam.
Chyba zaraz się za dalsze okna wezmę...
Poczekam tylko ,aż mój mąż do pracy pojedzie,bo jeszcze w wannie siedzi.
Miłego dnia.

... dzisiaj mam ochotę na spaghetti :-) ...

u nas też dzisaj sapgetti :-p

Natali, tyjuż się w robocopa zamieniłaś :szok: Ja jechałam na szufli wczoraj, chłop chory z goraczka w domu lezy więc nie było wyjścia :baffled:

Anaconda, u mnie też tak zimno, brrrr My sankami do przedszkola, bo mała by nie doszła :no: Ale wsadziłam ją w śpiwór :-p A plecy mnie bola po tych sankach :baffled:

As, dokładnie się zgadzam co do ilości dzieci :-D Helenka jak poszła dzisaj do przedszkola po kilku dniach, to taka cisza i porządek w domu, że szok :szok: A co do psa to moje dziecko starsze jęczy o psa :baffled: chyba niedługo pęknę :-p:-D tylko trzeba rasę odpowiednio dobrac.

Anka, Iwcik, moja mama wracła z pracy od 15 do 21.30 :no: Na koniec wjechała na pas zieleni bo już miała dosyć :no:

No troszkę nadrobiłam :-p

Witam w ten mroźny dzień.

Helenka w przedszkolu wiec mam chwilkę wolnego :tak:
Wczoraj wypucowałam sobie pół kuchni, na błysk :-p

Niki ciągle jęczy, żeby ja huśtać, wieć uciekam.

Witam w środę! Już połowa tygodnia i coraz bliżej do świąt :-). Mam dziś mega lenia i zero ochoty na sprzątanie. Dziś się obijam. Siedze na BB, popijam kawe i zajmuje się małym człowieczkiem. Taki jest mój zakres obowiązków na dziś:-D.
Współczuje wam pogodowej aury. W Szczecinie jest -13 stopni i śniegu brak, a szkoda, bo może było by cieplej. Choć z drugiej strony ma nie padać do 8, bo muszę iść z małym na szczepienie :-D, a później to niech sobie sypie. Natalineczka555, jeszcze nie widziałam świątecznego origami. Dzięki za pomysł, zobacze jak to wygląda. I dam znać co wykombinowałam, jak coś uda mi się zrobić, to wrzucę foty żebyście mogły się pośmiać ;-). As 76, skąd bierzesz tą werwę do pracy. Podziwiam Cię. JAk tak czytam Twoje posty, to wygląda, to tak jak byś nigdy nie odpoczywała. Jesteś super babka:tak:. Justa_82, widziałam kalendarz, trochę dziwny. Spodziewałam się czegoś innego:confused:
Jeśli chodzi o origami na choinkę ,to umiem zrobić łabędzia,który skrzydłami rusza jak go za ogon się ciągnie i świetnie udaje ozdoby choinkowe .Z origami modułowego możesz zrobić również bombki-kwiaty (są cudne) itp:
Wklejam przykłady:
origami modułowe - Szukaj w Google

u nas też dzisaj sapgetti :-p

Natali, tyjuż się w robocopa zamieniłaś :szok: Ja jechałam na szufli wczoraj, chłop chory z goraczka w domu lezy więc nie było wyjścia :baffled:

Anaconda, u mnie też tak zimno, brrrr My sankami do przedszkola, bo mała by nie doszła :no: Ale wsadziłam ją w śpiwór :-p A plecy mnie bola po tych sankach :baffled:

As, dokładnie się zgadzam co do ilości dzieci :-D Helenka jak poszła dzisaj do przedszkola po kilku dniach, to taka cisza i porządek w domu, że szok :szok: A co do psa to moje dziecko starsze jęczy o psa :baffled: chyba niedługo pęknę :-p:-D tylko trzeba rasę odpowiednio dobrac.

Anka, Iwcik, moja mama wracła z pracy od 15 do 21.30 :no: Na koniec wjechała na pas zieleni bo już miała dosyć :no:

No troszkę nadrobiłam :-p

Witam w ten mroźny dzień.

Helenka w przedszkolu wiec mam chwilkę wolnego :tak:
Wczoraj wypucowałam sobie pół kuchni, na błysk :-p

Niki ciągle jęczy, żeby ja huśtać, wieć uciekam.
Zdrówka dla Was.
Ty pół kuchni ,a ja pół salonu. :tak::-D:-D:-D:-D

reklama
Hej
wpadam napisac ze u nas wsio oki, dzieciaki juz zdrowe, ale za oknem zimaaaaaaaaaa...
No i zaglosujcie na moje szkraby,, mozna codziennie:-) a nawet trzeba;-p:-) z góry dziekujeeee...:*********

Do góry