reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam ponownie, jakas przeźroczysta chyba jestem:-(No nic
Myśłałam, ze wpadnę tylko sięprzywitam a tu tyle do nadrobienia-bosko-nareszcie. Wróciąłm z pracy, poleciałąm na zakupy bo mi się rogalików i faworków zachciało, hehe, zaraz zakasam rękawy i do roboty:tak:
W pracy szybko i wesoło, taki dzień może być co dzięń.

Kerna instalacj ana razie oki-ale to chwilowe rozwiązanie-długo tak nie pociągnie.

Dziewczyny Wy poważnie z tym śńiegiem???? Boziu, ja nie chcę:no:

Natali współczuję mężowi-ja bym taka nabuzowana chodzić nie mgła. A rączki mu upierd...iło???:-D

Malinuś zdróka dla jUlci i gratki dla Antosia - zuch chłopak:tak::-D
A Twoje ciśnienie-masakra jakas-Piotra babcia miałą takie jak schodziła-zrób coś- co na to lekarz?????????

MH półtora kilo powiadasz? Ja się boje wejśc na wagę-kobity w pracy mówią , ze ostro w dół lecą ja chyba na odwrót-aż się boję wejśćn a wage.

As postawy wychowawczyni nawet nie skomentuje:no:
A powiedz jak Ty się zapatrujesz na tą sprawę z tymi dziećmi i ich matką? bo zapodałąś temat i nic więcej nie iwem.
No itrzymaj się dziewczyno-pozaostaje wierzyć edynie w lepsze jutro-czego Ci zyczę.

reklama
hej kobietki!
witam sie wieczorkiem w beznadziejnym humorku.:wściekła/y::wściekła/y:ja nie wiem co sie ze mna dzieje od wczoraj jestem taka do d..y ze szok.:szok::sorry:słabo mi,w głowie mi sie kreci,nie dobrze mi, nie :no:wiem co sie dzieje:-(.moze cisnienie???????:sorry::sorry::sorry:
krystian układa puzzle,m sie z dziecmi bawi a ja wskoczylam chwilkę na bb.jeszcze jutro krystian do szkoły i 4 dni luzzzzzzzzzzu ale ja sie ciesze.:-):tak:;-)

spokojnej nocki!!!

malinka-antoś super sie rozwija-brawo!!!!!:tak:
a julci życze szybkiego powrotu do zdrowia.

as-kubuś jest.......niesamowity!!!!!:-)

patrysia-ty sie nie wyglupiaj tylko do szpitala jedz.
to jest nagły przypadek i maja Cie zbadac.

lunka-problemów z instalacją nie:no::no: zazdroszcze.

Pati to jak to, nie wiedziała o co chodzi:confused2: lekarze nie wiedzą co to jest beta:eek::sorry:
musisz uzbroić się w cierpliwość...
Zdrówka dla Sewka!!
wiesz co tak szczerze nie wiem na jaka lekarke trafilam :confused2:
masakra glupkaa z siebie zrobilam :sorry:
Witam kochane :happy:
przepraszam że żadnej nie odpiszę ale padam na ryj to już nie na twarz a na ryj dosłownie :-:)-:)-(
Julka w nocy zwracała miała gorączkę 39.9 a o 2 w nocy 40.8:szok::szok::szok::szok: zaczeła zwracać spanikowałam chciałam wzywać pogotowie ale opanowałam się zrobiłam jej przez 40 minut okłady i temperatura spadła do 38.4 i moja bidulka zasnęła ..a ja patrze na zegarek 3.45....4.30.....5.10...w końcu wstałam zabrałam się za porządki w kuchni:eek: o 6 wstał Antoni i do mnie dołączył.....Julka pospała do 9...wstała bez kaszlu z temperaturą 37.2...a ja jestem wypluta nie do życia zmieniłam im pościel bo cała zarzygana ....pranie sie kręci ja zapodałam sobie kawę i drugi apap i powoli szykujemy sie do lekarza...Antoni na bilans a Julka na wizytę i tak się zastanawiam jak mam to logistycznie rozwiązać bo Antoni do dzieci zdrowych ma wizytę na 13.45 a Julka do chorych na 14.05...no niby może zdążę ale nie chcę Antoniego ciągnąć do chorych dzieci...nie wiem chyba nasza panią doktor poproszę żeby po bilansie wzięła Julkę do siebie zbadał i mi powiedział co i jak:eek::eek::eek:
przepraszam że tak tylko o sobie ale nie jestem dziś przytomna:no:
wspolczuje Ci kochana...
biedni Wy wszyscy :-(
A ja mam na wadze 1,5 kg na plusie, nie wiem jak to się stało :no::wściekła/y:
podjadasz pewnie co :-D:-D:-D:-p:-p:-p
Pati zdrówka dla maluchów.
Tak jak ci mówiłam.
Lekarz jakaś z kosmosu ,skoro nie wie co to beta.
Dziewczyno wczoraj się z Ciebie lało,dziś też,nie masz siły chodzić ....:sorry::sorry::sorry:
Zasuwaj do szpitala i żądaj natychmiastowej wizyty u ginka.
Powtarzam Ci jeszcze raz.
Należy Ci się w takie sytuacji natychmiastowa pomoc szpitalna ,bo to zagraża Twojemu zdrowiu a nawet życiu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Możesz się wykrwawić przecież ....
Marsz do szpitala .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zdecydowanie za późno.
Betę musisz zrobić w ciągu 70-80 godzin od podejrzanego krwotoku.
jtro ide bete zrobic
dzwonilam do gina nizej wszystko opisze :tak:

PATI
Juz doczytalam gdzie trzeba ze pipologa masz dopiero 17:szok:To troszke za dlugo:no:
Ja bym poszla do ginki,powiedziala o co kaman i moze by Cie przyjela od razu:tak::tak::tak:
mialam miec wizyte na 20:15 ale krwawie wiec i tak by nic nie zrobill
No kochane my już po :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Antoni super rozwój ok mowa jak u 3latka motoryka mała i duża super wzrost 90 cm waga 10 kg więc wszystko ok:tak::tak::tak::tak:pani doktor powiedziała że większej gaduły 2 letniej w swojej praktyce nie spotkała:-D:-D:-Dciekawe po kim on to ma:sorry:Julka to skwitowała krótko no cóż konkurencja mi rośnie:eek::-D:-D:-D
Julka zbadana i infekcja wirusowa ..ma brac to co dostaje tzn lipomal rutinacea calcium i ze 3 dni w domku posiedzieć w ciepełku no i duuuużżżżooo pić :tak::tak:
Mój ból głowy to ciśnienie...pielęgniarka mi zmierzyła i po 3 kawach i truchcie do przychodni miałam 50/70 :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Pati biegiem do szpitala mów że dostałaś krwotoku że nie wiesz o co kamman i musi zejśc gin i ciebie zbadać !!!!!!!!!kochana a to nie jest samoistn poronienie przypadkiem??nie wiem może macica się oczyszcza????????
swietnie ze Antoni ma sie wporzadkuy, faktycznie chyba Julce konkurencja sie szykuje:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a poronienie? mozliwe jutro sie okaze:tak:

a wiec kochane juz Wam pisze wszystko co mi wiadomo.
do szpitala nie jechalam
dzwonilam do swojego gina, poloznej...
powiedzieli mi ze mam zrobic badanie beta hcg i jesli to byla ciaza lub jest ciaza mam sie zglosic,
gin kazal mi zrobic test ciazowy - zaraz sie zabiore do tego - chyba nie bedzie mialo to juz znaczenia o jakiej porzez robie :eek:
jutro ide z samego rana na badanie beta hcg wszystko sie wyjasni
a wogole to juz duzo ,mniej krwawie...
wczoraj pod wieczor musialabym juz ze 2 razy zmienic podpaske a dzis jeszcze mam i jest o wiele lepiej
tak wiec dziewczyny ja sama nie wimco o tym myslec? :eek::confused2:
dzis mi bylo slabo ale moze dlatego ze sie nie wyspalam - wczesnie tez wstalam
wiec to chyba tyle co mialam Wam do powiedzenia :tak:

Witam kochane :happy:
przepraszam że żadnej nie odpiszę ale padam na ryj to już nie na twarz a na ryj dosłownie :-:)-:)-(
Julka w nocy zwracała miała gorączkę 39.9 a o 2 w nocy 40.8:szok::szok::szok::szok: zaczeła zwracać spanikowałam chciałam wzywać pogotowie ale opanowałam się zrobiłam jej przez 40 minut okłady i temperatura spadła do 38.4 i moja bidulka zasnęła ..a ja patrze na zegarek 3.45....4.30.....5.10...w końcu wstałam zabrałam się za porządki w kuchni:eek: o 6 wstał Antoni i do mnie dołączył.....Julka pospała do 9...wstała bez kaszlu z temperaturą 37.2...a ja jestem wypluta nie do życia zmieniłam im pościel bo cała zarzygana ....pranie sie kręci ja zapodałam sobie kawę i drugi apap i powoli szykujemy sie do lekarza...Antoni na bilans a Julka na wizytę i tak się zastanawiam jak mam to logistycznie rozwiązać bo Antoni do dzieci zdrowych ma wizytę na 13.45 a Julka do chorych na 14.05...no niby może zdążę ale nie chcę Antoniego ciągnąć do chorych dzieci...nie wiem chyba nasza panią doktor poproszę żeby po bilansie wzięła Julkę do siebie zbadał i mi powiedział co i jak:eek::eek::eek:
przepraszam że tak tylko o sobie ale nie jestem dziś przytomna:no:
oj ale sie bidulki wymeczyły :no::no:
zdrówka zyczę, oby dzis juz było lepiej:tak::tak::tak:
Natali współczuję mężowi-ja bym taka nabuzowana chodzić nie mgła. A rączki mu upierd...iło???:-D
ale to nie to samo:no::no:
wiesz co tak szczerze nie wiem na jaka lekarke trafilam :confused2:
masakra glupkaa z siebie zrobilam :sorry:

wspolczuje Ci kochana...
biedni Wy wszyscy :-(

podjadasz pewnie co :-D:-D:-D:-p:-p:-p

jtro ide bete zrobic
dzwonilam do gina nizej wszystko opisze :tak:

mialam miec wizyte na 20:15 ale krwawie wiec i tak by nic nie zrobill

swietnie ze Antoni ma sie wporzadkuy, faktycznie chyba Julce konkurencja sie szykuje:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a poronienie? mozliwe jutro sie okaze:tak:

a wiec kochane juz Wam pisze wszystko co mi wiadomo.
do szpitala nie jechalam
dzwonilam do swojego gina, poloznej...
powiedzieli mi ze mam zrobic badanie beta hcg i jesli to byla ciaza lub jest ciaza mam sie zglosic,
gin kazal mi zrobic test ciazowy - zaraz sie zabiore do tego - chyba nie bedzie mialo to juz znaczenia o jakiej porzez robie :eek:
jutro ide z samego rana na badanie beta hcg wszystko sie wyjasni
a wogole to juz duzo ,mniej krwawie...
wczoraj pod wieczor musialabym juz ze 2 razy zmienic podpaske a dzis jeszcze mam i jest o wiele lepiej
tak wiec dziewczyny ja sama nie wimco o tym myslec? :eek::confused2:
dzis mi bylo slabo ale moze dlatego ze sie nie wyspalam - wczesnie tez wstalam
wiec to chyba tyle co mialam Wam do powiedzenia :tak:
nie ma co dybac
jak testy:eek::eek::eek::eek:

witajcie wieczornie
ja juz po ginku
fajnie nie było ale jak trza to trza:tak:
wszystko w porzadku nawet hemolobine mam w normie:tak:
wszystko zagojone i czas połogu już się zakończył:tak:
az sie boje co to sie jutro bedzie działo jak m wróci:-p:-D:-D
ciocia wziela mlodego do siebie a ja ide na kokardki zaraz
w wiazce braklo mi 65 kokardek wiec mam mniej roboty ale to dobrze bo oczy mi sie juz w przychodni zamykały:sorry:

Boze...
Seewek normlanie ma goraczke 39,5
poszedl spac dzis caly dzien tylko lezy
nic nie je dobrze ze przynajmniej pije duzo
masakra dopiero teraz ide zrobic test bo nie mialam wczesniej na to czasu.... ;/
jak bede wiedziala wynik to dam znac

Hejka!
Pamietacie mnie jeszcze???:cool2:Daaawno mnie nie bylooo:zawstydzona/y::sorry: ale dzialo sie u mnie oj dzialo wiec na BB wchodzilam zadko i z ledwoscia watki modowskie ogarnialam.
Maz stracil prace, Krzys poszedl do zerowki czas goni w pietke i ledwo na zakretach wyrabialam. Teraz powoli sie normuje, maz ma prace od sierpnia niestety dalej poza domem ale po prawie roku bez pracy nie ma co wybrzydzac. na szczescie jest co weekend
Krzys w zerowce sobie radzi a wychowawczynie jakos z nim choc latwo nie jest bo on nadpobudliwy
Nie probuje nawet nadrabiac ale postaram sie teraz na biezaco zagladac

Pozdrawiam wszystkie!!!:-)

Patrysia oby to nic powaznego nie bylo!!!! Nie cierpie jak dzieci maja goraczke!

Pati lepiej zrób test i badania i będziesz wiedzieć na czym stoisz :tak:
Natali to jutro będzie się działo :-p:-)

Witam wieczorem. Ja sobie siedzę jem chrupeczki i piję winko :-) trzeba sobie czasem humor poprawić :-) jak jutro nie zajrzę to czyli M mi laptopa zabrał :sorry: idę zaraz Kubę kłaść i też idę spać bo jakaś padnięta jestem :tak: do jutra Laseczki :-)

Przychodzi facet do sklepu myśliwskiego i prosi o lunetkę do karabinu. Sprzedawca sięga po najdroższy model i mówi:
- Ten celownik jest tak dobry, że stąd zobaczy pan mój dom na wzgórzu.
Po chwili obserwacji klient zaczyna się śmiać.
- Z czego pan się śmieje? - pyta sprzedawca.
- Widzę gołego mężczyznę i gołą kobietę, którzy biegają dookoła domu.
Sprzedawca bierze celownik, montuje go do strzelby, sięga po dwa naboje i składa propozycję:
- Dostanie pan ode mnie ten celownik wraz ze strzelbą za darmo, jeżeli strzeli pan mojej żonie w głowę, a jej kochankowi w przyrodzenie.
Facet jeszcze raz patrzy na dom sprzedawcy przez celownik i mówi: - Wie pan co? Myślę, że teraz załatwię sprawę jednym nabojem...

Jak to Malinka powiedziąłą-padam na ryj. Faworki już zrobione-cała masa, no i kilka serduszek i gwiazdek też. Część rogalików juz isę piecze ale wątpie by to cos z tego wyszło-teściowa chyb akiepski przepis mi podałą-sam ajeszcze go nie próbowała. No trudno. Wstawiłam tylko jedną blachę-jak cos bedzi ezjadliwe to może jutro dokończe, bo dizs az mnei oczy pieką.

Pati i jak???
Biedny Sewek-zdrówka

Natali ja wiem, ze t nie to samo:-D

Zuzkus pamiętamy, alez Cię dawno nie było, choc nie powiedziaąłbym, ze aż tak. Ja mam pamięć na skróty, hehe

A młoda moja jeszcze nie śi, jutro do przedszkola znów po omacku będzie szła.

reklama
Pati..paznokcie zgryze...jak wynik?????????????????????????????
Kurcze AS pytanie. bo ja zapisuje się do fundacji Splotu Ramiennego i nie wiem czy wtedy moge tez wystąpić do tego polsata itp?:eek:
Na turnus chce jechać bardzo, ale z Miskeim....niestety nie mogę go ze sobą zabrać, juz nawet sama Grodnerowa tak kombinowała, ale on jest za duży...Jak go zostawie na dwa tyg samego z babciato znowu na jej widok bedzie wrzeszczał:sorry: Ona jest kochana i dobrze sie nim opiekuje ale on ma straszne tęsknoty za nami. Jak byłam w szpitalu tydzień to M musaił wrócić do pracy i wracał tylko na wieczory. Michał z rykiem rano go wypuszczał z domu a do tej pory boi sięże iu babci sam zostanie..:zawstydzona/y: dlatego nie za bardzo mi to..nie chce mu pokrzywić psychy,,:confused2:

Do góry